Sport

Acuze după ratarea calificării în finala Campionatului European de handbal. Probleme de comunicare în lotul României?!

15.12.2018 | 15:19

România a ratat calificarea în finala Campionatului European de handbal feminin, după 22-28 cu Rusia în semifinală. Foștii mari handbaliști ai României susțin că în lotul tricolorelor există o problemă de comunicare cauzată de faptul că tehnicianul Ambros Martin le vorbește în engleză elevelor pe care le antrenează.

“Eu nu sunt convins că fetele, după un time-out, care nu durează decât 60 de secunde, înțeleg tot ce le spune Ambros. El este convins că se face înțeles, pentru că fetele, la sfârșit, urlă ’Hai, România!’ și pleacă. Dar, pe parcurs, dacă vă uitați după ele, se unesc două și se întreabă: ce-a vrut să spună? Și explică cele care știu cât de cât limba engleză. Nu am informații din interior, dar se vede pe ecran. Eu așa am văzut!”, a declarat Cristian Gațu pentru Digi Sport.

Foștii mari handbaliști aduc acuze după ce România a ratat calificarea în finala Campionatului European

“Ambros Martin este un antrenor foarte bun, cu o carte de vizită impresionantă, jos pălăria!, dar eu sunt adeptul antrenorilor români la echipa națională și să se vorbească limba română la lot. Nu știu dacă mai sunt alte cazuri ca ale noastre. La Ungaria este Rasmussen, care vorbește engleza. Olandezul de la Germania vorbește germana. Nu mai vorbesc de Franța, aici cunosc foarte bine, Olivier Krumbholz este unul dintre cei mai mari antrenori, la fel ca și Trefilov, la Rusia. La un moment, cei doi au fost îndepărtați, din diferite motive, dar din lipsă de rezultate au fost readuși și au demonstrat de ce au valoare. Iar acum joacă finala”, a spus și Radu Voina.

România joacă duminică finala mică împotriva Olandei la Campionatul European de handbal 2018. Tricolorele au mai întâlnit Olanda în primul meci din cadrul grupelor principale ale competiției și au pierdut cu 29-24.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE