Acuze dure din partea peruanilor pentru starul Braziliei. “Neymar e o paiaţă!”

Sorin Dumitrescu   
în Fotbal international
16/10/2020, 12:55
Acuze dure din partea peruanilor pentru starul Braziliei. “Neymar e o paiaţă!”
Acuze dure din partea peruanilor pentru starul Braziliei. "Neymar e o paiaţă!". Foto: O Globo.br

Au început preliminariile CM 2022 zona Americii de Sud, pentru care niciodată nu este nevoie să se facă tragere la sorţi, întrucât toate echipele evoluează sub forma de campionat, jucând tur retur fiecare cu fiecare.

Brazilia a obţinut victoria cu 4-2 în deplasarea din Peru, vedeta lui PSG, Neymar, tăindu-şi cea mai mare parte a leului, adică trei dintre cele patru goluri. Brazilia a pornit bine, şase puncte după primele două etape, în prima rundă surclasând acasă Bolivia cu 5-0.

Deocamdată naţionala cariocas a avut parte de meciuri lejere şi aşa va fi şi următorul, pe 11 noiembrie, acasă, cu Venezuela. Abia pe 17 noiembrie va fi primul examen mai greu, pentru că Neymar şi compania vor merge în Uruguay.

Neymar a transformat două penaltyuri

Nici măcar în aceste meciuri aflate la îndemâna brazilienilor Neymar nu a scăpat de criticile şi acuzaţiile care i-au fost aduse din greu de atâtea ori, inclusiv la ultimul turneu de campionat mondial, în 2018, în Rusia.

În partida de la Lima Brazilia a avut două lovituri de la 11 metri acordate de arbitrul chilian Bascuan, ambele transformate de Neymar, câte una în fiecare repriză. Deşi Peru este un adversar din categoria a doua în această grupă preliminară, alături de Venezuela şi Bolivia, gazdele au ţinut egalul până în minutul 83, la al doilea penalty al Braziliei.

Carlos Zambrano îl acuză pe Neymar că a trişat

În special această a doua lovitură de la 11 metri, dar şi prima, au provocat maximă iritare în tabăra peruană, care îl acuză pe Neymar că a trişat în mod ordinar şi a reuşit să îl păcălească pe arbitru de fiecare dată.

Cel mai dur în comentarii este fundaşul lui Boca Juniors, Carlos Zambrano, jucător cu foarte multe selecţii în naţionala Peru, care nu se sfieşte să îl facă pe starul lui PSG paiaţă sau clovn.

Îl face paiaţă pe starul lui PSG

“Sincer, este un mare jucător, unul dintre cei mai buni din lume, dar pentru mine în realitate este doar o paiaţă, un clovn. E conştient de ce poate face pe teren, un jucător cu adevărat excepţional, dar la cea mai mică atingere cade imediat ca secerat.

S-a aruncat de patru sau cinci ori în careu pentru a primi penalty şi în final i-a reuşit, pentru că i-au fost acordate două lovituri de la 11 metri şi nici una nu a fost, pentru că nu a existat fault”.

Închide ×