Life

Adaugă bicarbonat de sodiu pe pardoseala ta. Trucul care are un efect uimitor

Bicarbonatul de sodiu este bine cunoscut pentru beneficiile uimitoare pe care le are. Pe unele le cunoaștem deja, însă în spate sunt cu mult mai multe.
01.03.2023 | 23:57
Adauga bicarbonat de sodiu pe pardoseala ta Trucul care are un efect uimitor
Efectul nebănuit pe care îl are bicarbonatul de sodiu. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient cheie în nenumărate rețete, însă dincolo de asta, el este și un ingredient minune în diferite trucuri de înfrumusețare. De asemenea, tot bicarbonatul de sodiu este și un important aliat când vine vorba de curățenie.

Trucul care te ajută să ai o podea curată

Cele mai multe gospodine știu foarte bine în ce moduri pot să folosească bicarbonatul de sodiu. Acesta ne poate scăpa chiar și de cele mai dificile pete de pe haine, precum cele de ojă, ori de ulei, iar asta este doar o parte din ceea ce poate face.

ADVERTISEMENT

Dacă îți dorești să ai o podelele din casă curate, fără prea mult efort și fără a apela la produse costisitoare din comerț, atunci bazează-te pe bicarbonatul de sodiu. Trucul cu acest ingredient nu este doar ieftin și simplu, ci și oferă rezultate pe măsură.

Cu ajutorul bicarbonatului de sodiu, podeaua ta poate arăta ca nouă. Tot ce ai de făcut este să dizolvi o singură linguriță de bicarbonat de sodiu în apă fierbinte, iar mai apoi să înmoi o cârpă, care să fie curată, în acest amestec.

ADVERTISEMENT

Șterge mai apoi pe jos cu ea, iar datorită proprietăților pe care le are bicarbonatul de sodiu, vei observa că podelele tale nu doar că vor fi curate, dar vei scăpa de urme, care pot fi enervante, dar și de pete. Și ce este interesant e faptul că trucul cu bicarobat de sodiu nu afectează podelele, ci din contră, le face bine.

Bicarbonatul de sodiu te ajută să desfunzi țevile

Și bicarbonatul de sodiu poate face și mai mult de atât. Dacă ai probleme cu scurgerea, tot acest ingredient minune te va ajuta să nu mai apelezi prea curând la un instalator. Tot ce ai de făcut este să fierbi apă într-o oală mare, poate chiar într-o găleată și să adaugi un pahar de bicarbonat de sodiu.

ADVERTISEMENT

De asemenea, alături de el mai este nevoie și de o linguriță de detergent de vase. Ingredientele se amestecă bine până sunt dizolvate, iar de abia apoi apa se toarnă în chiuvetă, astfel încât să poată să desfunde țeava respectivă și să te scape de probleme.

Rezultatele le vei vedea rapid și de asemenea, acest truc te ajută să scapi și de mirosurile neplăcute din scurgere, dar și de depunerile de grăsime. Iar vestea bună este că poți face acest lucru fără griji, ori de câte ori ai nevoie, fără a mai contacta un instalator.

ADVERTISEMENT

Dacă este făcută însă o singură dată pe lună, procedura este suficient pentru a avea țevile curate și pentru a ține la depărtare mirosurile neplăcute din bucătăria ta. Tot bicarbonatul de sodiu te poate ajuta să scapi și de petele neplăcute de pe aragaz, fie că vorbim despre grăsimi sau zgârieturi.

ADVERTISEMENT