News

Acuze dure ale umaniștilor! „Se denaturează competiția pentru alegerile parlamentare”

28.11.2020 | 19:00
Acuze dure ale umanistilor Se denatureaza competitia pentru alegerile parlamentare
ADVERTISEMENT

Acuze dure ale umaniștilor! PPU-SL consideră că partidele cu mai mare vechime denaturează în favoarea lor competiția pentru alegerile parlamentare!

Ulise Toader, candidat al partidului pentru un loc în Senatul României crede că PSD, PNL, USR-PLUS, UDMR, PMP, și Pro România vor să își asigure mai multe avantaje.

ADVERTISEMENT

„Am scris acum o lună cum partidele parlamentare au modificat legea pentru organizarea alegerilor locale mărind numărul membrilor din partea partidelor în circumscripțiile electorale pe secții de vot de la 5 la 9 membri la comune și orașe și de 7 la 11 membri la municipii și sectoarele municipiului București, pe motiv de pandemie!

Acuze dure ale celor din PPU-SL

Și am mai scos în evidență atunci, mârlăniile făcute de partidele parlamentare prin emiterea Hotărârii nr.77/04.09.2020., prin care aceștia își trimiteau câte 3 reprezentanți în birourile secțiile de votare, partidelor neparlamentare fiindu-le restricționat accesul”, a notat pe o rețea de socializare Ulise Toader

ADVERTISEMENT

Umanistul spune că a luptat atunci pentru a schimba acea hotărâre și a reușit să o modifice astfel încât și partidele neparlamentare să aibă reprezentanți în birourile secțiilor de votare.

„Dar ce am constatat acum?! O altă rundă de alegeri, parlamentare de data aceasta, o altă mârlănie și mai mare, făcută noaptea ca hoții!

ADVERTISEMENT

Dacă tot au modificat legea se pune întrebarea de ce nu au modificat numărul reprezentanților partidelor politice la cel puțin 11 ca la alegerile locale, având în vedere faptul că numărul infectaților de covid este mult mai mare, respectiv, peste 3 la 1000 de locuitori, interesul fiind ca un alegător să stea cât mai puțin în secția de vot pentru evitarea transmiterii virusului în mediul comunitar!

Fac și de această dată un apel către toate partidele și candidații care se simt afectați de această încălcare a principiilor democratice să facem corp comun în această luptă inechitabilă, ca în cazul în care nu se reglementează situația expusă să ne retragem în corpore de la aceste alegeri! Dar aceasta după ce epuizăm toate căile de luptă!

ADVERTISEMENT

Una dintre acțunile ce trebuie întreprise este protestul public în piețele importante din reședințele de județ și din București pentru a înlătura această mârlănie și a creea șanse egale tuturor competitorilor!”, a mai spus Ulise Toader.

ADVERTISEMENT