Life

Adevărul despre mâncarea din avion. De ce stewardesele nu o consumă niciodată și preferă să vină cu un pachet de acasă

Care e adevărul despre mâncarea din avion. Motivul pentru care stewardesele nu o consumă niciodată și vin cu ea la pachet.
22.08.2023 | 18:44
Adevarul despre mancarea din avion De ce stewardesele nu o consuma niciodata si prefera sa vina cu un pachet de acasa
Care e adevărul despre mâncarea din avion. Sursa foto: Freepik/jannoon028
ADVERTISEMENT

Care este, de fapt, adevărul despre mâncarea din avion? Stewardesele nu o consumă, ci prefer să o ia la pachet înainte de îmbarcare. Ce pericole pot ascunde preparatele de la bordul aeronavelor?

Adevărul despre mâncarea din avion. Stewardesele nu o consumă niciodată. Care este motivul

Atunci când merg cu avionul, pasagerilor li se oferă posibilitatea de a achiziționa diverse băuturi și feluri de mâncare, prezente în căruciorul însoțitorilor de zbor.

ADVERTISEMENT

Cu toate că stewardesele sunt cele care le oferă pasagerilor diverse lucruri, ele nu consumă, de fapt, mâncarea de la bordul aeronavei, ci vin cu ele la pachet.

În momentul în care ești la controlul de securitate de dinaintea unui zbor, nu ți se permite să ai cu tine băuturi sau produse alimentare în bagajul de mână. În schimb, le poți achiziționa de la magazinele aflate în zona de dinainte porților de îmbarcare.

ADVERTISEMENT

Acest lucru este recomandat și este practicat și de stewardese, chiar dacă există mâncare și în avion. O însoțitoare de zbor cu experiență a explicat de ce e mai bine să-ți cumperi mâncarea în loc să o consumi pe cea servită în timpul zborului.

Mâncarea din caserole este gătită cu mai mult timp înainte de zbor, chiar și cu câteva zile înainte. Chiar dacă unele alimente par proaspete, nu este chiar așa, lucru valabil și în cazul fructelor.

ADVERTISEMENT

“Mâncarea din caserole nu este preparată pe loc, în avion, ci de către firmele de catering ale companiilor aeriene. Ea este gătită cu cel puțin 12 ore înainte de decolare, deseori chiar cu câteva zile înainte. (…)

Ouăle servite pasagerilor nu sunt efectiv ouă, ci un mix de ouă sau înlocuitori. Fructele, deși mulți ar crede că sunt o opțiune sănătoasă, sunt și ele îndoielnice.

ADVERTISEMENT

Ele par proaspete, dar au fost tăiate cu multe ore înainte de decolare”, a dezvăluit Shreyas P., într-o postare de pe Quora, citată de foodstory.ro.

Însoțitoarea de zbor a mai spus, de altfel, că preparatele din avion sunt mult mai condimentate decât ar trebui. Din cauza presiunii de la altitudinea mare, gustul pasagerilor nu mai e același, așa că mâncarea este mai sărată și mai condimentată. Preparatele conțin și mai multe grăsimi, așa că nu sunt sănătoase.

Ce poți mânca în avion. Alimentele sigure

Există și câteva alimente pe care le poți consuma în timpul zborului, cum ar fi chiflele. Acestea sunt unele dintre cele mai proaspete produse, care se prepară în ziua zborului.

În cazul în care în avion este servită mâncare de legume, aceasta reprezintă o opțiune bună pentru pasageri. Atunci când e încălzită, nu devine uscată și are aceeași savoare, deci este sigură.

De ce nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion

Dacă ai un zbor lung, s-ar putea să ai tentația de a cumpăra o cafea sau un ceai cald, dar nu este o idee bună. Membrii echipajului de la bord nu consumă aceste băuturi din avion, ci preferă să le ia la pachet.

Apa care se utilizează pentru prepararea băuturilor nu este îmbuteliată. Este apă de la robinet, care se păstrează într-un rezervor special în avion. În afară de faptul că gustul băuturilor poate fi alterat, acestea pot conține bacterii periculoase.

Potrivit unui studiu efectuat de Agenția Guvernamentală de Mediu din SUA, 15% din 300 de aeronave au apă care conținea bacterii din caza încălcării standardelor de igienă.

Cei care au un sistem imunitar slăbit trebuie să fie foarte atenți cu băuturile calde cumpărate din avion. Nici persoanele care călătoresc cu copii mici nu trebuie să umple biberoanele acestora cu apă din avion. E bine să le umpli înainte de îmbarcare, după cum a recomandat dr. Cedric Spak, medic infecționist la Baylor University Medical Center.

ADVERTISEMENT
Tags: