News

Adevărul despre averea lui Sorin Cîmpeanu. Câți bani câștigă ca ministru al Educației

Sorin Cîmpeanu deține, potrivit declarației sale de avere, un teren de 1.479 de metri pătrați în Otopeni. Ministrul a mărturisit că salariul de ministru e mai mic decât cel de rector.
05.07.2022 | 14:30
Adevarul despre averea lui Sorin Cimpeanu Cati bani castiga ca ministru al Educatiei
Sorin Cîmpeanu a dezvăluit câți bani câștigă. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Totodată, ministrul care a fost contestat de peste 500 de organizații neguvernamentale, a declarat că mai deține un apartament achiziționat în 2008 și o casă cu o suprafață utilă de 486 mp, în Otopeni.

Cât câștigă ministrul Sorin Cîmpeanu

Cîmpeanu are și un ”parc auto” format dintr-o Dacie din 1980, un Fiat din 1973 și un BMW din 2013. Conform aceleiași declarații de avere, ministrul educației a primit 421.000 de lei salariu de la USAMV într-un an și 134.739 lei salariu de parlamentar.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, într-o emisiune televizată, Cîmpeanu a recunoscut că salariul pe care îl primește în calitate de Ministru al Educației e mult mai mic decât cel primit în calitate de rector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din Bucuresti.

În anul 2020, familia Cîmpeanu câștigase peste 600.000 de lei, venituri obținute împreună cu soția din activitate managerială, didactică și de cercetare.

ADVERTISEMENT

În emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, Cîmpeanu a declarat că se poate trăi foarte bine din banii câștigați din învățământ.

”În învățământul superior, universitățile care sunt capabile să se dezvolte pot asigura și o salarizare motivantă. În USAMV București, salarizarea este motivantă și mă mândresc cu lucrul ăsta, pentru că este nevoie de această motivație. Vom vedea daca vom fi capabili să extindem acest sistem motivant de salarizare și la învățământului preunivesitar, unde este foarte mare nevoie.

ADVERTISEMENT

Să știți că un salariu de rector, salariul oricărui rector din România, este mult mai mare decât salariul Ministrului Educației. Salariul meu de rector era mult mai mare decât salariul de ministru”, a dezvăluit Sorin Cîmpeanu.

În consecință, Cîmpeanu va încerca să impună și în învățământul preuniversitar salarii de sute de mii de lei. De asemenea, ministrul a recunoscut că i-ar fi foarte greu să trăiască cu un salariu de profesor.

ADVERTISEMENT

“Foarte greu. Cu siguranță, am putea face lucruri pe care ne este greu să ne imaginăm că le putem face”, a explicat ministrul.

Un profesor debutant câștigă aproximativ 2.600 de lei, salariu considerat ”insuficient și demotivant” de către ministrul Cîmpeanu. “Pe măsură ce avansează în carieră, salariile devin oarecum acceptabile, dar nicidecum suficiente”, a mărturisit Ministrul Educației.

ADVERTISEMENT