Life

Adevărul despre fenomenul Big Brother, după 20 de ani. Ernest: „Ați fost manipulați!”

Ernest a făcut câteva dezvăluiri în premieră despre show-ul Big Brother, în care a participat acum mai bine de 20 de ani, difuzat de Prima TV.
02.11.2022 | 17:25
Adevarul despre fenomenul Big Brother dupa 20 de ani Ernest Ati fost manipulati
Ernest a povestit despre experiența trăită la Big Brother, în anul 2001. Foto: Prima TV Arhivă/ YouTube
ADVERTISEMENT

Reality-show-ul Big Brother a creat isterie în urmă cu mai bine de 20 de ani în România, iar cea mai mare vedetă pe care a lansat-o este prezentatorul Ernest, cunoscut pentru show-urile „Ochii din umbră” și „Trădați în dragoste”.

Ernest, adevărul despre Big Brother!

Ceea ce au văzut românii la televizor în 2001 a fost destul de diferit față de ce au trăit în realitate concurenții din casa Big Brother. Ernest a făcut o serie de dezvăluiri despre renumitul show în cadrul podcastului lui Gojira. Vedeta Kanal D a trecut în revistă inclusiv cum s-a pregătit pentru castingul de la Prima TV.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a povestit amuzat că a trimis niște fotografii în care era complet dezbrăcat, realizate în urma unei beții în Rusia, acolo unde a fost pentru un schimb de experiență ca student, la o facultate din Moscova.

Ernest și-a amintit cu drag, dar și cu detașare de perioada Big Brother, spunând că reality-show-ul era pe bune, doar că imaginile pe care Prima TV le transmitea erau montate în așa fel încât să reflecte o cu totul altă realitate față de ce se petrecea în casă.

ADVERTISEMENT

Prezentatorul le-a trimis poze cu el dezbrăcat producătorilor, făcute în Rusia

„Big Brother a fost în 2001 parcă. Era un format Endemol. Ei țineau foarte mult să fi împlinit 21 de ani. Eu am împlinit la sfârșitul lui februarie, dacă nu făceam 21 de ani nu te lăsau ăștia… Cred că în 2000 s-a întâmplat asta cu preselecția, da. Am completat un formular, a venit între Crăciun și Anul Nou. Mă grăbeam să ajung la o petrecere. L-am completat mega-spontan și trebuia să trimiți și niște poze.

Întâmplarea face că aveam niște poze din Rusia. Cum am ajuns eu în Rusia? Cei de la Universitatea din Petroșani aveau un parteneriat cu Universitatea de Mine din Moscova. (…)

ADVERTISEMENT

Toți din grup erau cuminți, decenți. Noi nu am avut nicio treabă, eram complet dezinhibați. Trebuia să facem clasicele poze. Văzusem un videoclip de la Rednex, erau dezbrăcați, doar pe penis aveau pus un ciorap. Și zic, hai să facem treaba asta. Zis și făcut. Pozele alea le-am trimis eu la preselecția de la Big Brother. Pozele au rămas la ei. Cine să aibă copii după copii? Nu aveam așa ceva”, a zis Ernest în podcastul lui Gojira.

„Nu prea se făcea sex. (…) Ăla a fost singurul moment în care au intrat peste noi”

Prezentatorul „În căutarea adevărului” a trecut apoi de interviurile eliminatorii. A convins-o din prima cu efervescența sa pe producătoarea emisiunii, venită special de la PRO TV pentru acest proiect, deși mogulul Adrian Sârbu îi spusese că acest reality nu va dura foarte mult pe piață.

ADVERTISEMENT

„A fost o chestie ciudată. A fost ok până la un punct, dar e foarte mind-twisted toată povestea asta. Voi nu ați avut acces la tot ce s-a întâmplat. Show-ul a fost un adevărat reality-show. Știu că după o lună și ceva nu prea se întâmpla… Nu prea se făcea sex. Și ce poți să faci să se întâmple sex? Le dai la oameni de băut. Cadou din partea lui Big Brother, au apărut tequile, whiskey, party, distracție… Ei dimineața trebuiau să facă un live cu noi.

Noi toți dormeam, erau mahmuri. Ăla a fost singurul moment în care au intrat peste noi. Ați fost manipulați, voi, audiența. La nivelul anilor aceia, foarte puțini își permiteau conexiunile la internet ca să vadă un stream live. Doar că era porcos de scump. Au ales ei o combinație cu o firmă care apoi a dispărut, ceva legat tot de domnul Burci… Foarte puțini au avut privilegiul să vadă non-stop ce se întâmpla acolo”, a dezvăluit Ernest.

„Își scoteau foarte mulți bani din SMS-uri”

Ernest a mai declarat că inclusiv voturile telespectatorilor, date prin SMS pentru eliminarea concurenților erau manipulate.

„Terminând automatizări, calculatoare, am găsit formatul, biblia Big Brother. Acolo dau rețeta astfel încât să maximizezi audiența. Nu ni s-a atras niciodată atenția. Ne-au lăsat să facem ce ne trecea prin cap, dar ei aveau nevoie să își maximizeze audiența. Ieșirile astea din casă nu erau chiar alegerea publicului.

Ei își scoteau foarte mulți bani din SMS-uri. Am avut șocul să fiu în platou când se dădea decizia cine părăsește casa. Tot timpul procentele erau 48-52, 49-51. Știu oameni care au cheltuit averi cu SMS-urile alea. Cifrele nu aveau o corespondență în realitate. Ei păstrau în casă pe cine aveau nevoie astfel încât să își maximizeze audiența”, a adăugat Ernest.

Big Brother – Fratele cel Mare a fost cel mai de succes reality-show din 2000. Participanții, persoane complet necunoscute, au fost izolați de restul lumii, urmăriți 24 din 24 de camerele de luat vederi. În fiecare săptămână, un concurent era eliminat prin votul publicului, în funcție de evenimentele care aveau loc în casă.

Ernest a participat în primul sezon al show-ului, cel câștigat de Soso. Prima ediție a durat 113 zile, iar cea de-a doua, câștigată de Iustin, 94.

ADVERTISEMENT