Sport

Adevăratul motiv pentru care Marius Croitoru a plecat de la FC Botoșani. Are legătură cu familia. Exclusiv

Marius Croitoru a decis să nu mai continue la FC Botoșani, iar FANATIK a aflat motivul pentru care tehnicianul nu a acceptat propunerea lui Valeriu Iftime de prelungire a contractului.
08.06.2022 | 13:17
Adevaratul motiv pentru care Marius Croitoru a plecat de la FC Botosani Are legatura cu familia Exclusiv
Marius Croitoru a decis să nu mai continue la FC Botoșani, iar FANATIK a aflat motivul pentru care tehnicianul a decis să nu accepte propunerea lui Valeriu Iftime de a continua. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Moldovenii au avut un sezon dezamăgitor în care au ratat calificarea în play-off-ul din Casa Pariurilor Liga 1 și au pierdut și barajul pentru Conference League cu Universitatea Craiova.

Marius Croitoru a ales să plece de la FC Botoșani din cauza fiului său

Cu toate acestea, Valeriu Iftime nu avea de gând să-l demită pe Marius Croitoru, însă, la negocierile pentru prelungirea contractului, i-a pus o condiție tehnicianului. Acesta nu a acceptat-o și a hotărât să plece de la FC Botoșani.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că cererea patronului moldovenilor era ca fiul antrenorului, David (18 ani), să nu mai facă parte din lotul moldovenilor în sezonul următor. De altfel, în trecut, Iftime l-a criticat de mai multe ori pe jucător, considerându-l mult sub nivelul echipei sale.

Valeriu Iftime s-a arătat deranjat în mai multe rânduri că Marius Croitoru își forțează fiul și îl bagă în meciuri oficiale, în detrimentul altor juniori mai talentați de la Botoșani, care ar avea mai degrabă loc în lotul echipei mari.

ADVERTISEMENT

Patronul nu a negat niciodată că David Croitoru, care a strâns 22 de prezențe în tricoul Botoșaniului în trei sezoane, are mult talent, însă era nemulțumit de faptul că acesta nu se implică mai mult și nu trage de el pentru a ajunge mai sus.

Corneliu Papură, posibil înlocuitor pentru Marius Croitoru

„Lucrurile sunt clare ca lumina zilei. Marius Croitoru nu va mai continua la FC Botoșani. A avut termen să îmi dea un răspuns până în ora 11:00, nu mi l-a dat, așa că acum chiar dacă el îmi va da un răspuns pozitiv după această oră, nu va mai conta pentru mine.

ADVERTISEMENT

Am avut cu el o discuție luni. I-am pus o condiție, zic eu nu foarte greu de acceptat, dar uitați că el mi-a spus că nu o acceptă. L-am mai întrebat încă o dată, la fel mi-a spus. Atunci i-a spus că în condițiile astea ne vom despărți, dar că totuși îl mai las până la marți, la 11:00. Nu mi-a dat răspunsul!”, a fost declarația prin care Valeriu Iftime anunța despărțirea de Marius Croitoru.

Patronul moldovenilor a plusat apoi și a dat o declarație cu mult tâlc, oferind un indiciu despre motivul despărțirii. ”A venit vremea ca fiul să plece de lângă tată, iar eu îi mulțumesc pentru tot ce a făcut la noi”, spunea acesta.

ADVERTISEMENT

La acel moment se credea că este vorba de încetarea colaborării dintre clubul său și tehnicianul de 41 de ani. Se pare însă că declarația lui Iftime se referea la faptul că David Croitoru va trebui să-și separe de acum înainte cariera de cea a tatălui său.

Omul de afaceri moldovean nu a stat prea mult pe gânduri după ce fostul lui colaborator a ales să plece de la echipă și a pus mâna pe telefon. Din informațiile FANATIK, a discutat cu Corneliu Papură să preia banca echipei moldovene, iar olteanul a căzut de acord, în principiu, asupra condițiilor contractuale.

FANATIK a mai aflat că imediat după ce a refuzat să mai rămână la FC Botoșani, Marius Croitoru a fost contactat de Adrian Mititelu pentru a-i oferi postul de antrenor la FC U Craiova, după ce negocierile pentru rămânerea lui Nicolo Napoli au eșuat.

ADVERTISEMENT