Fotbal intern

Acuze ŞOC în ARBITRAJ: “Primea porci de Crăciun!”

Arbitrajul românesc nu are nici o clipă de linişte. După patronii şi preşedinţii din Liga 1, Ion Crăciunescu, singurul cavaler al fluierului din România care a condus o finală de Liga...
14.05.2014 | 11:17

Arbitrajul românesc nu are nici o clipă de linişte. După patronii şi preşedinţii din Liga 1, Ion Crăciunescu, singurul cavaler al fluierului din România care a condus o finală de Liga Campionilor, a lansat un atac fără precedent la adresa lui Aron Huzu, unul dintre vicepreşedinţii Comisiei Centrale a Arbitrilor. Crăciunescu îi acuză pe actualii conducători ai arbitrajului românesc că se răzbună pe el prin intermediul fiului său, care nu a mai oficiat o partidă în primul eşalon de la începutul lunii decembrie a anului trecut.

Huzu, desfiinţat!

Ion Crăciunescu susţine că arbitrajul românesc se zbate în mizerie pînă la gît, iar vinovaţi de acest lucru se fac Alexandru Deaconu şi Aron Huzu. Fostul mare arbitru internaţional susţine că Teo Crăciunescu plăteşte tribut faptului că este băiatul său şi din acest motiv nu primeşte mai multe delegări la partide din Liga 1 decît ar merita. “Teo a greşit la o partidă disputată anul trecut, cînd nu a acordat penalty pentru ACS Poli Timişoara. De atunci, acest sau , cum foarte bine i-a zis Porumboiu, nu mi-a mai delegat fiul timp de 14 partide . Nu este posibil aşa ceva. Deaconu şi Huzu se răzbună pe mine reţinîndu-l pe Teo de la delegări. Este incredibil! Cine a ajuns să conducă arbitrajul românesc… Acest Huzu căruia Pădureanu îi dădea, înainte de fiecare Crăciun, doi porci de cîte 200 de kilograme. Însă bunăvoinţa lui Jean nu era de ajuns. Mi-a spus cineva că Huzu punea mîna pe telefon şi-i mai cerea încă unul! Vă vine să credeţi? Nu-i ajungea doi porci a cîte 200 de kilograme, el vroia trei! Fantastic!”, a dezvăluit, pentru FANATIK.RO, Ion Crăciunescu.

“I-am dat 2.500 de euro pe lună şi venea la muncă o dată la zece zile”

Ion Crăciunescu a fost învestit în funcţia de preşedinte al CCA în octombrie 2011, iar din echipa sa a făcut parte şi Aron Huzu. Fostul arbitru susţine că subalternul său nu a respectat fişa postului şi că se prezenta la serviciu după bunul său plac. “Să vă mai zic ceva despre acest Huzu. L-am luat la Comisie cînd am fost numit preşedinte şi i-am dat 2.500 de euro pe lună. El ce credeţi că făcea? Venea la muncă o dată la zece zile şi mai voia să-i decontez cazarea la hotel şi drumul. Ăsta este marele Huzu, cel care o dată la cîteva secunde repetă . Sunaţi-l şi dacă nu repetă vorba asta să nu-mi mai spuneţi mie pe nume. Repetă tot timpul , dar se răzbună pe un copil nevinovat cum este Teo”, a spus fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Contactat de FANATIK.RO, Aron Huzu a refuzat să dea o replică faţă de acuzele lui Ion Crăciunescu. “Vă rog frumos să mă lăsaţi în pace, nu mă interesează ce spune domnul Crăciunescu”, a spus vicepreşedintele CCA.

P: 500 RON BONUS in Cazinoul Unibet. Înregistreaza-te acum!

A distrus partida Concordia – ACS Poli

Ultima partidă oficiată de Teodor Crăciunescu în Liga 1 a fost Concordia Chiajna – ACS Poli Timişoara, scor 2-1, disputată pe 6 decembrie 2013. “Eroul” meciului a fost chiar fiul fostului preşedinte al CCA, care nu a acordat două penalty-uri clare ca lumina zilei pentru oaspeţi. Mai mult, la finalul disputei, Teo a fost criticat dur chiar de părintele său. “La ultima fază am stins televizorul, m-am enervat. Este penalty indiscutabil la faza din prelungiri, m-am dus să joc un şah pe calculator. N-am avut nevoie de nici o reluare. Şi la faza din prima repriză mi s-a părut penalty pentru Timişoara, deoarece apărătorul îi ia piciorul atacantului”, a spus Crăciunescu la momentul respectiv. După acea partidă, Teo nu a mai oficiat la nici o partidă din Liga 1, fiind „expulzat” la partide din Liga 2 şi Liga 3.

“Limbajul lui Moldovan este al unuia din canale!”

Ultima partidă oficiată de Teo Crăciunescu a fost Rapid – Unirea Slobozia, iar la finalul acesteia s-a declanşat un scandal monstru. Viorel Moldovan l-a înjurat ca la uşa cortului pe arbitru, pe care îl consideră “unul dintre cei mai slabi din România”. Replica lui Ion Crăciunescu nu s-a lăsat întîrziată, acesta atacîndu-l dur pe tehnicianul giuleştenilor. “Păi dacă Teo este arbitru de ligă secundă, atunci Moldovan ce fel de antrenor este dacă antrenează în Liga 2? A fost şcolit în Elveţia şi Franţa, dar văd că limbajul său este unul suburban, de periferie, al celor proveniţi din canale. Cum poţi să înjuri un copil de morţi, de vii, de neam? Am revăzut partida împreună cu Teo şi plîngea în hohote, îi părea rău că a greşit. Îmi spunea: Regretă enorm că a greşit, dar nu merita să fie înjurat timp de zece minute continuu de Moldovan. Mi-a spus că nu a mai auzit asemenea înjurături niciodată în viaţa lui”, a spus Crăciunescu pentru FANATIK.RO.