News

Acuze dure ale profesorilor după prelungirea vacanței de primăvară! „E un concurs al prostiilor”

25.03.2021 | 10:52
Acuze dure ale profesorilor dupa prelungirea vacantei de primavara E un concurs al prostiilor
ADVERTISEMENT

Acuze dure ale profesorilor după prelungirea vacanței de primăvară! Cadrele didactice spun că decizia nu are logică și reprezintă strict dorința guvernanților de a face o economie pe timp de pandemie. Cei din învățământ cred că acum a venit nota de plată după ce, anul trecut, Executivul a băgat adânc mâna în buzunar pentru a potoli spiritele din Educație. 

Concret, după ce coronavirusul a băgat în online toate școlile din țară, profesorii și elevii au fost printre cei mai guralivi. Aceștia au transmis că, la acel moment, era aproape imposibil ca educația să continue.

ADVERTISEMENT

Zeci de mii de copii nu aveau internet, tablete sau laptopuri, în timp ce unii dintre ei nici măcar nu știau ce este acela curent electric. Pentru că au scos în evidență toate acestea, profesorii se cred acum vânați de guvernanți.

Acuze dure ale cadrelor didactice după prelungirea vacanței de primăvară!

Mai mult de atât, cadrele didactice spun că școala online, deși a pornit cu stângul s-a transformat încet, dar sigur într-o variantă perfectă datorită lor. Profesorii s-au adaptat și au încercat să-i convingă pe elevi că educația rămâne cea mai importantă, indiferent de vremuri.

ADVERTISEMENT

„Unii dintre noi, profesorii din preuniversitar, chiar facem ore online cu adevarat. Poate mai frumoase si mai interesante decat alti colegi de ai nostri “mai superiori”! Ore pentru care muncim mult, mai mult chiar decât am face-o in mod normal.

Sursa foto – facebook

Si asta pt ca ne straduim sa găsim si sa folosim in mod adecvat atat material vizual cat si audio, care sa fie cat mai atragator pt copii.

ADVERTISEMENT

Da, stiu! Unii colegi chiulesc! La fel si unii elevi! Sa stiti ca sunt aceiași care chiuleau si in timpuri normale! Suntem oameni cu toții, nu? Dar Marea Majoritate ne facem treaba! Acasa, pe curentul nostru electric, pe abonamentul nostru, pe gazul nostru, unii chiar ne-am cumparat laptop nou sa meargă bine, sau router mobil pentru cazul in care pica netul!”, a explicat Cristiana Faur pe un grup al cadrelor didactice.

De ce cred profesorii că este prelungită vacanța

Profesorii nu înțeleg de ce elevii sunt trimiși pe nepusă masă într-o vacanță destul de mare, o vacanță care ar putea să dea peste cap întreaga pregătire.

ADVERTISEMENT

„N-am vorbit până acum de subiectul online din doua motive. Pentru ca stiu ca nu peste tot functioneaza la fel de bine ca la noi la liceu (ba chiar in unele locuri e jale) si….din bun simț. Pentru ca noi, profii, ne-am păstrat joburile in timp ce alții si le au pierdut!

Sursa foto – ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Vorbesc astăzi pentru ca m-am enervat foarte tare când am auzit ca suntem băgați în vacanta pentru ca….in “preuniversitar e mai greu cu online ul”. Suntem mai prosti, adică! Zau??? Ca nu vor fi ore online in perioada asta pentru ca e vacanta? Zau???

Adica online-ul a fost…asa…nimic…o joacă pe calculator! Si in concluzie prelungim scoala până în iulie, aiurea….Pentru ca habar nu avem ce se va întâmpla atunci!

Deci, consider că e inutil si ilogic sa prelungesti vacanta de primavara când poți merge mai departe cum ai mers până acum, mai ales ca habar nu ai ce va fi….sau, ma rog….ce se va decide ca va fi!”, a mai spus Cristiana Faur

De ce cred profesorii că guvernanții se răzbună pe ei

Cristina Preda consideră că este pur și simplu o decizie politică. „Nu-i trecem în online că nemulțumim Asociația părinților și Consiliul elevilor (care, oricum vociferează la orice se întâmplă la clasă), nu-i lăsăm la școală că se supără ministrul sănătății, ia să-i băgăm noi în vacanță că profesorii și dacă se supără, pe ei ne facem că nu-i auzim”.

Ioana Mihai, profesoară la un liceu din București a spus pentru FANATIK că: „e un concurs al prostiilor ceea ce se întâmplă în ultima perioadă. O întrecere a nebunilor. E, probabil, o răzbunare, mai ales că, în ultima perioadă profesorii au fost acuzați de o sumedenie de lucruri. 

Sursa foto – ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Că nu vrem aia, că nu vrem cealaltă, că de ce vaccin, că de ce nu vaccin, că online, că nu online, toate, dar chiar toate s-au spart în capul cadrelor didactice. Considerați că era normal ca un profesor care are 10 elevi fără posibilitate de conectare să tacă?

Era firesc să spunem lucrurilor pe nume, să arătăm că școala online era imposibil de făcut fără ajutor financiar din partea Guvernului. Dreptul la educație nu poate fi îngrădit. Plus că a picat perfect și în lupta cu părinții. S-au împușcat mai mulți iepuri cu un singur glonț. Au scăpat și de cei 75% acordat părinților”.

Campanie împotriva vacanței prelungite

Dezamăgiți de întreaga situație, profesorii au inițiat o campanie pe internet și strâng semnături. Sunt la un pas să adune nouă mii de nume care și-au dat acordul.

„Dorim ca domnul ministru să nu facă modificări asupra vacanței de primăvară, deoarece elevii ar pierde o lună contactul cu educația, dată fiind și apropierea examenelor naționale”, a spus inițiatorul campaniei, Cosmin Andrei.

Sursa foto – captură campaniamea.ro

Acesta consideră că este imperios necesară consultarea elevilor, părinților și profesorilor într-o modificare care influențează milioane de elevi. „Prelungirea vacanței aduce după sine și prelungirea cursurilor după termenul de încheiere stabilit inițial.

Asta ar însemna ca elevii să desfășoare cursuri în vremuri calde, în clase fără aer condiționat, în cazul în care cursurile se vor desfășura fizic. De asemenea, care este garanția faptului că, în mai, numărul de cazuri se va diminua?, se mai întreabă profesorul.

Ce propuneri a făcut Ministerul Educației

Vă readucem aminte că ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a propus scurtarea cu o săptămână a anului şcolar, fapt care ar da posibilitatea organizării Evaluării Naţionale în a doua jumătate a lunii iunie, aşa cum a fost stabilită iniţial data pentru acest examen.

Acesta a afirmat că a fost şi rămâne “unul dintre cei care susţin că predictibilitatea este importantă în educaţie” şi că a auzit criticile referitoare la decizia de decalare a Evaluării Naţionale pe care o susţin elevii de clasa a opta. În acest context, ministrul a anunţat că va propune scurtarea cu o săptămână a semestrului al doilea, fapt ce ar permite organizarea Evaluării Naţionale la datele programate iniţial.

Sursa foto – EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

În ceea ce priveşte vacanţa de primăvară de o lună, ministrul a explicat că se face “o punte” între Paştele catolic şi cel ortodox, şi că “din această lună de vacanţă mult-discutată 18 zile oricum erau de vacanţă”.

Ministrul a explicat şi de ce nu se trece la sistem online, în loc de vacanţă: “Pentru că ne exprimăm speranţa că mergând cu campania de vaccinare ca până acum vom atinge curând pragul de 50% din personalul din învăţământ vaccinat”.

ADVERTISEMENT