Adama Traore, omul momentului în Premier League, a fost dorit de echipe din NFL! Au vrut să-l convingă să treacă la fotbal american pe când juca la Barcelona

Razvan Nicolae    Iulian Pavel   
în Premier League
08/01/2020, 17:00
Adama Traore, omul momentului în Premier League, a fost dorit de echipe din NFL! Au vrut să-l convingă să treacă la fotbal american pe când juca la Barcelona
Adama Traore, omul momentului în Premier League, a fost dorit de echipe din NFL

Adama Traore este unul dintre cei mai buni fotbalişti ai momentului în Premier League, dar cariera lui ar fi putut lua o altă turnură atunci când evolua la Barcelona. Imaginile cu fizicul impresionant al spaniolului au făcut înconjurul lumii, iar un coleg al lui de la Wolverhampton a dezvăluit că fotbalistul de 23 de ani a fost ofertat de mai multe echipe din NFL.

Adama Traore putea să ajungă în NFL în loc de Premier League

Romain Saiss, colegul lui Adama Traore de la Wolverhampton, a oferit un interviu pentru RMC Sport şi a susţinut că fotbalistul spaniol de 23 de ani a fost dorit de mai multe echipe din NFL înainte să ajungă în Premier League. Mijlocaşul ofensiv a ajuns în Anglia în 2015, când Barcelona l-a vândut la Aston Villa în schimbul sumei de 10.000.000 de euro.

“La un moment dat i-am spus: ‘Alergi ca un jucător de fotbal american’. Mi-a replicat că, atunci când juca pentru Barcelona, mai multe echipe din NFL au încercat să-l convingă să treacă la fotbal american, după ce i-au văzut explozia”, a declarat Romain Saiss pentru RMC Sport.

Adama Traore este pe lista mai multor cluburi de top

Conform presei internaţionale, Adama Traore s-ar afla pe lista lui Real Madrid sau a lui Manchester City. Fotbalistul spaniol are un sezon de excepţie în tricoul lui Wolverhampton şi a ajuns în atenţia tuturor datorită fizicului impunător. Mijlocaşul ofensiv de 23 de ani a explicat transformarea uluitoare din ultimul timp.

“Mă antrenez în fiecare zi cu preparatorul fizic. Mulţi mă întreabă dacă ridic greutăţi sau dacă iau ceva special. Nu este cazul. E doar multă muncă, dar nu trag tare ca să fac muşchi. Nu am ridicat greutăţi niciodată. Ştiu că mulţi nu mă vor crede, dar ăsta este adevărul”, a susţinut Adama Traore într-un interviu pentru Marca.

Nu ar declina o ofertă de la Real Madrid: “A existat o neînţelegere cu Barcelona”

Adama Traore este un produs al centrului “La Masia”, dar a jucat doar patru meciuri pentru Barcelona. Cu toate că a început să joace fotbal la formaţia catalană, mijlocaşul ofensiv spaniol a susţinut că nu ar declina o ofertă primită de la Real Madrid, marea rivală a echipei de pe “Camp Nou”.

“Da, de ce nu? Dacă voi avea oportunitatea să merg la Madrid, voi pleca. A existat o neînțelegere cu Barcelona când am părăsit clubul, nu a fost cea mai frumoasă manieră de a pleca de la club, dar aceea este o poveste pe care o țin pentru mine”, a anunţat recent Adama Traore.

Recordul stabilit de Adama Traore în sezonul 2019-2020

Pe 1 ianuarie 2020, Adama Traore a făcut senzaţie în timpul meciului Watford – Wolverhampton 2-1. În cele 90 de minute, spaniolul a reuşit 15 driblinguri, fiind cel mai mare număr de când Opta colectează date legate de partidele din Premier League. Precedentul record era al lui Andros Townsend şi data din sezonul 2012-2013.

Între 2004 şi 2014, Adama Traore a jucat la juniorii Barcelonei, făcând pasul spre echipa a doua a catalanilor în sezonul 2013-2014. În aceeaşi stagiune, mijlocaşul ofensiv a debutat pentru echipa de seniori în La Liga, când i-a luat locul lui Neymar într-un meci cu Granada.

În august 2015, Adama Traore a fost vândut la Aston Villa, unde a bifat 11 meciuri în primul sezon, După un an, spaniolul a fost transferat de Middlesbrough şi a jucat două stagiuni pentru echipa din Yorkshire. Wolverhampton l-a cumpărat în august 2018, iar în sezonul 2018-2019 a devenit unul dintre jucătorii cheie ai lui Wolves.

Închide ×