Sport

Adevărul despre accidentarea Larisei Iordache. Ce diagnostic i s-a pus la Tokyo

Larisa Iordache nu a putut fi prezentă în finala la bârnă de la Jocurile Olimpice din cauza accidentării la gleznă, care este un mai gravă decât s-a crezut.
03.08.2021 | 13:22
Adevarul despre accidentarea Larisei Iordache Ce diagnostic i sa pus la Tokyo
Larisa Iordache nu a putut fi prezentă în finala la bârnă de la Jocurile Olimpice din cauza accidentării la gleznă, care este un mai gravă decât s-a crezut. Sursă foto: Facebook COSR
ADVERTISEMENT

Gimnasta a încercat câteva mișcări de încălzire, dar  nu a putut împinge în picior, iar riscul unei accidentări grave era foarte mare.

Vestea că nu va putea lupta pentru medalii  a afectat-o pe sportivă, aceasta izbucnind în plâns lângă antrenori.

ADVERTISEMENT

Larisa Iordache, diagnostic dureros după accidnetarea la gleznă

CS Dinamo, club la care Larisa Iordache este legitimată, a dat publicității diagnosticul care i-a fost pus gimnastei după controlul medical efectuat la Tokyo, imediat după ce glezna i-a cedat în calificările de la bârnă.

Într-o postare intitulată ”Adevărul despre glezna Larisei”, Dinamo Bucureşti prezintă documente şi date medicale, care relevă o afecţiune mai serioasă decât anunţase anterior tot clubul – entorsă metatarsiană piciorul stâng.

ADVERTISEMENT

”Cu acordul Larisei prezentăm diagnosticul primit de ea la Tokyo, după investigaţiile efectuate în ziua calificărilor. Nu este vorba despre o simplă entorsă (care între timp s-a recuperat), ci despre o problemă mult mai profundă: osteoartrită la glezna piciorului stâng”, a anunțat CS Dinamo.

Osteoartrita, cea mai frecventă formă de artrită

Clubul dinamovist a încercat astfel să-și apere sportiva de cei care o vor critica pentru faptul că nu a dat totul pentru a concura în finală și a prezentat ce înseamnă această boală.

ADVERTISEMENT

”Osteoartrita este o afecţiune în care cartilajul protector al suprafeţelor articulare se deteriorează o dată cu trecerea timpului. Osteoartrita este denumită şi boala articulară degenerativă sau osteoartroză.

Ea reprezintă cea mai frecventă formă de artrită şi este principala cauză a durerii şi invalidităţii în rândul persoanelor mai în vârstă. Nu putem să cerem mai mult decât e posibil! Suntem lângă tine, Larisa!”, se mai arată în mesajul CS Dinamo.

ADVERTISEMENT

Mari campioane, alături de Iordache

Larisa Iordache, notată cu 14.133 în calificări, a fost nevoită să facă pauză câteva zile, după ce a suferit o entorsă la metatarsienele piciorului stâng la aterizarea de la sărituri. A anunţat ulterior că va concura în finală, însă marţi a fost nevoită să renunţe din cauza durerilor.

Fostă dublă campioană olimpică la Atena în 2004, Monica Roșu consideră că retragerea Larisei Iordache din finala la bârnă de la Jocurile Olimpice de la Tokyo este  decizia corectă, deoarece problemele medicale ale sportivei ar fi împiedicat-o șă-și facă exercițiul.

Dublă campioană olimpică la Beijing și Londra, Sandra Izbașa a avut și ea un mesaj de consolare pentru Larisa Iordache, după ce gimnasta noastră a ratat finala de la bârnă din cauza accidentării la gleznă.

ADVERTISEMENT