Fotbal intern

Acuzele lui Robert Niță, omul care i-a îngropat pe “cîini” în celebrul Dinamo – Foresta 4-5. “Mi-au lipsit butoanele să ajung golgeter”

28.03.2020 | 17:15
Acuzele lui Robert Nita omul care ia ingropat pe ciini in celebrul Dinamo  Foresta 45 Miau lipsit butoanele sa ajung golgeter
Robert Niță, omul care i-a îngropat pe câini în 2000 în Dinamo - Foresta 4-5
ADVERTISEMENT

Robert Niță, atacantul de buzunar al Forestei Fălticeni și spoi patru ani al Rapidului, a vorbit pentru ProSport LIVE despre perioada în care devenise unul dintre principalii oameni de gol din fotbalul românesc.

Acuzele lui Robert Niță

Robert Niță a rămas într-un mod puțin plăcut în memoria fanilor dinamoviști pentru că a contribuit substanțial la acea victorie istorică a Forestei Fălticeni cu 5-4 în Groapă, după ce câinii au condus cu 4-0. Robert Niță a fost cel care a marcat primul gol al Forestei și a dat lovitura de grație, în minutul 90.

ADVERTISEMENT

El consideră că ar fi putut ajunge golgeterul primei divizii, dacă ar fi fost lăsat, dar acest lucru nu a fost posibil datorită puterii extraordinare pe care o avea Cristi Borcea de la Dinamo.

Cristi Borcea controla și vântul

”Mi-au lipsit butoanele că să ajung golgheter. Cum mă apropiam de locul 1, cum dădeau alți goluri pe la Onești…

ADVERTISEMENT

Eu jucam la Foresta, echipa nou-promovată, niciun gol din penalty. Pe vremea aia, Borcea spunea că el controlează vântul. Nu are rost să mai comentăm.

Momentul de vârf a fost la Rapid

Nu am vrut să mă întorc la Suceava. Era lung drumul. Aveau părinții mei două tarabe în piață, vindeam portocale și banane. N-avea rost să mă chinui. Din fericire, a venit oferta de la Rapid”.

ADVERTISEMENT

La Rapid a fost momentul de vârf al carierei pentru Robert Niță. A stat timp de patru sezoane, 2000-2004 și a jucat 79 de meciuri, marcând 19 goluri.

A câștigat patru trofee cu Rapid

A câștigat patru trofee alături de giuleșteni: campionatul, Cupa României și două Supercupe. După care a luat-o la vale, odată cu transferul în 2004 în Israel, la Hapoel Beer Sheva.

ADVERTISEMENT

A mai trecut pe la Gloria Bistrița, Pandurii Târgu Jiu, Rocar și în final la o echipă din Hanoi, capitala Vietnamului. N-a jucat decât la naționala U17 unde a înscris 12 goluri și la cea U 21 cu două reușite în nouă partide.

ADVERTISEMENT