Premier League

Adama Traore, fotbalistul care a driblat de cele mai multe ori în sezonul 2019-2020! Lionel Messi nu a prins podiumul şi este egalul unui fotbalist de la Sassuolo

16.01.2020 | 22:19
Adama Traore fotbalistul care a driblat de cele mai multe ori in sezonul 20192020 Lionel Messi nu a prins podiumul si este egalul unui fotbalist de la Sassuolo
ADVERTISEMENT

Adama Traore este revelaţia sezonului 2019-2020 în Premier League şi a reuşit să dribleze de cele mai multe ori în actuala stagiune. Lionel Messi, vedeta Barcelonei şi unul dintre fotbaliştii cu gleznă fină, a prins doar locul 4 în acest top, realizat de cei de la Euro Football Rumours.

Adama Traore, regele driblingurilor în sezonul 2019-2020

Conform datelor strânse de Euro Football Rumours, Adama Traore este fotbalistul care a driblat de cele mai multe ori în sezonul 2019-2020. Mijlocaşul ofensiv de 23 de ani a reuşit să dribleze de 117 ori în actuala stagiune, 15 dintre acestea venind în meciul Watford – Wolverhampton 2-1, record în prima ligă din Anglia.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul de 23 de ani i-a uimit pe iubitorii fotbalului cu fizicul impunător, iar imaginile au făcut rapid înconjurul planetei. Adama Traore a explicat, într-un interviu pentru Marca, cum a reuşit să treacă printr-o transformare totală în doar câteva luni.

“Mă antrenez în fiecare zi cu preparatorul fizic. Mulţi mă întreabă dacă ridic greutăţi sau dacă iau ceva special. Nu este cazul. E doar multă muncă, dar nu trag tare ca să fac muşchi. Nu am ridicat greutăţi niciodată. Ştiu că mulţi nu mă vor crede, dar ăsta este adevărul”, a declarat Adama Traore pentru Marca.

ADVERTISEMENT

Wilfried Zaha se apropie de Adama Traore

În topul fotbaliştilor care au driblat cel mai mult în sezonul 2019-2020, Wilfried Zaha ocupă locul 2, cu 109 driblinguri reuşite în cele 23 de meciuri jucate pentru Crystal Palace. Astfel, internaţionalul ivorian şi Adama Traore au şanse mari să se lupte pentru primul loc în acest top, din moment ce distanţa faţă de urmăritori este una mare.

Jeremie Boga ocupă locul 3 în acest top, fotbalistul lui Sassuolo a reuşit să dribleze de 77 de ori, la fel ca Lionel Messi, însă diferenţa dintre cei doi a fost vârsta. Vedeta Barcelonei are 32 de ani şi este mai tânăr cu nouă ani faţă de fotbalistul din Serie A.

ADVERTISEMENT

Neymar trage tare şi se apropie de podium

Neymar a ratat 15 meciuri pentru PSG în actualul sezon, având probleme cu suspendările şi cu accidentările, însă brazilianul dă semne că poate prinde podiumul la finalul stagiunii. Atacantul de 27 de ani a reuşit 59 de driblinguri, cu 18 mai puţine decâte Jeremie Boga şi Lionel Messi.

Pentru topul realizat de Euro Football Rumours au fost luaţi în calcul doar fotbaliştii care joacă în cele cinci mari campionate din Europa: Premier League, La Liga, Serie A, Ligue 1 şi Bundesliga.

ADVERTISEMENT

Cum arată top 10 al fotbaliştilor cu cele mai multe driblinguri în sezonul 2019-2020

  • 117 – Adama Traore (Wolverhampton)
  • 109 – Wilfried Zaha (Crystal Palace)
  • 77 – Jeremie Boga (Sassuolo)
  • 77 – Lionel Messi (Barcelona)
  • 73 – Emiliano Buendia (Norwich)
  • 59 – Neymar (PSG)
  • 57 – Felipe Anderson (West Ham United)
  • 56 – Gaetano Castrovilli (Fiorentina)
  • 56 – Nicolas Pepe (Arsenal)
  • 55 – Nabil Fekir (Betis Sevilla)
ADVERTISEMENT