Sport

Adevărata miză de zeci de mii de euro a locului 3 pentru Universitatea Craiova. Exclusiv

14.05.2021 | 23:04
Adevarata miza de zeci de mii de euro a locului 3 pentru Universitatea Craiova Exclusiv
Adevărata miză de zeci de mii de euro a locului 3 pentru Universitatea Craiova. Exclusiv. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a ratat și în acest an titlul, dar oltenii luptă acum din răsputeri să-și păstreze poziția a treia în clasament, miza financiară fiind de cel puțin 20.000 de euro pentru fiecare jucător.

0-1 cu Academica Clinceni, 0-2 cu Sepsi și 2-3 cu FC Botoșani sunt ultimele trei scoruri înregistrate de Universitatea Craiova în Liga 1, rezultate care pot produce un adevărat dezastru în Bănie. Nu numai că oltenii au pierdut orice șansă la titlu în urma acestor meciuri, dar sunt pe cale să cedeze și locul 3 celor de la Sepsi, aflați la doar un punct în spate.

ADVERTISEMENT

Singura consolare în tabăra Științei este că s-a obținut calificarea în finala Cupei Românei, după o dublă cu divizionara secundă Viitorul Târgu Jiu. Ultimul act este programat pe 22 mai la Ploiești, iar adversar va fi Astra Giurgiu.

Locul 3, o miză de zeci de mii de euro pentru jucătorii Universității Craiova

Resemnați după înfrângerea cu FC Botoșani, care i-a scos definitiv din lupta la titlu, jucătorii Universității Craiova au susținut la unison că obiectivul rămas de îndeplinit pentru acest final de sezon este obținerea locului 3 în Liga 1.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să uităm ce a fost în trecut, trebuie să privim spre viitor. Mai sunt trei etape de disputat, ne-a mai rămas locul trei și Cupa României”, a spus dezamăgit Dan Nistor la finalul partidei cu moldovenii, completat în aceeași manieră de Marius Constantin: „Acum ne gândim să vedem cum să ieșim din această situație. Practic nu mai e nimic de pierdut, trebuie să ne păstrăm locul trei și să câștigăm Cupa României”.

Deși surprinzătoare la prima vedere, declarațiile fotbaliștilor craioveni referitoarea la păstrarea locului 3 în Liga 1 au și o explicație logică. În Regulamentul de Ordine Interioară, sunt stipulate prime pentru fiecare jucător doar dacă echipa termină campionatul pe unul dintre primele trei locuri, iar de aici intervine și îngrijorarea pentru oamenii de bază, care ar putea rata bonusuri cifrate la câteva zeci de mii de euro de căciulă.

ADVERTISEMENT

Locul 3 în campionat aduce jucătorilor Universității Craiova bonusuri de peste 20.000 de euro

FANATIK a aflat care sunt primele promise jucătorilor Universității Craiova pentru clasarea pe locurile 1-3 în Liga 1 și vă prezintă în exclusivitate ce bonusuri vor primi la finalul campionatului dacă obiectivul va fi îndeplinit. Pentru câștigarea titlului, oltenii ar fi luat 500 de euro de fiecare punct obținut în sezonul regulat și play-off, în timp ce locul doi le-ar fi adus în conturi câte 400 de euro de punct.

Cum aceste două obiective sunt practic compromise, fotbaliștilor antrenați de Marinos Ouzounidis nu le rămâne decât să tragă tare pentru a-și păstra poziția a treia în clasament, obiectiv ce le va băga în buzunare câte 300 de euro de fiecare punct obținut de-a lungul sezonului. Cum Universitatea Craiova a acumulat în sezonul regulat 58 de puncte, iar în play-off a mai făcut până acum încă 8, un calcul simplu arată că un jucător de bază ar avea de primit nu mai puțin de 19.800 de euro. Dar mai sunt de disputat încă 3 etape și orice punct obținut va fi recompensat în plus.

ADVERTISEMENT

Dacă ar fi devenit campioni, oltenii ar fi luat câte 29.000 de euro de căciulă doar pentru punctele obținute în sezonul regulat, în timp ce locul 2 le-ar fi adus, pentru aceeași perioadă, „numai” 23.200 de euro.

Din păcate pentru ei, dacă vor termina campionatul pe locul 4, jucătorii Universității Craiova nu vor mai încasa niciun ban drept primă de joc, bonusurile fiind prevăzute doar pentru o clasare pe primele trei poziții.

  • 17.400 de euro va primi un jucător de bază al Universității Craiova pentru cele 58 de puncte din sezonul regulat, dacă echipa se va clasa la finalul campionatului pe locul 3
  • 2.400 de euro va primi un jucător de bază al Universității Craiova pentru cele 8 de puncte obținute până acum în play-off, dacă echipa se va clasa la finalul campionatului pe locul 3

Universitatea Craiova, dezavantajată de program în ultimele etape din Liga 1

Cu trei etape înainte de finalul play-off-ului din Liga 1, Universitatea Craiova ocupă locul 3 în clasament, cu 37 de puncte, dar poziția îi este serios amenințată de Sepsi Sfântu Gheorghe, care are doar un punct mai puțin.

Mai îngrijorător pentru olteni este faptul că nici programul până la finalul campionatului nu-i prea avantajează, având de disputat meciuri mult mai grele decât trupa antrenată de Leo Grozavu. Dacă Sepsi are un singur joc mai dificil, duminică pe teren propriu împotriva FCSB, Universitatea are două etape de foc, contra celor două echipe care se bat la titlu: sâmbătă pe teren propriu cu CFR Cluj și miercuri în deplasare cu FCSB.

Programul Universității Craiova și al lui Sepsi în ultimele 3 etape din play-off-ul Ligii 1

  • Etapa 8: Universitatea Craiova – CFR Cluj, Sepsi – FCSB;
  • Etapa 9: FCSB – Universitatea Craiova, Academica Clinceni – Sepsi;
  • Etapa 10: Universitatea Craiova – Academica Clinceni, Sepsi – FC Botoșani.

Scenariu negru pentru Universitatea Craiova: ratează Europa dacă termină campionatul pe locul 4 și pierde finala Cupei României

Există și un scenariu negru pentru Univesitatea Craiova în acest final de sezon, care ar provoca un adevărat cutremur în Bănie. Echipa va rata participarea în viitoarea ediție a cupelor europene în cazul în care va termina campionatul pe locul 4 și va pierde finala Cupei României în fața Astrei Giurgiu.

În sezonul 2021/2022 al competițiilor europene, campioana României va juca în turul 1 preliminar din Champions League, în timp ce ocupanta locului 2 și câștigătoarea Cupei vor evolua în turul 2 preliminar din Conference League. Locul 3 din play-off (sau locul 4 dacă Universitatea Craiova va cuceri Cupa României) va juca un baraj de calificare în turul 2 preliminar din Conference League cu învingătoarea barajului din play-out.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – CFR Cluj : 1,57 este cota pentru „peste 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT