Sport

Adevărul despre absența Simonei Halep de la Wimbledon: „Nici n-a cerut wildcard!”

Simona Halep a revenit după suspendarea de dopaj, însă sportiva nu este încă o prezență constantă la turneele de Mare Șlem. De ce nu va participa românca la Wimbledon.
19.06.2024 | 16:10
Adevarul despre absenta Simonei Halep de la Wimbledon Nici na cerut wildcard
Simona Halep va rata Wimbledon-ul în acest an. Sursă foto: sportpictures
ADVERTISEMENT

Simona Halep a revenit în circuit în luna martie, după suspendarea pentru dopaj, însă până în momentul de față sportiva nu a participat decât la două turnee, la ambele find eliminată în primul tur.

Adevărul despre absența Simonei Halep de la Wimbledon: „Nici n-a cerut wildcard!”

Fanii tenisului sperau că Simona Halep va primi un wild-card la Wimbledon, turneul de pe iarbă urmând să fie primul turneu de Grand Slam al româncei după revenire, însă fostul număr 1 mondial nu a primit wild-card-ul, ba mai mult, nici măcar nu l-a solicitat.

ADVERTISEMENT

Katie Spellman, fostă manager de comunicare a WTA, a ținut să clarifice situația Simonei pe Twitter, unde a vorbit despre absența Simonei Halep de la Wimbledon.

„Hei, Simon (n.r a răspuns unei postări pe Twitter), Simona nu a solicitat un wild-card pentru Wimbledon, deoarece nu este refăcută complet după accidentarea la genunchi și nu este 100% pregătită să joace”, a spus Katie Spellman pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Din nefericire, după revenirea în circuitul WTA, Simona Halep a fost mai mult accidentată, dar recent a jucat împotriva lui Steffi Graf și Andre Agassi, lucru ce a împiedicat-o pe „Simo” să participe la mai multe turnee.

Wimbledon este programat în intervalul 1-14 iulie. Românca a avut performanțe notabile pe parcursul timpului la cel mai renumit Grand Slam disputat pe iarbă, Simona Halep a câștigat Wimbledon în 2019 și a mai ajuns în semifinale de alte două ori (2014 și 2022). De asemenea, în 2016 și 2017, „Simo” a ajuns până în sferturile de finală.

ADVERTISEMENT

Românca s-ar fi încadrat criteriilor pentru primirea unui wild-card. Organizatorii de la Wimbledon au transmis prin intermediul unui comunicat oficial că există un criteriu important de care se va ține cont în procesul de acordare al unui wild-card, anume performanțele din trecut ale sportivilor, capitol la care Simona stă foarte bine.

Simona Halep nu scapă de accidentări după revenirea în circuit

Simona Halep a jucat doar două meciuri oficiale după ce a scăpat de suspendarea pentru dopaj. Românca a pierdut primul meci de la revenire în primul tur la Miami Open cu Paula Badosa și a fost nevoită să se retragă în primul tur la WTA Trophee Clarins, în disputa cu McCartney Kessler.

ADVERTISEMENT

Accidentările o țin pe bancă în continuare pe „Simo”, românca disputând ultimul meci oficial pe 15 mai, la WTA Trophee Clarins, unde a fost nevoită să se retragă în disputa cu McCartney Kessler.

  • 40.227.773 de euro a câștigat Simona Halep în toată cariera ei profesionistă, începută în 2009.
ADVERTISEMENT