Fotbal international

Acuze de rasism la derby-ul Scoției! Ce s-a întâmplat la meciul Celtic – Rangers, noua echipă a lui Ianis Hagi

10.02.2020 | 18:35
Acuze de rasism la derbyul Scotiei Ce sa intamplat la meciul Celtic  Rangers noua echipa a lui Ianis Hagi
ADVERTISEMENT

Un băiat în vârstă de 12 ani a intrat în vizorul poliției din Glasgow după ce s-a dovedit că a recurs la scandări rasiste în timpul meciului Celtic – Rangers, din 29 decembrie 2019, câștigat de echipa lui Ianis Hagi cu 2-1.

Scandări rasiste în tribune în timpul meciului Celtic – Rangers

Pentru că este minor, identitatea tânărului nu poate fi dezvăluită, a anunțat Mark Sutherland, reprezentantul autorităților, cel care se ocupă de investigarea cazului. Chiar și așa, tânărul în vârstă de 12 ani va fi tras la răspundere, conform legii. În cel mai fericit caz, băiatul se va alege cu o interdicție pe stadion. Jucătorul vizat de scandările rasiste ar fi Alfredo Morelos.

ADVERTISEMENT

„Abuzul de orice fel nu este tolerat și Poliția din Scoția va investiga cu seriozitate orice caz de abuz pe care îl primim. Vom aduce în fața autorităților relevante orice om responsabil de astfel de fapte”, a declarat Sutherland, conform presei britanice.

Fanii lui Celtic dau vina pe fanii lui Rangers

Situația este extrem de complicată, în condițiile în care fanii lui Celticdau la rândul lor vina pe fanii lui Rangers, atunci când vine vorba de scandări rasiste. Un purtător de cuvânt al lui Celtic a lăsat să se înțeleagă că fanii lui Rangers sunt cei care ar trebui trași la răspundere pentru „scandări bolnave”.

ADVERTISEMENT

„Suntem la curent cu mai multe incidente care au avut loc în timpul meciului cu Rangers, inclusiv faptul că suporterii noștri au fost atacați cu petarde de către suporterii lui Rangers. De asemenea, am luat la cunoștință faptul că suporterii lui Rangers s-au folosit de anumite scandări cu adevărat bolnave, adresate suporterilor și jucătorilor lui Celtic.

Cu toate acestea, vă asigurăm că, așa cum v-am obișnuit, aici la Celtic vom trata cu maximă seriozitate orice incident, într-o manieră profesionistă menită să protejeze fotbalul”, a declarat oficialul lui Celtic.

ADVERTISEMENT

Alfredo Morelos „a simțit” rasismul din tribune

Într-o declarație de la finele partidei Celtic – Rangers, Alfredo Morelos a mărturisit că a simțit atmosfera rasistă de pe stadionul lui Celtic.

Au fost multe gesturi rasiste îndreptate spre mine. Am pățit același lucru și la Aberdeen, unde oamenii s-au legat de mama mea. Am simțit rasismul și pe teren și în tribune”, a explicat Morelos.

ADVERTISEMENT

Eric de Oliveira a răfubnift după Voluntari – Dinamo: „M-au făcut maimuță”

Un incident similar a avut loc în Casa Pariulor Liga 1, în timpul partidei FC Voluntari – Dinamo, scor 2-1. Eric de Oliveira, brazilianul gazdelor, s-a plâns la flash interviul de după meci că a fost jignit de suporterii dinamoviști, care au imitat sunetele de maimuță în mai multe momente.

Am auzit sunete de maimuță, nu îmi vine să cred. Suntem în 2020, așa ceva nu ar trebuie să mai existe. Nu pot eu să mă iau la ceartă cu 2000 de fani, arbitrul a râs de mine când i-am povestit ce se aude”, a declarat Eric.

  • 58.902 spectatori au asistat la meciul dintre Celtic și Rangers
ADVERTISEMENT