Dintre toate rețetele pe care le cunoaștem, rețeta pentru pilaf este una dintre cele mai simple. Nu necesită nici o atenție prea mare și nici o listă prea generoasă de ingrediente. De asemenea, se prepară și în doar câteva minute.
Pilaful este potrivit la orice oră a zilei, este sățios, delicios, dar și sănătos. De asemenea, atunci când optăm și pentru mai multe legume, gustul devine și mai aromat.
Există însă un ingredient pe care puțini s-ar fi gândit să îl adauge vreodată în pilaf. Acesta poate să îi schimbe gustul, dar și textura, iar rezultatul cu siguranță întrece orice fel de așteptare.
Dacă te-am convins, atunci când te apuci să prepari pilaful, asigură-te că ai pe lista ingredientelor și o linguriță de parmezan. De asemenea, un alt lucru important pentru a obține un preparat perfect îl reprezintă legumele.
Acestea trebuie să fie proaspete, așa că recomandat ar fi să le cumpărăm din piață și să le evităm pe cele înghețate. Ingredientele pentru un pilaf delicios sunt următoarele:
Dacă ai mai preparat pilaf până acum, nu îți va fi deloc dificil să faci din nou această rețetă, cu doar câteva ingrediente în plus.
Prima oară se pregătesc legumele. Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă prin răzătoare, iar ardeiul roșu și ciupercile se taie și ele.
Punem ceapa la călit prima oară, iar mai apoi adăugăm și morcovul, ardeiul, dar și ciupercile. Totul se lasă să se călească timp de câteva minute, amestecând, iar de abia apoi se pun și cele 250 de grame de orez.
Întreaga compoziție se lasă la călit alte două minute, iar apoi se toarnă apa. Totul va fierbe timp de 20 de minute. Parmezanul, ingredientul secret pentru un pilaf delicios se pune de abia la final, alături de sare.