Hotnews

Adevarata poveste a substanţei cu care s-a dopat Sharapova: Soldaţii ruşi o consumau zilnic în timpul războiului

In timp ce rusii incearca sa convinga o lume intreaga ca substanta interzisa cu care Maria Sharapova a fost depistata pozitiv nu i-a imbunatatit performantele sportive, presa americana a prezentat...
08.03.2016 | 19:59
Adevarata poveste a substanţei cu care s-a dopat Sharapova: Soldaţii ruşi o consumau zilnic în timpul războiului
ADVERTISEMENT

In timp ce rusii incearca sa convinga o lume intreaga ca substanta interzisa cu care Maria Sharapova a fost depistata pozitiv nu i-a imbunatatit performantele sportive, presa americana a prezentat povestea reala a meldoniumului. Daca astazi insusi inventatorul meldoniumului, letonul Ivan Kalvins, sustine ca aceasta substanta nu o putea ajuta pe terenul de tenis, lucrurile stateau complet diferit in 2009, dupa cum remarca Washington Post.

Astfel, intr-un articol publicat in urma cu sapte ani de publicatia letona Diena se prezenta adevarata poveste a meldoniumului, cu tot cu beneficiile ei.

ADVERTISEMENT

Meldoniumul a fost folosit pentru inceput in timpul invaziei sovietice din Afghanistan, iar soldatii il luau zilnic pentru a-si mentine concentrarea in conditii de stres, aminteste sursa citata.

“Meldoniumul a fost inventat in perioada sovietica, cand o cercetarea a lui Kalvins a coincis cu solicitarea autoritatilor de a avea un medicament care sa imbunatateasca rezistenta si performanta.

ADVERTISEMENT

Medicamentul, produs in prima faza in cantitati mici in laboratoare, a devenit o parte din dieta zilnica a soldatilor sovietici, fiind folosit atat de piloti, de cei ce se aflau in submarine si de cei ce au luat parte la razboiul din Afghanistan”, a scris ziarul Diena in 2009.

La randul sau, Kalvins afirma, in 2009, ca soldatii rusi nu stiau ca primesc acest medicament care i-a fost fatal Mariei Sharapova.

“Cu totii primeau, dar nu stiau ce este. Nimeni nu a intrebat vreodata”, a comentat Kalvins.

ADVERTISEMENT

Meldonium se mai gaseste astazi doar in Rusia, Letonia si Lituania, dar Sharapova a continuat sa-l ia, desi s-a rupt de patria mama de foarte multi ani, fiind stabilita in SUA, tara in care este interzis.

Cine o crede pe Sharapova?

Maria Sharapova a recunoscut luni seara, in cadrul unei conferinte de presa, ca a fost depistata dopata la Australian Open.

Rusoaica a precizat ca a fost vorba despre o neglijenta pe care si-o asuma, ea consumand un medicament pe baza de meldonium pe care il utilizeaza de zece ani pentru a se trata.

ADVERTISEMENT

Maria Sharapova va fi suspendata – oficial

Sharapova a mai spus ca nu a verificat lista substantelor interzise, care i-a fost trimisa la inceputul acestui an, motiv pentru care nu a stiut ca nu are voie sa utilizeze respectivul medicament.

Rusoaica risca o suspendare intre 2 si 4 ani.

Sursă: www.ziare.com

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri