Sporturi

Adelina cea dăruită de Dumnezeu, cea mai sexy voleibalistă din România: “Este un vis că am ajuns să joc în Italia”. GALERIE FOTO

27.09.2019 | 15:45

Are 19 ani și este foarte frumoasă. Joacă volei. De performanță. De mare performanță! Și este… foarte frumoasă! În ultimii doi ani, Adelina Budăi-Ungureanu a jucat la CSM București. Acum s-a transferat la Cuneo, „o echipă foarte puternică din Italia” spune Gheorghe Vișan, președintele Federației Române de Volei. Vezi toate imaginile de pe teren şi din afara lui în GALERIA FOTO de mai sus.

Unde a ajuns împotriva voinței clubului bucureștean, cu care mai avea contract încă un sezon. Dar care n-a plătit-o „de patru, cinci luni, ce pretenții să mai aibe CSM-ul?! Nu puteam să mă opun unui astfel de transfer, e un pas înainte pentru jucătoare”, explică același Vișan. Înțelegeți? Clubul nu și-a dat acordul de transfer, dar l-a dat Federația Română de Volei! Ca la noi, la nimeni… Până la urmă va pica „la pace” și CSM București, important este ca Adelina să joace pentru că face parte din echipa națională, cu care va participa în această toamnă la primul ei Campionat European de senioare.

„Parcă trăiesc un vis!”

Până atunci, însă, realitatea este că, așa cum spune chiar ea, „Parcă trăiesc un vis! Am ajuns la echipa națională, abia aștept să ajung la echipa de club să-mi cunosc noile colege, antrenorii, Sunt entuziasmată și nerăbdătoare în același timp. Am auzit doar lucruri pozitive despre Cuneo, despre echipă, despre fani. M-am apucat deja să învăț limba italiană pentru a mă adapta mai ușor. Mulțumesc familiei mele că mi-a fost alături și m-a ajutat să-mi îndeplinesc visul de a ajunge să joc în Italia, în cel mai puternic campionat din lume”. Așa, ca un amănunt de coloratură, și mama, și tata au jucat volei de performanță… Și alt amănunt de coloratură, Adelina a semnat cu italienii exact în ziua în care a împlinit 19 ani, 29 iulie…

Cum o fi la 3 metri și 7 centimetri înălțime?!

Adelina nu este doar o voleibalistă tânără și valoroasă (spike 307 cm, bloc 290 cm), ci și o fată foarte frumoasă. Blondă, ochi albaștri, corp „de belea” (scuzați licența…) la 1,87 m cu 73 de kilograme… Convingeți-vă din pozele alăturate. Ce spuneți, ar putea schimba fileul cu catwalk-ul? Oricând, cu succes. Dar, spune chiar ea, „voleiul este, acum, totul în viața mea și sunt de-abia la începutul carierei, simt că am multe de oferit voleiului”.

„Să vă așteptați la o mare surpriză din partea echipei naționale la Campionatul European. Muncim foarte mult în cantonamente, atmosfera e super și suntem capabile de jocuri foarte bune”
Adelina Budai-Ungureanu

16 ani avea Adelina când a debutat în prima ligă de volei, la Agroland Timișoara