Alegeri 2024

Acuze dure la alegerile europarlamentare: “S-au terminat listele suplimentare la anumite secții, studenții nu pot vota!”

Un candidat independent la alegerile europarlamentare a făcut apel către reprezentanții Biroului Electoral Central și la Biroul Electoral Municipal.
09.06.2024 | 19:17
Acuze dure la alegerile europarlamentare Sau terminat listele suplimentare la anumite sectii studentiinupotvota
Acuze dure la alegerile europarlamentare: "S-au terminat listele suplimentare la anumite secții, studenții nu pot vota!"
ADVERTISEMENT

Mai exact, Nicolae Bogdănel Ștefănuță le-a transmis celor de la BEC să-i lase pe studenți să voteze, după ce tinerii din București s-au plâns că unele secții de votare le sabotează acest demers. Ar fi vorba despre secții precum 1245 și 1246 din Sectorul 6, acolo unde procesarea voturilor pe listele suplimentare se face foarte greu.

Acuze dure la alegerile europarlamentare în anumite secții din București

Aceste liste suplimentare sunt foarte importante pentru studenți pentru că majoritatea votează pa astfel de liste. Mai mult, alte secții nu ar mai avea astfel de liste suplimentare încă de la ora 14:00, astfel că mii de studenți nu reușesc să voteze, deși și-ar dori să facă acest lucru.

ADVERTISEMENT

”Un vot fără vocea tinerilor este un vot incorect. Încurajez tinerii şi studenţii să voteze masiv în cât mai multe secţii, astfel încât să nu mai fie sabotaţi de lentoarea cu care tratează autorităţile situaţia. Astăzi trebuie să fie despre toată România, nu doar România lor”, a declarat Nicu Ştefănuţă.

Potrivit legii, alegătorii din toată țara, nu doar studenții, sunt arondați potrivit adresei de domiciliu sau celei de reședință. Astfel, alegătorii pot vota pe liste permanente, în localitatea de domiciliu sau reședință, sau pe liste suplimentare. Aceste liste suplimentare se regăsesc în orice secție de votare, în afara localității unde există reședința sau domiciliul.

ADVERTISEMENT

Pe scurt, oricine poate vota la europarlamentare oriunde, pe listele suplimentare. Doar că, așa cum subliniază Nicu Ștefănuță, mai multe secții e votare din București ar avea probleme și ar sabota votul tinerilor. Același lucru îl pot face și alegătorii plecați în străinătate, însă trebuie să se informeze pentru a afla unde este cea mai apropiată secție de votare.

Alegerile din 9 iunie nu a fost lipsite de incidente în toată țara

Așa cum se întâmplă de obicei, alegerile locale și europarlamentare, comasate de această dată, nu au fost lipsite de incidente. De exemplu, în atul Corlate din Dolj, un șarpe a venit neinvitat la vot și a speriat pe toată lumea. Incidentul neobișnuit a fost înregistrat la secția de votare numărul 384.

ADVERTISEMENT

Speriați, sutele de oameni care s-au dus la vot au sunat la 112, iar la fața locului au ajuns jandarmii, care au găsit reptila lângă o fereastră. Specialiștii au eliberat manevrat, în cele din urmă, șarpele cu multă atenție și l-au eliberat în mediul său natural, fără ca viața oamenilor, sau a reptilei, să fie puse în pericol.

”În urma unui apel primit prin Sistemul Național Unic Apeluri de Urgență 112, efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Frații Buzești” Craiova au fost solicitate astăzi să intervină la Grădinița din satul Corlate, județul Dolj, în proximitatea secției de votare numărul 384, după ce un șarpe a fost observat în clădire”, au comentat cazul reprezentanții IPJ Dolj.

ADVERTISEMENT

De asemenea, reprezentanții IPJ Dolj le-au reamintit tuturor că în astfel de situații cel mai bine e ca cineva să sune la 112. ”Reamintim cetățenilor importanța de a anunța autoritățile competente în cazul unor situații similare și de a nu se apropia pentru a fotografia sau îndepărta pe cont propriu reptilele”, au explicat autoritățile.

ADVERTISEMENT
Tags:
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay.
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay. "Preţuri la fel de mari ca în Italia"
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit...
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit din minți
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör:...
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör: „Nu mai este cale de întoarcere”
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”