ADVERTISEMENT
Sporturi

Adevăratul prenume al lui Ion Țiriac: „Așa scrie în pașaport. Am vrut să îl schimb”. Video

Autor: Cristi Maciuca | 05.01.2021 | 16:18
Adevăratul prenume al lui Ion Țiriac: „Așa scrie în pașaport. Am vrut să îl schimb”. Video
Ion Țiriac FOTO: hepta.ro

Ion Ţiriac (81 de ani) a dezvăluit o informație mai puțin cunoscută. Omul de afaceri are un alt prenume în acte. El a încercat să își schimbe prenumele, însă nu a avut succes.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că este în top 3 cei mai bogați români în 2020, Țiriac nu obișnuiește să se laude cu operele de caritate, fiind un adept al discreției în ceea ce privește acest subiect.

La fel de puțină lume știe și faptul că în acte se numește „Ioan” și nu „Ion”. Numele i-a fost dat de tatăl său, pe care îl chema tot Ioan.

Ioan Țiriac, prenumele real al lui Ion Țiriac: „Erau prea multe hârțoage”

Fostul tenismen a dezvăluit că prenumele său real nu este Ion Țiriac, ci Ioan Țiriac! Cunoscut în toată lumea ca Ion Țiriac, omul de afaceri a dezvăluit că a vrut să își schimbe prenumele.

ADVERTISEMENT

„În paşaport scrie Ioan, nu scrie Ion. Tatăl meu a fost Ioan şi atunci m-a făcut şi pe mine Ioan. Am încercat la un moment dat să îmi schimb numele, să îmi pun Ion, dar trebuia să fac atâtea hârţoage încât am renunţat. Ioan Ţiriac scrie în paşaport, născut în 1939, pe 9 mai, la Braşov”, a povestit Ion Țiriac în emisiunea Reţeaua de Idoli de la TVR.

Pe locul 3 în topul celor mai bogați români din anul 2020, Țiriac nu a avut o copilărie fericită. Familia actualului om de afaceri a avut de suferit în timpul Războiului, atunci când a trebuie să plece din Brașov de teama bombardamentelor.

„În 1944 aveam 5 ani. Atunci am văzut pentru prima dată pâine. E foarte greu să vorbeşti despre aceste lucruri, să înţeleagă că n-ai văzut în viaţa ta pâine. Începuse războiul, eram la Braşov, ne retrăsesem într-un sat care se numea atunci satul Lunca. Acum se numeşte Săcele, mi se pare. Stăteam la nişte rude acolo pentru că Braşovul era bombardat în fiecare zi.

ADVERTISEMENT

Tatăl meu era în război, a avut o permisie. A venit un om bine făcut, avea 1.87, îmbrăcat în haine militare şi avea în braţe această pâine. Şi atunci a fost prima dată când mi-aduc aminte că am mâncat pâine. Şi uite că am crescut, acum mă uit la pâine şi mă îngraşă”, a adăugat Țiriac pentru aceeași sursă.

Ţiriac, inamicul Serenei Williams

În prezent, Țiriac se războiește în declarații cu Serena Williams. Omul de afaceri român consideră că americanca ar trebui să renunțe la tenis, afirmație care l-a deranjat pe soțul fostului lider WTA.

ADVERTISEMENT

„La vârsta asta și la greutatea pe care o are acum, nu se deplasează atât de ușor pe cât se deplasa acum 15 ani. Serena a fost o jucătoare senzațională. Dacă ar avea puțină decență, s-ar retrage! Din toate punctele de vedere”, este opinia afaceristului român.

La spusele lui Țiriac, soțul Serenei Williams, Alexis Ohanian Sr., a replicat, acid, pe Twitter: Cu siguranță, nimănui nu-i îi pasă de ce crede Ion Țiriac”.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!