Fotbal intern

Adevăratul salvator al lui Dinamo? „Când mesajele «Să plece Badea!» vor fi înlocuite cu «Să vină Badea!», atunci poate mă voi gândi serios”. Exclusiv

29.11.2020 | 18:23
Adevaratul salvator al lui Dinamo Cand mesajele Sa plece Badea vor fi inlocuite cu Sa vina Badea atunci poate ma voi gandi serios Exclusiv
ADVERTISEMENT

Văzut drept singurul om care ar mai putea salva cu adevărat Dinamo, fostul președinte Nicoale Badea surprinde și afirmă că s-ar gândi serios la varianta revenirii la clubul „alb-roșu” doar dacă va fi îndeplinită o anumită condiție. FANATIK vă dezvăluie în continuare care este aceasta!

Dinamo se îndreaptă cu viteza unui tren japonez de ultimă generație spre faliment, poate chiar spre desființare! Spaniolii, în frunte cu Pablo Cortacero, au venit precum niște salvatori, dar astăzi toată suflarea dinamovistă îi arată cu degetul și strigă deznădăjduită: „Regele e gol, don Pablo e gol…”.

ADVERTISEMENT

Milioanele promise sunt undeva pe drum, probabil că vor ajunge când omenirea se va muta pe o altă planetă din sistemul solar, datoriile cresc, jucătorii sunt neplătiți și vor fugi în masă, în această iarnă, de la un club pentru care a se face de râs în fiecare zi a devenit o stare de normalitate. Cine și-ar fi putut imagina: marele Dinamo a ajuns micul Dinamo!

Badea, singura soluție realistă pentru ca un club istoric să nu dispară!

Înlocuirea surprinzătoare a lui Cortacero cu Constantin Eftimescu în fruntea Cosiliului de Administrație al clubului pare să fi declanșat o adiere de speranță pentru toți cei ce simt în alb și roșu. Fost mare portar al „câinilor”, Eftimescu (68 de ani) este noul șef al CA și unul dintre partenerii de încredere ai lui Nicolae Badea, cel mai de succes manager și investitor din istoria lui Dinamo, după ’89.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că suporterii din PCH, fostele glorii dinamoviste, membrii CA în frunte cu Cornel Dinu, vârfuri din societatea românească, toți fac în aceste zile lobby puternic pe lângă Nicolae Badea, implorându-l practic să salveze Dinamo. Puternic financiar, cu relații la cel mai înalt nivel, princeput într-ale business-ului, echilibrat, dar mai ales dinamovist pur-sânge, Badea (72 de ani) este considerat singura soluție realistă pentru ca un club istoric să nu dispară!

„Nu știu când fotbalul românesc, societatea românească, va mai avea asemenea suporteri extraordinari”

FANATIK l-a contactat pe fostul investitor al lui Dinamo și i-a cerut opinia despre numirea lui Eftimescu ca președinte al CA. „Doar ca o părere personală, domnul Eftimescu este un profesionist și o persoană loială clubului Dinamo de o viață. Am lucrat cu dânsul și cred că este o mutare care va aduce puțină liniște, puțină ordine în haosul ce pare să guverneze acum la Dinamo”.

ADVERTISEMENT

Întrebat despre o posibilă revenire la clubul cu care a dominat fotbalul românesc la în anii 2000, Nicolae Badea a declarat în exclusivitate pentru FANATIK: „Mai țineți minte ce se întâmpla prin București când am plecat? Tot centrul, toată Floreasca și zona stadionului erau împânzite cu mesaje și graffiti de genul «Să plece Badea!» Când toți cei responsabili vor șterge aceste mesaje și le vor înlocui cu «Să vină Badea!», dar le vor face să dispară pe toate…, poate că atunci o să mă gândesc serios la o eventuală întoarcere la Dinamo.

Repet, poate… Eu oricum n-am plecat niciodată de-adevăratelea și am încercat mereu să ajut cu discreție acest club, după forțele mele. Îmi pare rău pentru Dinamo, îmi pare rău pentru niște suporteri extraordinari, pe care fotbalul românesc, societatea românească, nu știu când or să-i mai aibă…”

ADVERTISEMENT
  • 150 de milioane de euro este suma pe care Nicolae Badea a investit-o și a atras-o spre Dinamo  în perioada în care a condus acest club!

Dinamo, trofee pe bandă rulandă pe timpul lui Nicolae Badea

Nicolae Badea a fost președintele lui Dinamo între 1998 și 2013, perioadă în care gruparea din Șoseaua Ștefan cel Mare era una dintre forțele fotbalului românesc și se lupta an de an pentru toate trofeele puse în joc.

Sub conducerea sa, Dinamo a cucerit nu mai puțin de 4 titluri de campioană (2000, 2002, 2004, 2007), 6 Cupe ale României (2000, 2001, 2003, 2004, 2005, 2012) și două Supercupe (2005, 2012). În plus, tot în acea perioadă, „alb-roșiii” au obținut și 3 calificări în grupele Cupei UEFA / Europa League (2005-2006, 2006-2007, 2009-2010), iar în ediția 2006-2007 au ajuns chiar în primăvara europeană.

Spre deosebire de perioada Nicolae Badea, din 2013 și până în prezent, sub domnia lui Ionuț Negoiță, Dinamo nu a reușit să câștige decât o Cupă a Ligii, la chiar ultima ediție a acestei competiții.

ADVERTISEMENT