ADVERTISEMENT
News

Adevăratul motiv pentru care oamenii l-au votat pe primarul mort de la Deveselu! Viceprimarul: “Și eu l-am votat”

Autor: Alexandru Năstase | 28.09.2020 | 13:40
Adevăratul motiv pentru care oamenii l-au votat pe primarul mort de la Deveselu! Viceprimarul:
Ion Aliman a murit înaintea alegerilor din cauza coronavirusului. Sursa foto - facebook

FANATIK îți spune adevăratul motiv pentru care oamenii l-au votat pe Ion Alimanu, primarul mort de la Deveselu și a cărui poveste a fost relatată la doar câteva clipe după aflarea rezultatelor pentru alegerile locale.

ADVERTISEMENT

Situația bizară pentru întreaga țară, nu-i sperie prea tare pe locuitorii comunei. Aceștia spun că și-ar fi dorit să sărbătorească acum alături de fostul edil.

Lucrul acesta nu se mai poate întâmpla pentru că Ion Aliman a murit în 17 septembrie, din cauza COVID-19. Deși e decedat, lucrul acesta nu l-a împiedicat să câștige alegerile locale 2020.

ADVERTISEMENT

De ce l-au votat oamenii pe Ion Alimanu, primarul mort de la Deveselu!

Mai exact, primarul din Olt, candidat al Partidului Social Democrat pentru un nou mandat, a fost confirmat cu coronavirus în data de 4 septembrie. Starea lui s-a agravat și a ajuns internat la Spitalul suport COVID din Caracal.

Medicii de aici nu au reușit să-l stabilizeze și a fost transferat de urgență la Spitalul Colentina din Capitală. Din păcate, în ciuda eforturilor depuse de cadrele medicale, edilul a încetat din viață.

ADVERTISEMENT

Culmea situației abia avea să urmeze. Pentru că a murit în timpul campaniei electorale, acesta nu a putut fi scos de pe buletinele de vot.

Mai mult de atât, oamenii din comună spun că lui Aliman i s-a făcut în continuare campanie. Viceprimarul și consiliul local au decis să meargă mai departe și să le dea o lecție contracandidaților. Și după aflarea rezultatelor, oamenii n-au ezitat și au mers la mormântul fostului primar. Au făcut-o pentru că azi ar fi fost ziua lui de naștere.

ADVERTISEMENT

„Nu știu dacă imaginile arată totul, ca să vă dați seama ce a fost aseară în comuna noastră. El a fost foarte apreciat, foarte iubit și foarte muncitor.

El a adus apa, a făcut canal, stație de epurare, asfaltare, două terenuri de sport, o unitate sanitară care este în construcție, reabilitarea căminelor culturale, extindere și reabilitare grădiniță, a reușit iluminarea stradală cu 500 de lămpi, a făcut, acesta este adevărul. De aceea oamenii l-au iubit”, a zis exclusiv pentru FANATIK viceprimarul Nicolae Dobre.

ADVERTISEMENT

Edilul mort a primit 1057 de voturi din totalul celor 1600 de oameni care au mers să-și exprime opțiunea. „A rămas pe buletinul de vot și avea dreptul de a fi ales. Nu e nimic bizar. Și eu l-am ales”, a mai zis al doilea om din comună.

Viceprimarul a anunțat că este gata să-i ia locul la primărie fostului edil. Nu are prea multe emoții având în vedere că noul Consiliu Local este majoritar PSD. După care, va conduce comuna până la noile alegeri. Alegeri la care vrea să participe din partea social democraților.

ADVERTISEMENT

„Eu sunt ales de actualul Consiliu local. Noul Consiliu local ales aseară trebuie să desemneze un viceprimar. Consiliu este, într-adevăr, majoritar PSD. Nu se știe încă data alegerilor, dar am ocazia să-mi depun candidatura. Intenționez să candidez”, a anunțat viceprimarul.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!