Life

Adaugă acest ingredient când prepari pilaful. Îi schimbă aroma, dar și textura

Este extrem de simplu să prepari un pilaf delicios. Există însă un ingredient extrem de simplu, care nu doar că îi dă o aromă deosebită, dar îi schimbă și textura.
24.10.2022 | 16:02
Adauga acest ingredient cand prepari pilaful Ii schimba aroma dar si textura
Ingredientul secret pe care să îl folosești când prepari pilaf. Sursă foto: Printerest
ADVERTISEMENT

Dintre toate rețetele pe care le cunoaștem, rețeta pentru pilaf este una dintre cele mai simple. Nu necesită nici o atenție prea mare și nici o listă prea generoasă de ingrediente. De asemenea, se prepară și în doar câteva minute.

Ingredientul secret pe care trebuie să îl adaugi îi pilaf

Pilaful este potrivit la orice oră a zilei, este sățios, delicios, dar și sănătos. De asemenea, atunci când optăm și pentru mai multe legume, gustul devine și mai aromat.

ADVERTISEMENT

Există însă un ingredient pe care puțini s-ar fi gândit să îl adauge vreodată în pilaf. Acesta poate să îi schimbe gustul, dar și textura, iar rezultatul cu siguranță întrece orice fel de așteptare.

Dacă te-am convins, atunci când te apuci să prepari pilaful, asigură-te că ai pe lista ingredientelor și o linguriță de parmezan. De asemenea, un alt lucru important pentru a obține un preparat perfect îl reprezintă legumele.

ADVERTISEMENT

Acestea trebuie să fie proaspete, așa că recomandat ar fi să le cumpărăm din piață și să le evităm pe cele înghețate. Ingredientele pentru un pilaf delicios sunt următoarele:

  • 250 de g de orez
  • 250 de g de ciuperci
  • o ceapă
  • un morcov
  • o jumătate de ardei roșu
  • 800-900 ml de apă
  • o lingură de parmezan
  • sare, după gust
  • ulei
ADVERTISEMENT

Rețeta pentru un pilaf aromat

Dacă ai mai preparat pilaf până acum, nu îți va fi deloc dificil să faci din nou această rețetă, cu doar câteva ingrediente în plus.

Prima oară se pregătesc legumele. Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă prin răzătoare, iar ardeiul roșu și ciupercile se taie și ele.

ADVERTISEMENT

Punem ceapa la călit prima oară, iar mai apoi adăugăm și morcovul, ardeiul, dar și ciupercile. Totul se lasă să se călească timp de câteva minute, amestecând, iar de abia apoi se pun și cele 250 de grame de orez.

Întreaga compoziție se lasă la călit alte două minute, iar apoi se toarnă apa. Totul va fierbe timp de 20 de minute. Parmezanul, ingredientul secret pentru un pilaf delicios se pune de abia la final, alături de sare.

ADVERTISEMENT