News

Acuze dure la adresa Casei Regale a României! Jurnalistul Mircea Barbu a refuzat un premiu după ce a văzut masacrul din Valea Cerbului. „Ei știu foarte bine ce fac acolo, e vorba de niște interese financiare foarte mari”

Casa Regală a României are parte de acuze dure din partea unui jurnalist! Mircea Barbu a refuzat un premiu oferit chiar de CRR după ce a văzut masacrul din Valea Cerbului
09.06.2022 | 13:25
Acuze dure la adresa Casei Regale a Romaniei Jurnalistul Mircea Barbu a refuzat un premiu dupa ce a vazut masacrul din Valea Cerbului Ei stiu foarte bine ce fac acolo e vorba de niste interese financiare foarte mari
Acuze dure la adresa Casei Regale a României venite din partea unui jurnalist. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Casa Regală a României se află din nou în mijlocul unui scandal serios. Reprezentanții CRR au fost acuzați de un jurnalist de investigații că se află în centrul masacrului din Valea Cerbului. Mai exact, Mircea Barbu a fost invitat de Casa Regală la un eveniment de premiere a jurnaliștilor care au documentat tragediile din timpul războiului din Ucraina.

Scandal în Casa Regală a României!

Acesta nu a ezitat o clipă și a decis să refuze participarea. ziaristul a explicat pentru investigatoria.ro că nu a dorit să fie premiat de Casa Regală după ce, în trecut, a documentat felul în care reprezentanții Casei sunt personaje principale în povestea dureroasă a tăierilor de arbori seculari din Valea Cerbului.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul a transmis că moștenitorii Regelui Mihai sunt unii dintre cei mai mari proprietari de păduri într-o apreciată zonă turistică din România. Și, cu acordul Casei Regale, în Valea Cerbului sunt puși la pământ arbori seculari cu vârste impresionante, a mai zis Mircea Barbu.

„Sistemul din România este viciat și corupt până în măduva oaselor și, implicit, Casa Regală, dacă participă, chiar și prin faptul că profită de pe urma acestui sistem și acestor tăieri, multe dintre ele ilegale. Și ce e cel mai important e situația de la Valea Cerbului.

ADVERTISEMENT

În Valea Cerbului familia regală deține o suprafață foarte mare de pădure care se întrepătrunde cu Parcul Natural Bucegi. Parcul Natural Bucegi în sine are niște probleme. Pădurile care sunt scoase la licitație, păduri care aparțin Casei Regale, sunt pe cel mai vizitat traseu din România. Și ai pe o parte și pe alta a acelui traseu arbori seculari de 200, 300 de ani. E o chestie extrem de rară în Europa, pentru că vorbim despre un muzeu al naturii în aer liber, practic, pe care Casa Regală ar fi putut să-l valorifice  și în alt fel. Dincolo  de perdeaua de la drum, dacă mergi în pădure o să găsești arbori seculari cu o vârstă de peste 100 -150 de ani doborâți. E masacru acolo.

Cele mai multe dintre acele tăieri sunt legale, deși știi și tu cât de gri e zona asta a legalității în domeniul tăierilor de arbori la noi, e aici o discuție întreagă, dar ei sunt acoperiți de hârtii. Dezastrul pe care îl lasă în urmă, însă, este uriaș. Iar acea zonă nu se va regenera în timpul vieții noastre, ea e aproape pierdută.

ADVERTISEMENT

O să găsești utilaje în pădure, o să găsești mizerie lăsată de muncitori, urme de ulei, drumuri făcute cu TAF-ul prin râu. Arată ca o zonă industrială de exploatare. Și asta e în Bucegi… Oamenii de acolo sunt șocați de ce  se întâmplă acolo și toți știu că pădurile acelea aparțin familiei regale. Toată lumea din zonă e foarte supărată pe familia regală că permite ca lucrul ăsta să se întâmple”, a spus jurnalistul pentru sursa anterior citată

Mircea Barbu spune că refuzul său de a participa la decernarea premiilor nu o să schimbe prea multe. „Ei știu foarte bine ce fac acolo. Nu au nevoie de refuzul meu ca să fie mai conștienți. E vorba de niște interese financiare foarte mari, de bani foarte mulți. Refuzul meu, dacă ar fi urmat și de refuzul altor jurnaliști, care au fost invitați la această gală, poate că așa Casa Regală ar lua în serios problema. Dar eu știu că ei știu. Nu îmi imaginez că Principesa Margareta nu știe că implicarea asta în tăierea pădurilor României o să-i genereze niște probleme”, a mai punctat ziaristul

ADVERTISEMENT
Tags: