Adevărul despre igiena orală. De cîte ori pe zi trebuie să ne spălăm pe dinţi

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
10/08/2016, 20:43
Adevărul despre igiena orală. De cîte ori pe zi trebuie să ne spălăm pe dinţi

Dinţii reprezintă cea mai puternică subtanţă pe care o avem în corp. Şi trebuie să fie. În timp, cei 32 de dinţi pe care îi ai ca adult sunt supuşi unor factori duri, printre care alimente tari, zahăr sau scrâşnitul din dinţi din timpul nopţii (bruxism). Astfel, igiena orală este foarte importantă şi trebuie să ştim exact cum să facem acest lucru.

Riscul degradării nu este doar în privinaţa dinţilor. Şi gingiile pot suferi: placă bacteriană, particule din alimente, adunate între dinţi, toate pot cauza infecţii şi inflamaţii. Şi să nu uităm, gingiile sunt cei mai buni prieteni ai dinţilor!

Folosirea aţei dentare în igiena orală

Aţa dentară este un subiect controversat printre medicii stomatologii, scrie Daily Mail. Folosirea aţei dentare are rolul de a îndepărta placa bacteriană şi resturile de alimente. Totuşi mai puţin de un sfert dintre adulţi fac gest, în timp ce o persoană din 3 nu a folosit aţa dentară niciodată, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie.

Tot în urma unui studiu, cercetătorii au arătat că folosirea aţei dentare nu ar avea nici un beneficiu în igiena orală. Cu toate acestea, cei mai mulţi stomatologi spun că nu există destule dovezi ştiinţifice care să arate că aţa dentară nu ar ajuta. ”Periajul curăţă doar o parte din suprafaţa dinţilor, nu şi lateralele”, spune Dr. Nigel Carter.

Citeşte mai mult aici

Ştirea MOMENTULUI

Gnohere, în presa luxemburgheză: “Nu îmi place echipa din Cluj. Sunt aroganţi!”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×