News

Aderarea Ucrainei la NATO ar putea declanșa Al Treilea Război Mondial. Avertismentul venit de la Moscova

Un înalt oficial de la Moscova avertizează că o aderare a Ucrainei la NATO ar putea echivala cu declanșarea celui de-Al Treilea Război Mondial.
13.10.2022 | 11:08
Aderarea Ucrainei la NATO ar putea declansa Al Treilea Razboi Mondial Avertismentul venit de la Moscova
Un înalt oficial de la Moscova avertizează: acceptarea Ucrainei în NATO ar putea duce la Al Treilea Război Mondial. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pe 30 septembrie, la doar câteva ore după ce Vladimir Putin anexa oficial patru regiuni ucrainene, de la Kiev, Volodimir Zelenski anunța că țara sa a depus o cerere de aderare ”accelerată” la NATO.

Un înalt oficial de la Moscova avertizează: acceptarea Ucrainei în NATO ar putea duce la Al Treilea Război Mondial

În legătură cu posibilitatea ca Ucraina să facă pasul spre Alianța Nord-Atlantică, un înalt oficial de la Moscova lansează un avertisment sever.

ADVERTISEMENT

Secretarul adjunct al Consiliului Securităţii Federaţiei Ruse, Aleksandr Venediktov, a afirmat, într-un interviu difuzat joi de agenţia TASS și citat de Sky News, că primirea Ucrainei în NATO ar putea reprezenta startul celui de-Al Treilea Război mondial.

Kievul ştie foarte bine că un asemenea pas ar însemna o escaladare garantată spre un Al Treilea Război Mondial”, a spus Venediktov, citat de agenţia de presă rusă.

ADVERTISEMENT

”Pe asta contează, se pare (n.r. ucrainenii) – să creeze zgomot informaţional şi să atragă din nou atenţia asupra lor”, a adăugat oficialul de la Kremlin.

În aceeași intervenție pentru presa de stat de la Moscova, Venediktov a reiterat retorica Rusiei din ultima perioadă conform căreia Occidentul, prin ajutorul acordat Ucrainei, ”ia parte direct la conflict”.

ADVERTISEMENT

Zelenski, după ce Ucraina a depus o cerere de aderare ”accelerată” la NATO: ”Știm că este posibil. Securitatea nu are alternative”

La finele lunii trecute, când a depus oficial cererea de aderare accelerată la Alianța Nord-Atlantică, președintele Ucrainei se declara optimist că demersul va avea succes.

”De facto, ne-am cimentat deja drumul spre NATO. De facto, am dovedit deja compatibilitatea cu standardele Alianței Nord-Atlantice. Acestea sunt reale pentru Ucraina – reale pe câmpul de luptă și în toate aspectele interacțiunii noastre.

ADVERTISEMENT

Avem încredere unii în alții, ne ajutăm reciproc și ne protejăm reciproc. Aceasta este Alianța. De facto. Astăzi, Ucraina solicită să o facă de jure. Printr-o procedură care va fi în concordanță cu valoarea noastră de protecție a întregii noastre comunități.

Pe o bază accelerată. Facem pasul decisiv prin semnarea cererii de aderare accelerată a Ucrainei la NATO”, a spus Zelenski, pe 30 septembrie.

ADVERTISEMENT