ADVERTISEMENT
News

Acuze dure la adresa DSP! Teste PCR chiar și pentru bebeluși, la revenirea în țară

FANATIK îți spune cum au ajuns părinții să lanseze acuze dure la adresa DSP-ului.
Autor: Alexandru Năstase | 19.05.2021 | 13:09
Acuze dure la adresa DSP! Teste PCR chiar și pentru bebeluși, la revenirea în țară
DSP vrea teste PCR pentru toți copiii la revenirea în țară. Sursa foto - colaj Fanatik

Concret, discutăm despre haosul creat în urma recentelor hotărâri legate de revenirea oamenilor în țară din anumite zone ale lumii. Astfel, reprezentanții statului au omis să menționeze și vârsta de la care se cere un test PCR pentru intrarea în România fără carantinare a copiilor.

ADVERTISEMENT

Până acum, toți cei de până în 3 ani erau scutiți de această testare și puteau să revină acasă fără probleme. După ultimul anunț, situația s-a schimbat dramatic și mulți părinți au rămas cu concediile în aer.

Acuze dure la adresa DSP-ului!

Astfel, indiferent de vârstă, că e bebeluș, că are câteva luni sau 7 ani, toți copiii trebuie să aibă test PCR negativ în vamă. În caz contrar este obligatorie carantinarea la domiciliu a copilului.

Evident, aceasta nu se poate face fără un adult. Culmea, situația se aplică, deși părintele a trecut prin vaccinare și are certificat care să dovedească rapelul.

ADVERTISEMENT
DSP, „încurcă lume”. Sursa foto – hepta.ro

Vă readucem aminte că hotărârea numărul 9 luată în 11 februarie 2021 de Comitetul Național pentru Situații de Urgență prevedea faptul că erau exceptați de la obligația prezentării testului copiii cu vârsta mai mică sau egală de trei ani.

În acest fel, mii de concedii planificate de români în următoarea perioadă în țări aflate în zona galbenă au intrat în „stand by”. Oamenii spun că nu vor să-și supună odraslele atât de mici la un test destul de deranjant.

„În acest moment nu mai există limită de vârstă la copii, deci, indiferent de vârstă trebuie să prezinte un test negativ la intrarea în țară. Grecia în acest moment se află în zona galbenă, deci se intră în țară numai cu un asemenea test negativ”, au spus reprezentanții DSP pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Părinții vaccinați intră fără probleme în țară, copilul merge în carantină

Așadar, câteva zile de distracție pe litoralul grecesc s-ar putea transforma în două săptămâni de stat în casă obligatoriu pentru copii.

De testul PCR nu scapă nimeni – pentru a nu intra direct în carantină acesta trebuie făcut chiar și bebelușilor. „S-a renunțat la limita de vârstă. Dumneavoastră și soția puteți intra în țară fără probleme, copilul are nevoie de test.

ADVERTISEMENT
Părinții se plâng că DSP mai rău îi încurcă. Sursa foto – hepta.ro

Sau puteți intra fără test și copilul să intre în carantină la revenirea în țară. Cel mai sigur este să-i faceți un test”, au mai spus pentru site-ul nostru cei de la DSP.

Părinții sunt disperați și zic că autoritățile nu le-au dat prea multe de ales. Sunt obligați să-și supună copiii unui test chinuitor.

ADVERTISEMENT

Contre ale părinților cu autoritățile

Oamenii spun că niciun angajator nu ar accepta prelungirea concediului cu încă două săptămâni pentru a sta în carantină cu cei mici. Mai mult, unii dintre ei s-au plâns și de faptul că reprezentanții DSP au ridicat din umeri și n-au știut ce și cum să le explice.

„Dragii mei iubitori de Grecia, mă confrunt cu o dilemă iar cei de la DPS mai tare m-au nelîmurit. Calatoresc saptamana viitoare in Grecia, Nikiti cu familia. Noi suntem vaccinati. Copii avem doi, unul mic de un an si o domnisoara de aproape 6 ani.

Pentru intoarcere, cel putin in cazul adultilor, pentru a nu sta in carantina este nevoie de test PCR negativ la intrarea in tara. Pentru copii am citit mai multe variante. Pentru ca am considerat ca DSP este cel mai in masura sa imi raspunda intrebarilor, i-am sunat astazi si am realizat ca nici ei nu au habar mai mult ca mine.

ADVERTISEMENT

Mi-au dat informatii contradictorii. Ba mi-au zis ca trebuie PCR, ba ca nu trebuie. Apoi, au zis ca e posibil ca in vama sa nu o bage in carantina pentru ca noi suntem vaccinati, pentru ca apoi conversatia sa se termine cu recomandarea lor de a face testul in Grecia pentru ca apoi vor fi mai multe documente de completat cand ajungem acasa……

Acum pentru fiica mea care e maricica pot face un PCR, ca nu e dificil, dar pentru juniorul de 1 an nu stiu cine se baga sa-i recolteze, ca e ninja”, s-a plâns un părinte pe o rețea de socializare.

Cum pot merge românii în Grecia în 2021

Vă readucem aminte că sunt câteva condiții clare pentru românii care vor să meargă în Grecia în această vară. Toți vor avea nevoie de test PCR negativ sau de certificat de vaccinare.

„Am discutat cu ambasadoarea Greciei în România şi graniţele Greciei se vor redeschide pentru turişti, evident, cu nişte condiţii. Şi acelea sunt: un formular de localizare – şi acela este uşor completabil pe internet – sau cu certificat de vaccinare sau cu test PCR negativ.

Practic, sunt două momente: momentul intrării în Grecia, şi momentul revenirii în România. La momentul plecării în Grecia, turiştii români care ar dori să plece acolo ar avea nevoie de acest document care există şi acum pe internet, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare”, a spus ministrul Economiei și Turismului Claudiu Năsui.

Atunci când a fost chestionat despre revenirea în țară a celor plecați în concedii în Grecia, Năsui a transmis că atâta timp cât elenii nu se află pe lista galbenă a țărilor cu rată mare de infectare, românii nu vor avea probleme la revenire. Doar că, în acest moment, Grecia este încadrată fix în această zonă.

Câți români merg în fiecare an în Grecia

Românii sunt preferații grecilor în ultima perioadă. Turismul elen se bazează din plin pe banii pe care îi duc românii în Grecia continentală sau insulară.

Conform ultimelor statistici, nu mai puțin de 1,5 milioane de români merg anual în Grecia. Fiecare turist român în parte cheltuie în jurul a 450 – 500 de euro pentru un sejur de 7 zile în acestă țară.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT