Life

Lacrimi și festin la mormântul Ionelei Prodan! Sarei i s-a făcut rău la parastas. Update

Parastasul Ionelei Prodan s-a transformat într-un adevărat festin. La Cimitirul Bellu, Regina Întunericului a ajuns încă de la ora 7 pentru pregătiri.
06.10.2022 | 12:50
Parastasul Ionelei Prodan, organizat în ziua în care artista ar fi împlinit 75 de ani. Foto: FANATIK
ADVERTISEMENT
06-10-2022
09:59

Anamaria Prodan, mulțumiri celor adunați să își amintească de mama ei: „Iubea mâncărurile pe care le-am pregătit. Încerca să le facă, dar nu prea îi ieșeau”

„Nu am cuvinte să vă mulțumesc. Îi mulțumesc și Gabrielei, cea care m-a sprijinit din clipa în care am aflat ce boală are mama mea. Vă mulțumesc că nu ați uitat-o și că sunteți alături de ea. Sunt sigură că de acolo de unde este stă și zâmbește.

Mama iubea mâncărurile pe care le-am pregătit. Încerca și ea să le facă, dar nu prea îi ieșeau”, le-a spus Anamaria Prodan celor adunați în cimitir.

06-10-2022
09:58

Formația Petrilă Pană a cântat cea mai cunoscută melodie a Ionelei Prodan

Formația lui Petrică Pană a cântat melodia „Din bucata mea de pâine”, cel mai cunoscut șlagăr al interpretei Ionela Prodan.

06-10-2022
09:42

Fetei impresarei i s-a făcut rău

Sarah s-a așezat pe scaun în spatele mamei sale, după ce i s-a făcut puțin rău. Emoțiile au fost mult prea mari pentru tânără, aceasta plângând împreună cu mama sa în timpul ceremoniei religioase de la cimitir.

Sarei i s-a făcut rău la parastas. Foto: FANATIK
06-10-2022
09:39

Elena Merișoreanu, melodie de dor și jale

Elena Merișoreanu a interpretat un cântec de jale la mormântul Ionelei Prodan.

„Multă lume-ai înghițit/ Lume tânără, bătrână/ Pe măicuța noastră bună/ Ai luat bun, ai luat și rău/ L-ai luat pe tăicuțul meu/ Dacă tânără oi muri, pe mine m-o jeli?/ M-or jeli fetele mele, ce-am mai muncit pentru ele”, sunt versurile emoționante ale Elenei Merișoreanu. 

 

06-10-2022
09:08

Anamaria Prodan a apărut într-un costum verde neon la parastas

Anamaria Prodan a ajuns la Cimitirul Bellu, îmbrăcată într-un costum verde neon. Impresara nu se poate opri din plâns, amintindu-și de mama ei. 

Vedeta a ajuns în jurul orei 12, însoțită de fiica ei Sarah, despre care Elena Merișoreanu spunea că va fi prezentă prin videocall. Se pare că fata stabilită în Statele Unite este prezentă fizic în acest moment încărcat de emoție.

Anamaria Prodan, la mormântul mamei sale. Foto: FANATIK
Impresara, alături de organizatoarea parastasului, Gabriela Lucuțar. Foto: FANATIK
Sarah e prezentă, în cele din urmă, fizic, la evenimentul din Bellu. Foto: FANAITK

Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar au pus la cale o pomană cum nu s-a mai văzut până acum în România. Regina Întunericului a pregătit un parastas de ziua regretatei Ionela Prodan, care azi ar fi împlinit vârsta de 75 de ani. Totul, organizat în Cimitirul Bellu, chiar la mormântul interpretei de muzică tradițională.

Parastasul Ionelei Prodan, un spectacol în toată regula

FANATIK se află la fața locului și vă oferă imagini în exclusivitate, dar și câteva detalii în premieră despre festinul Prodancăi.

ADVERTISEMENT

Pentru pregătirile de la cimitir, Regina Întunericului, împreună cu angajații ei, au ajuns la Bellu încă de la 7 dimineața. Nu e de mirare, având în vedere că anumite preparate sunt gătite chiar la fața locului, cum ar fi ciorbița de fasole.

Lucuțar a instalat un panou uriaș cu fotografia Ionelei, iar după aceea toți ce prezenți s-au apucat să prepare ciorba și să pună pe mese platourile reci, tradiționale.

ADVERTISEMENT

De la ospățul din cimitir nu lipsesc nici dulciurile exotice, cele pe care Ionela Prodan le prefera (deserturi filipineze și macarons, printre altele). Cei care vor să o omagieze pe Ionela Prodan se pot desfăta și cu un pahar de vișinată sau țuică de casă.

Anamaria Prodan a vrut ca ziua de 6 octombrie să fie una de-a dreptul memorabilă. Impresara, care a trecut prin destul necazuri în ultima vreme, dedică această zi mamei sale, interpretă de folclor stinsă în anul 2018 în urma unui cancer pancreatic.

ADVERTISEMENT

Gabriela Lucuțar, cea care se ocupă de întreaga organizare a evenimentului din cimitir i-a chemat și pe artiștii care au cunoscut-o și apreciat-o pe Ionela Prodan.

gabriela lucuțar
Gabriela Lucuțar s-a pregătit de la 7 dimineața pentru pomană. Foto: FANATIK
parastas ionela prodan
Regina Întunericului, așezând micii. Foto: FANATIK

Mai mulți artiști, invitați să cânte în memoria folcloristei

„Am vorbit cu doamna Elena Merișoreanu și mi-a spus că i-a chemat pe Corina Gheorghe, Ștefania Rareș, Constantin Măgureanu, Ionuț Sidău, Petrică Pană, Valeriu Arnăutu, Mărioara Man, Mărioara Lincan, Ruxandra Pitulice, Marin Cornea, Ilie Roșu și alții. Toți au confirmat că vor veni, iar Maria Cârneci așteptăm să confirme.

ADVERTISEMENT

Va fi și cor, vom instala și o stație de sonorizare, tragem curent, am primit și aprobările necesare. Vor cânta toți câte o piesă, două în memoria Ionelei Prodan. Ionuț Sidău, cel care imită vocea artiștilor de muzică populară, va face o piesă de-ale Ionelei Prodan, ca și când ar fi ea acolo. Elena Merișoreanu va cânta Fetele mele…”, a declarat Gabriel Lucuțar în exclusivitate pentru FANATIK.

Din această listă, prima persoană care a confirmat prezența a fost Elena Merișoreanu. Contactată ieri de FANATIK, vedeta ne-a spus că nu a lipsit niciodată de la ziua bunei sale prietene, așa că nu a putut refuza invitația Anamariei Prodan.

„Trebuie să o cinstim pe Ionela Prodan, să marcăm ziua ei prin cântecele ei. Ea a fost o fire veselă și Ana a zis că măcar de ziua ei să o sărbătorim așa cum merita, așa cum o făceam atunci când trăia. De fapt, ea prin cântecele ei trăiește în continuare printre noi. Eu niciodată nu am lipsit de la nicio aniversare de-ale ei”, ne-a spus cu emoție și încântare Elena Merișoreanu, amintindu-și de prietena ei de suflet.

La eveniment va participa și Sarah, fata Anamariei stabilită în San Diego, SUA, însă prin intermediul tehnologiei, prin videocall.

ADVERTISEMENT