Fotbal intern

Adam Nemec a semnat cu Dinamo. Primul transfer după venirea lui Contra și al treilea din „epoca spaniolă”

29.08.2020 | 10:11
Adam Nemec a semnat cu Dinamo Primul transfer dupa venirea lui Contra si al treilea din epoca spaniola
ADVERTISEMENT

Atacantul slovac Adam Nemec (34 de ani) a semnat un contract pe un sezon cu Dinamo, cu opțiune de prelungire pentru încă un an, anunță site-ul oficial al clubului din Șoseaua „Ștefan cel Mare.

Adam Nemec revine la Dinamo după ce a mai jucat pentru „câinii roșii” două sezoane, 2016-2018, în care a marcat de 17 ori în cele 57 de partide jucate în Liga 1. Directorul sportiv Rufo Collado a anunțat perfectarea contractului pe site-ul oficial al clubului.

ADVERTISEMENT

Nemec a plecat în august 2018 în Cipru, la Pafos, o mică echipă dintr-un orășel de 32.000 de locuitori din partea de vest a insulei, care, însă, i-a oferit un salariu semnificativ mai mare decât avea la Dinamo. Acum, atacantul slovac va avea un salariu de 15.000 de euro.

Adam Nemec a semnat cu Dinamo. Primul transfer după venirea lui Contra și al treilea din „epoca spaniolă”

De numele lui Adam Nemec se leagă ultimul trofeu cucerit de Dinamo. Pe 20 mai 2017, după o „restriște” de 5 ani, „câinii roșii” câștigau Cupa Ligii, după 2-0 în finala cu ACS Poli Timișoara, desfășurată pe „Arena Națională”.

ADVERTISEMENT

Ambele goluri erua marcate de Adam Nemec, în minutele 6 și 26. „Câinii” au mai înscris de două ori, dar ambele reușite au fost anulate eronat pe motiv de offside (Rivaldinho 34, Mahlangu 38). Antrenor era tot Cosmin Contra. Cupa Ligii era al 34-lea trofeu din istoria lui Dinamo.

OFICIAL. Adam Nemec la Dinamo BucureștiBucurești, 29 august 2020. Atacantul slovac Adam Nemec a semnat un contract cu…

Posted by FC DINAMO BUCURESTI on Friday, August 28, 2020

Pe postul de atacant central, poziția pe care joacă Adam Nemec (34 de ani), Dinamo mai are în lot pe Daniel Popa (26 de ani), Mihai Neicuțescu (21 de ani) și Robert Moldoveanu (21 de ani).

ADVERTISEMENT

Compartimentul respectiv ar putea fi îmbunătățit prin venirea lui George Țucudean (29 de ani), liber de contract după plecarea de la CFR Cluj, cu care oficialii dinamoviști sunt în tratative.

Transferul lui Adam Nemec este al treilea de când de echipă se ocupă „armada” spaniolă condusă de Pablo Cortacero (care, apropo de strălucitoarea absență, a promis, totuși, că va veni în Româniala prezentarea oficială a antrenorului Cosmin Contra…), după Vlad Achim (31 de ani) și polonezul Janusz Gol (34 de ani). În plus, lui Deian Sorescu (23 de ani) i s-a prelungit contractul.

ADVERTISEMENT
  • 325.000 de euro este cota lui Adam Nemec pe transfermarkt.com
  • 11 echipe au beneficiat de golurile marcate de Adam Nemec: Dubnica, Zilina (ambele din Slovacia), Genk (Belgia), Erzgebirge Aue, Kaiserslautern, Ingolstadt, Union Berlin (toate din Germania), New York City (SUA), Willem II Tilburg (Olanda), Dinamo (România) și Pafos (Cipru)
  • 43 de meciuri, în care a înscris 13 goluri, a jucat Adam Nemec pentru național Slovaciei.
  • 3 trofee a câștigat Adam Nemec în cariera sa: campionatul Slovaciei (2007, cu Zilina), Cupa Belgiei (2009, cu Genk) și Cupa Ligii în România (2017, cu Dinamo)
  • 23 februarie 2020 este data când a jucat Adam Nemec ultimul meci oficial, 27 de minute în partida Pafos – APOEL 2-0
ADVERTISEMENT