Adevăratul motiv pentru care Andre Agassi a încetat să mai lucreze cu Novak Djokovic

Irina Aldea   
in Sporturi
01/04/2018, 21:31
Adevăratul motiv pentru care Andre Agassi a încetat să mai lucreze cu Novak Djokovic

După trei înfrângeri consecutive în circuitul ATP, Novak Djokovic a fost părăsit de antrenorul său, Andre Agassi. Colaborarea dintre cei doi începuse după Roland Garros 2017, dar a fost îngreunată şi de numeroasele accidentări suferite de sârb. Până la colaborarea cu Djokovic, Agassi stătuse departe de tenis preţ de 11 ani. În timpul în care l-a avut drept antrenor pe Andre, Nole a câştigat un singur titlu ATP, cel de la ”Aegon International” de la Eastbourne (în luna iulie a anului trecut). În momentul în care l-a prezentat pe Andre Agassi, Nole a spus despre american că este ”persoana ideală pentru a-i relansa cariera”.

Unele detalii importante par să fi apărut în legătură cu adevăratul motiv al încheierii parteneriatului dintre Andre Agassi şi Novak Djokovic. Potrivit site-ului german, Spox.com, Djokovic şi Agassi nu au reuşit să fie de acord în privinţa unui anumit aspect la o sesiune de antrenament care a avut loc anul acesta la Indian Wells, lucru care l-a înfuriat foarte tare pe american. De asemenea, Andre ar fi luat decizia de a pune capăt colaborării cu Nole după ce sârbul a respins cu vehemenţă sugestia lui Andre de a sări peste turneul de la Miami. Novak Djokovic a fost eliminat în turul secund de Benoit Paire la Miami Open, scor 6-3, 6-4.

Agassi, numulţumit de cum a ales Djokovic să gestioneze situaţia

“Am încercat să-l ajut pe Novak şi am avut cele mai bune intenţii. Dar de prea multe ori nu am fost de acord în privinţa unor chestiuni. Îi urez mult succes pe viitor”, a explicat Andre Agassi pentru ESPN, la scurt timp după ce americanii publicaseră ştirea. 

Darren Cahill, fost antrenor al lui Andre Agassi, cel care în această perioadă o pregăteşte pe Simona Halep, i-a luat apărarea fostului său elev: “Am avut mai multe de învăţat de la Agassi decât a învăţat el de la mine. Doar că eu nu cred că Djokovic s-a implicat suficient în această relaţie jucător – antrenor”.

Închide ×