Fotbal intern

Acuze dure către jucători din partea preşedintelui Timişoarei: “Au mai multe drepturi”

01.06.2018 | 18:12
Acuze dure catre jucatori din partea presedintelui Timisoarei Au mai multe drepturi
ADVERTISEMENT

ACS Poli Timişoara are numai şanse matematice pentru a scăpa de la retrogradare, cu numai o etapă rămasă de jucat din play-out-ul Ligii 1. Preşedintele Timişoarei, Radu Birlică, este de părere că echipa sa a retrogradat din cauza jucătorilor, nu a problemelor financiare. El oferă chiar exemplul Astrei, formaţie care chiar a câştigat titlul având probleme financiare:

 “Au mai fost echipe care au jucat cu datorii. Dacă bine mi-aduc aminte, Astra a câștigat campionatul cu restanțe pe șapte luni. La noi, în România, se vorbește foarte mult despre bani și doar despre drepturile jucătorilor. Nu se vorbește și despre obligația lor de a juca fotbal pentru cât sunt plătiți! La Timișoara au fost 16 etape consecutive în care jucătorii n-au câștigat un meci! Nu consider că factorul financiar a fost decisiv. La noi, oricine a plecat și-a luat toți banii, inclusiv prime. Le-am și explicat că dacă rămâneam în prima ligă, își primeau banii din drepturile TV. Acum o să găsim alte soluții să-i plătim, că ei, așa cum am mai spus, au mai mult drepturi decât obligații” , a spus Radu Birlică,  pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Preşedintele ACS Poli Timişoara: “Jucătorii sunt cei mai vinovaţi”

Birlică crede că jucătorii sunt cei mai de vină pentru situaţia în care a ajuns echipa: “Cei mai vinovați! Nu antrenorii. Am schimbat și antrenorii, am schimbat și o grămadă de alte lucruri, au fost și prime. După părerea mea, problema a fost că n-am avut un grup unit, ca acum un an. Chiar dacă au fost jucători cu nume, nu toți au tras cu aceeași inimă pentru club.”

El anunţă un exod imens la sfârşitul sezonului, chiar dacă Timişoara rămâne sau nu în Liga 1: ” În afara a șapte jucători, restul pleacă toți! Rămân Melinte, Șeroni, Curileac, Haruț, Bîrnoi, Velcotă și Artean. Alături de ei îi vom aduce pe toți cei împrumutați altor cluburi. Și dacă vom reuși să creăm o echipă competitivă, cu o medie de vârstă de 22-23 de ani, putem ataca promovarea. Depinde însă foarte mult și de sprijinul autorităților. În afara domnului primar Robu, nimeni nu ne-a ajutat. Dacă el rămâne lângă echipă, eu zic că vom reuși împreună cu dânsul.”

ADVERTISEMENT