Sport

Adevăratul motiv care a produs ruptura dintre Gigi Becali şi Iordănescu. Edi confirmă Fanatik. Update exclusiv

Ruptura dintre Gigi Becali şi Edi Iordănescu a fost una abruptă. Adevăratul motiv care a dus la plecarea antrenorului a fost o declaraţie televizată a patronului referitoare la clauză.
15.11.2021 | 20:42
Adevaratul motiv care a produs ruptura dintre Gigi Becali si Iordanescu Edi confirma Fanatik Update exclusiv
Adevăratul motiv care a produs ruptura dintre Gigi Becali şi Edi Iordănescu: "Acela a fost momentul". Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
15-11-2021
18:41

Edi Iordănescu confirmă FANATIK: "M-a deranjat când a spus că face ceva pe contractul meu"

Edi Iordănescu a intrat în direct la Digi Sport și a vorbit condițiile în care s-a produs ruptura dintre el și FCSB. Antrenorul a confirmat informațiile oferite de FANATIK, conform cărora adevăratul motiv care a provocat decizia de a pleca este acea declarație a lui Becali, “fac ceva pe contractul ăla”. 

“Aș fi acceptat în continuare multe prezențe ale dânsului, dar dacă nu era vorba despre jucători. Ce m-a deranjat tare este că a spus că face ceva pe contractul meu, pentru că atunci când spui asta, înseamnă că nu dai doi bani pe ce am spus eu, în condițiile în care am fost sunat, nu m-am propus eu la echipă”.

Edi Iordănescu a plecat de la FCSB, informaţie oferită în exclusivitate de FANATIK. Tehnicianul a renunţat şi la clauza de 500.000 de euro pe care ar fi fost îndreptăţit să o activeze şi a plecat fără niciun ban în plus încasat de la Gigi Becali.

Adevăratul motiv care a produs ruptura dintre Gigi Becali şi Edi Iordănescu

FANATIK a aflat că adevăratul motiv care a produs ruptura dintre cele două părţi a fost o declaraţie televizată a patronului Gigi Becali de la începutul săptămânii trecute referitoare la clauza de 500.000 de euro a lui Edi Iordănescu:

ADVERTISEMENT

“Eu îi dădeam 500.000 de euro, nu contează pentru mine. Fac ceva pe contractul ăla! Eu spun ce văd și cu asta basta! Când nu o să mai am încredere, voi plăti clauza și asta e, să am o șansă în play-off”, a fost declaraţia care a produs ruptura.

Motivul plecării: declaraţia lui Becali cu „fac ceva pe contractul ăla!”

Edi Iordănescu le-a transmis în acel moment avocaților să-l notifice pe patronul FCSB. Motivul l-a reprezentat acea declarație cu „fac ceva pe contractul ăla!”. Tehnicianul a considerat că nu mai poate avea încredere în patron, care a anunțat că „face ceva” pe mâna pe care și-au dat-o cei doi când au parafat înțelegerea la mijlocul lunii august.

ADVERTISEMENT

Antrenorul a rezistat doar 88 de zile pe banca tehnică a FCSB-ului. Nici măcar seria de şapte victorii şi o remiză, înregistrată în ultimele opt etape din Liga 1, nu l-a salvat de furia patronului, care a fost nemulţumit de faptul că echipa nu joacă spectaculos.

Gigi Becali, deranjat că Edi Iordănescu i-a trimis notificare

Gigi Becali s-a declarat foarte deranjat de faptul că Edi Iordănescu i-a trimis notificare prin intermediul avocaţilor pentru că şi-a criticat în mod public echipa şi jucătorii, drept pentru care poate să activeze clauza de 500.000 de euro şi să plece.

ADVERTISEMENT

Latifundiarul susţine că nu a vrut să îl dea afară, însă nu regretă faptul că s-a produs această ruptură. Gigi Becali a venit în faţa jurnaliştilor şi le-a citit ultimul mesaj pe care i l-a trimis lui Edi Iordănescu:

“Mesajele tale îmi stau ca un drac în cap. Cum să faci așa ceva, Edi?”

“I-am dat lui mesaje când a trimis la club notificare că de ce am spus că joacă echipa rău și să nu mai vorbesc nimica că activează clauza? Nu am văzut așa ceva în viața mea!

ADVERTISEMENT

L-a trimis pe avocat la Argaseală. Mă așteptam să fie barbat și să mă sune. Mă amenință și vrea să mai lucreze? Nu îmi pare rău. Foarte bine că s-au plâns jucătorii.

Vineri seară, ultimul meu mesaj cu el: «Nu ai înțeles nimic. Nu am vrut niciodată să pleci. Nu vreau să controlez nimic dacă merg treburile! Nu am vorbit cu niciun antrenor.

Eu nu lucrez la întuneric, doar la lumină. Mesajele tale îmi stau ca un drac în cap. Cum să faci așa ceva, Edi? Să trimiți amenințări cu avocatul? Nu-mi vine să cred! Și apoi să vii la mine în curte să lucrezi. Nu pot să uit cum un om face așa ceva»”, a spus Gigi Becali.

Edi Iordănescu: “Dacă depindea de mine, dacă totul era profesionist, n-aș fi plecat!”

Edi Iordănescu a fost luni dimineaţa la baza din Berceni pentru a-şi lua la revedere de la jucători şi pentru a-şi strânge lucrurile. Tehnicianul a spus că nu şi-ar fi dorit să plece dacă lucrurile se desfăşurau într-un mod profesionist:

„Dacă depindea de mine, dacă totul era profesionist, n-aș fi plecat! Ce am spus rămâne valabil: nu voi vorbi urât de patron, de oamenii de aici sau de club! Sunt dezamăgit pentru că am crezut în promisiuni.

Pentru că am văzut că s-a dorit aducerea mea, plec într-un moment în care nu mi-aș fi dorit asta… Dacă sunt și lucruri bune, e acela că m-am întâlnit cu prieteni vechi și am descoperit oameni noi cu foarte multă calitate.

“Mi-am dorit să luăm titlul, am aprins o scânteie dar n-a fost să fie!”

Mi-am reconfirmat eu mie că aici e un grup de jucători fantastic, cu mult caracter! Cu multă perrsonalitate și cu mult talent!

Dacă sunt cu ceva recunoscător patronului e faptul că mi-a dat posibilitatea să redescopăr dragostea suporterilor pentru acest club care, după cum spun statisticile, sunt milioane. Mi-am dorit să luăm titlul, am aprins o scânteie dar n-a fost să fie! Am generat multe speranțe și îmi pare rău”, a spus Edi Iordănescu la plecare.

Toni Petrea, varianta surpriză a lui Gigi Becali

Din informaţiile FANATIK, Toni Petrea este varianta surpriză a lui Gigi Becali pentru postul de antrenor la FCSB. Tehnicianul a condus echipa între iulie 2020 şi mai 2021.

  • 88 de zile a stat Edi Iordănescu pe banca FCSB
  • 500.000 de euro a fost clauza de reziliere a contractului lui Iordănescu, neactivată însă de tehnician

 

ADVERTISEMENT