News

Adevărul despre averea Maiei Sandu. Câți bani câștigă ca președinte al Moldovei. Ce salariu ia în același timp Klaus Iohannis

Câți bani are Maia Sandu. Ce salariu primește președintele Republicii Moldova. Adevărul despre salariul pe care îl încasează în același timp șeful statului Klaus Iohannis.
10.07.2022 | 09:00
Adevarul despre averea Maiei Sandu Cati bani castiga ca presedinte al Moldovei Ce salariu ia in acelasi timp Klaus Iohannis
Adevărul despre averea pe care o deține Maia Sandu. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Președintele Republicii Moldova nu rupe norii atunci când vine vorba de avere. Mai mult decât atât nici salariul pe care aceasta îl ridică lunar pentru funcția pe care o ocupă nu este unui ieșit din comun.

Ce avere are Maia Sandu

Concret, cea de care se leagă toate speranțele moldovenilor pentru integrarea în Uniunea Europeană a explicat că primește un total de de 226.877,64 lei moldovenești, ceea ce ar însemna aproximativ 55.000 de lei românești.

ADVERTISEMENT

Dacă ne raportăm strict la moneda noastră, atunci Maia Sandu câștigă aproape 4.500 de lei pe lună, puțin peste salariul mediu net din România.

„Acesta este salariul meu. 15.600 de lei net. Raportat la pensia medie, este un salariu foarte mare. Raportat la salariile pe care le primesc unii funcționari din alte instituții, 30 – 45 de mii, e mic. Eu am susținut că unele salarii trebuie să fie micșorate. Salariul pe care îl primesc e un salariu foarte bun pentru mine, un salariu mare în comparație cu cel pe care îl primesc unii cetățeni”, a declaratanul trecut chiar Maia Sandu

ADVERTISEMENT

În privința declarației de avere atunci Maia Sandu a transmis că are același apartament cu o suprafață de 74,5 metri pătrați pe care a reușit să-l cumpere în 2003.

De asemenea, aceasta a mai explicat că deține și un automobil Toyota Rav 4, fabricat în 2007 și achiziţionat în 2012 cu 170 de mii de lei.

ADVERTISEMENT

În același timp, președintele Moldovei a mai zis că are două conturi bancare, unul dintre ele fiind în Statele Unite ale Americii, cu 17578 de dolari și, al doilea, la o bancă din țara pe care o conduce, unde se mai află 10 mii de lei.

Klaus Iohannis, președintele României a încasat un salariu anual de  180.000 de lei, salariu care este de peste trei ori mai mare decât cel luat de Maia Sandu.

ADVERTISEMENT