Fotbal intern

Adam Nemec, pariul lui Cosmin Contra la Dinamo? Atacantul slovac nu a mai marcat de un an de zile

31.08.2020 | 12:40
Adam Nemec pariul lui Cosmin Contra la Dinamo Atacantul slovac nu a mai marcat de un an de zile
ADVERTISEMENT

Adam Nemec este unul dintre cei trei jucători transferați de Dinamo în această vară. Atacantul slovac revine la Dinamo după o pauză de doi ani, interval în care a evoluat la Pafos, în Cipru. 

Numai că, ultimele evoluții ale atacantului în vârstă de 34 de ani nu au fost impresionante. Adam Nemec a marcat un singur gol în sezonul precedent, unica reușită a atacantului slovac fiind pe 23 august 2019 într-un meci cu Nea Salamis.

ADVERTISEMENT

Asta ridică mari semne de întrebare în ceea ce privește utilitatea acestui transfer. Însă, Adam Nemec este un pariu al lui Cosmin Contra. Jucătorul va avea un salariu important în Casa Pariurilor Liga 1, 12.000 de euro, iar noul antrenor al “câinilor” speră ca Nemec să aibă evoluțiile din urmă cu 2-3 ani.

Adam Nemec, pariul lui Cosmin Contra la Dinamo? Atacantul slovac nu a mai marcat de un an de zile

Cei doi au colaborat și în precedentul mandat al lui Contra la Dinamo când echipa a luptat până în ultima etapă pentru titlu. În stagiunea 2016-2017, Nemec a înscris 13 goluri în 31 de meciuri, fiind unul dintre oamenii de bază ai “câinilor”.

ADVERTISEMENT

Sezonul imediat următor nu a fost chiar atât de fructuos pentru atacantul slovac. El a marcat doar de 7 ori în 33 de partide în care a fost folosit, iar la finalul acelei stagiuni a plecat gratis de la Dinamo.

Nemec, un sezon excelent la Pafos, unul slab!

Primul sezon la Pafos, în Cipru, a fost foarte bun pentru Nemec. În 28 de partide a înscris de 16 ori, însă evoluțiile sale bune nu s-au repetat și anul trecut, când a marcat un singur gol în 14 partide jucate.

ADVERTISEMENT

Pentru Cosmin Contra, Adam Nemec este un pariu. Antrenorul lui Dinamo îl cunoaște foarte bine pe jucătorul care a dat un randament foarte bun cu “Guriță” la timonă. Însă, transferul a fost făcut gratis, iar dacă Nemec va avea aceleași evoluții ca și la precedentul descălecat, cu siguranță transferul se va dovedi unul eficient.

Țucudean i-a refuzat pe “câini”: “Nu se simte în stare din punct de vedere mental și fizic”

Contra mai vrea să transfere atacanți, i ar una dintre principalele ținte anunțate de FANATIK, a fost George Țucudean. Noul antrenor i-a făcut o ofertă fostului atacant de la CFR Cluj, însă Țucudean a refuzat, spunând că nu este încă pregătit să revină după toate problemele pe care le-a avut:

ADVERTISEMENT

“George a fost entuziasmat de acest proiect, dar având problemele pe care le-a avut mi-a cerut două zile de gândire.

După aceste zile mi-a zis că nu se simte în stare din punct de vedere mental și fizic pentru a ajuta la reconstruirea lui Dinamo. Astfel că varianta George Țucudean a căzut”, a spus Contra la prezentarea oficială.

“Nu putem intra în play-off cu echipa actuală”

De altfel, Cosmin Contra a anunțat că vrea să aducă jucători cu experiență la Dinamo pentru că vrea rezultate imediat și transferul lui Adam Nemec este parte a acestei strategii de fortificare a lotului:

”În momentul de față avem nevoie de experiență. Fotbaliștii tineri vor crește mult mai bine dacă au lângă ei jucători puternici. Nu putem intra în play-off cu echipa actuală. În ultimul an, această echipă a suferit. Trebuie să intervenim și să aducem jucători cu mai multă experiență pe posturile deficitare”, a spus Contra.

  • 34 de ani are Adam Nemec
  • 12.000 de euro lunar câștigă Nemec la Dinamo
ADVERTISEMENT