Life

Adevărul despre celebrele legume congelate din comerț. Cât de sănătoase sunt, de fapt

Celebrele legume congelate din comerț pot ascunde potențiale riscuri. La ce trebuie să fim atenți atunci când consumăm legume congelate?
30.05.2024 | 21:53
Adevarul despre celebrele legume congelate din comert Cat de sanatoase sunt de fapt
Adevărul despre legume congelate din comerț. Foto: Canva.com
ADVERTISEMENT

Multe familii aleg să gătească folosind legumele congelate din comerț, iar uneori le regăsim chiar și în preparatele unor restaurante. Dar care este, de fapt, adevărul despre legumele congelate?

Adevărul despre celebrele legume congelate din comerț. Cât de sănătoase sunt

Consumul legumelor congelate din comerț poate fi o opțiune comodă și accesibilă pentru a adăuga nutrienți și varietate în dieta noastră. De asemenea, putem consuma anumite legume chiar și atunci când nu sunt în sezon, prin congelare. Dar cât de sigure sunt aceste produse?

ADVERTISEMENT

Congelarea legumelor prezintă numeroase avantaje. Pe lângă faptul că reduci risipa alimentară, acestea au o perioadă lungă de valabilitate, sunt ușor de depozitat și îți economisesc timp prețios atunci când gătești.

Mulți oameni folosesc alimentele congelate în dieta lor în speranța de a-și menține silueta. Legumele și fructele pot fi benefice ca parte a unui meniu echilibrat, însă aperitivele, feliile de pizza sau chiflele congelate nu reprezintă cea mai sănătoasă opțiune.

ADVERTISEMENT

Specialiștii au declarat că procesul de congelare a legumelor nu le face automat mai dăunătoare. Totul depinde de calitatea produsului în momentul în care a fost congelat, spun cei de la ziare.com.

În principal, majoritatea nutrienților unui aliment ar trebui să se păstreze și după congelare. Totuși, este posibil ca o cantitate mică de vitamina C și acid folic să se piardă în timpul acestui proces.

ADVERTISEMENT

La ce trebuie să fii atent atunci când cumperi legume congelate

Există câteva reguli de urmat atunci când cumperi legume, fructe sau alte alimente congelate din comerț. În primul rând, este important să citești cu atenție eticheta produsului. Unele mixuri pot conține aditivi periculoși precum sodiu, grăsimi și conservanți.

De asemenea, este recomandat să optezi pentru pungi de legume simple, care nu conțin amestecuri sau adaosuri de sosuri. De asemenea, ar fi bine să eviți fructele congelate care au fost tratate cu zahăr sau au adaos de siropuri.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă legumele congelate reprezintă o alternativă convenabilă, ele nu pot înlocui complet avantajele nutriționale ale legumelor proaspete, esențiale în dieta noastră.

ADVERTISEMENT