Life

Adevărații câștigători de la Vocea României n-au ridicat, de fapt, trofeul. Artiștii care au cunoscut cel mai mare succes după show-ul de la PRO TV

Vocea României a lansat multe nume importante pentru industria muzicală, însă niciunul dintre ele nu a câștigat concursul.
09.09.2022 | 18:05
Adevaratii castigatori de la Vocea Romaniei nau ridicat de fapt trofeul Artistii care au cunoscut cel mai mare succes dupa showul de la PRO TV
Adevărații câștigători de la Vocea României. În imagine, trei dintre numele care s-au remarcat: Oana Radu, Liviu Teodorescu și Ioana Ignat. Foto: PRO TV/ Instagram
ADVERTISEMENT

Vocea României ajunge la al zecelea sezon, care are marea premieră azi, 9 septembrie, de la ora 20:30, la PRO TV. În ciuda trofeelor câștigate de primele voci ale patriei, cei care au devenit cu adevărat învingători sunt cântăreți care n-au primit cele mai multe voturi din partea telespectatorilor în sezoanele în care au participat.

Câștigătorii Vocea României, eclipsați de ceilalți participanți

Primul sezon Vocea României a debutat pe 27 septembrie 2011 și este sezonul care a dat cel mai popular câștigător: Ștefan Stan. Apoi s-au remarcat o serie de alți artiști care nu au reușit să ajungă la notorietatea pe care și-au dorit-o, să aibă succesul unor muzicanți care, de pildă, n-au ajuns nici măcar în finală.

ADVERTISEMENT

Din primul sezon, câștigat de Ștefan Stan, au reușit să se remarce, având o baftă destul de mare în muzică, Liviu Teodorescu și Oana Radu. Cei doi sunt și astăzi în trending-urile de pe YouTube și Spotify cu melodiile lor. Nu sunt, însă, singurii care au demonstrat că nu este obligatoriu să câștigi un concurs televizat de muzică pentru a te menține pe linia de plutire.

Tot în primul sezon s-a făcut văzută și Cristina Vasiu, concurentă care a cochetat, așa cum s-a întâmplat cu alți foști participanți, cu Eurovisionul.

ADVERTISEMENT

Ilinca Băcilă și Alex Florea au dat lovitura la Eurovision

Alți artiști care au ”zburat” de la Vocea direct la Eurovision sunt Ilinca Băcilă (sezonul 4) și Alex Florea (sezonul 5). Cei doi au reprezentat țara noastră la Eurovision, ocupând locul 7 în anul 2017, unul din cele mai bune din ultimii ani, cu melodia „Yodel it”.

Feli Donose (sezonul 2) a făcut parte din echipa lui Marius Moga și a reușit să îi ”ia fața” câștigătoarei acelei ediții, Julie Mayaya, care a fost instruită de carismaticul Horia Brenciu. Julie n-a avut foarte mare priză la public cu melodiile lansate după Voce, în timp ce Feli a devenit una din cele mai difuzate voci de la radio.

ADVERTISEMENT

Poate că unul dintre cele mai sărace sezoane a fost cel de-al treilea. Niciunul dintre numele prezente în acest concurs nu a rupt gura târgului, fie că vorbim despre finaliști ori artiști eliminați în primele etape ale show-ului. A treia ediție fusese câștigată de Mihai Chițu (team Brenciu).

Sezonul 4 și-a luat revanșa și a dat alte nume importante pentru industria muzicală cu toate că, din nou, învingătorul Tiberiu Albu, căruia i-a fost mentor Chirilă, a fost destul de popular pe parcursul difuzării show-ului. Din acest sezon au ieșit pe piață Maria Constantin, Florian Rus și mai sus amintita Ilinca Băcilă.

ADVERTISEMENT

Bogdan Vlădău și Cristina Bălan, printre concurenții cu notorietate, dar fără mare succes muzical

Cristina Bălan a câștigat sezonul al cincilea al concursului, ediție în care a cântat și Bogdan Vlădău, făcând parte din echipa Loredanei Groza.

Al șaselea sezon a dat țării una din cele mai ascultate voci. Știm, deja sună repetitiv, dar nici această fată nu a câștigat concursul! Este vorba de Ioana Ignat, situată abia pe locul 4 (echipa Moga). Ediția fusese câștigată de o ”elevă” de-ale lui Chirilă, Teodora Buciu. Sezonul 7 a fost un alt sezon fără surprize ori mari nume lansate în industria muzicală, Smiley adjudecându-și trofeul prin Ana Munteanu.

Duelul dintre Dora Gaitanovici și Bogdan Ioan din sezonul 8 fusese câștigat de Ioan. Cea care a devenit mai populară de-a lungul anilor a fost Dora, tot datorită participărilor în Selecția Națională a Eurovisionului.

Dragoș Moldovan a triumfat în cel mai recent sezon, al 9-lea, ediție în care publicul a avut ocazia să o cunoască pe Adriana Simionescu, fata manelistului Adi Minune, aceasta făcând parte din echipa lui Brenciu.

Tudor Chirilă, 4 victorii la Voce, despre noul sezon: „Am un chef nebun să lucrez de trei ori mai mult”

Așadar, dintre toți cei nouă câștigători, persoanele care s-au menținut în atenția publică au fost Ștefan Stan (mai mult pentru viața personală decât pentru succesul muzical) și, pentru o scurtă perioadă, Julie Mayaya. Excepție face parte Cristina Bălan, care era deja cunoscută la vremea participării sale la Voce.

Noul sezon va aduce cu siguranță o serie de surprize, noi nume care s-ar putea să facă istorie în cultura muzicală de masă de la noi. Pentru prima oară, va exista un scaun dublu, împărțit de Smiley și Theo Rose. 

Theo Rose nu e singura membră nouă din juriul sezonului 10. Smiley, Irina Rimes și Chirilă au și un coleg nou în persoana lui Denis Roabeș de la The Motans.

„Eu, spre deosebire de anii trecuți am un dor, bă da un dor din ăla nebun de Vocea României. Asta înseamnă că am un chef nebun să lucrez de trei ori mai mult cu viitorii mei concurenți la Vocea României!

Eu nu o am pe Theo, dar am dorul ăsta de mă arde”,  a declarat Tudor Chirilă despre noua ediție, cântăreț care a câștigat 4 din cele 9 sezoane, adică pe cele mai multe.

 

ADVERTISEMENT