News

Adevărul despre Mihai Mitrache, zis Câine, cel pentru care ar fi intervenit Nicușor Dan! Totul despre imobilul care ar putea schimba soarta alegerilor

16.09.2020 | 19:24
Adevarul despre Mihai Mitrache zis Caine cel pentru care ar fi intervenit Nicusor Dan Totul despre imobilul care ar putea schimba soarta alegerilor
Mihai Mitrache a fost implicat în scandalul unei demolări din Orășelul Copiilor. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune adevărul despre Mihai Mitrache, zis Câine, cel pentru care ar fi intervenit Nicușor Dan la angajați ai Primăriei Sectorului 4. Concret, candidatul dreptei unite, nu a ezitat și, conform unei înregistrari publicată de Dana Budeanu, a garantat pentru un afacerist destul de controversat.

Mitrache are un istoric lung în spate și a fost implicat într-un scandal de proporții. Acesta a construit ilegal un restaurant, într-o zonă verde din Parcul Orășelul Copiilor. Nu a avut în nicio clipă vreo autorizație, dar lucrul acesta nu l-a împiedicat.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan ar fi sărit în apărarea lui Mihai Mitrache, în momentul în care Primăria Sectorului 4 a anunțat că vrea să-i demoleze clădirea. Discutăm despre un imobil pe care lipsa actelor îl transforma într-unul ilegal. Restaurantul Medieval a fost pus la pământ de Primărie în luna mai a acestui an. Povestea lui este însă una care ar putea schimba alegerile locale.

Cine este Mihai Mitrache, zis Câine, cel pentru care ar fi intervenit Nicușor Dan!

Pe lângă faptul că nu avea autorizație, Mihai Mitrache n-a plătit nicio taxă în ultimii 4 ani de zile către statul român pentru spațiul pe care îl ocupa. Ca să rămână cu banii în buzunar, cel poreclit „Câine” a făcut o adevărată inginerie financiară.

ADVERTISEMENT

Mai exact, clădirea a fost vândută și revândută între membrii familiei sale. Culmea, atât el, cât și soția lui, Alexandra Mitrache au reușit să obțină de la Evidența Populației cărți de identitate pe adresa din “Orășelul Copiilor”.

Bravo, CATALIN TOLONTAN, așa se practica o spălătura buna, ca pe vremuri in presa sportiva!Mitrache Câine nu este interlop, el nu vrea decit sa ii moara dușmanii ca porcii tranșați de Crăciun, el este un năpăstuit al sortii, care locuia intr-un apartament, la mansarda unui restaurant construit ilegal intr-un parc. După cum știm, locuitul in parc, cu buletin făcut, in restaurante ilegale, este o practica comuna, obișnuita, a bucureștenilor.Realitate: restaurantul din parc nici nu era trecut pe numele lui, ci pe un interpus, 4 ani de zile nu a plătit chiria către primarie ocupând abuziv domeniul public al orașului. In 2013, când a primit autorizația de construire (pe domeniul public conform legii autorizația este una provizorie!!!) Mitrache Câine avea deja construită ilegal din cărămida și betoane o parte din așa-zisa lui “terasa din parc”, după 2013 a extins terasa și hogeagul ocupând o halca din parc și înghițind copacii la propriu.Mai jos, imagini relevante plus articolul Ariel din Libertatea in care Mitrache Câine este spălat, apretat și curățat dezinteresat de jurnaliștii Libertatea.O singura întrebare pentru postacii de partid: cati dintre voi ati fi putut construi așa ceva intr-un parc din București?https://www.libertatea.ro/stiri/avocat-mihai-mitrache-proces-nicusor-dan-3125266

Geplaatst door Dosar de Politician op Woensdag 16 september 2020

Interesant este că până să devină restaurant, pe domeniul public se afla un imobil de 80 de mp. Acesta a aparținut înainte de anul 1998 companiei Librării SA, firmă care a decis să înstrăineze totul unor persoane fizice. La șase ani distanță de la acest moment, Mihai Mitrache a intrat în posesia casei.

ADVERTISEMENT

Nu s-a oprit aici și în 2011, „Câine” a mansardat clădirea. Autoritățile spun că acesta nu a primit niciodată aprobare pentru o asemenea lucrare. Mitrache a solicitat înscrierea în evidențele fiscale și ca să scape de demolarea mansardei de 42 mp, acesta a anunțat pe toată lumea că așa a cumpărat imobilul.

Clădire fără acte, buletin la proprietar

Primăria a luat la puricat toate actele și a descoperit că în documentele cadastrale și în contractul de vânzare-cumpărare nu se pomenea deloc de o eventuală mansardă. Un an mai târziu începe aventura înstrăinării imobilului. Silvia Mitrache devine proprietară și, aproape incredibil, dar locul mansardei este luat de un etaj în toată regula.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre un balcon, dar și de o terasă de 25 mp, terasă care ocupa ilegal domeniul public. Abia în 2013, primarul de atunci, Cristian Popescu Piedone a emis o autorizație de construire. A făcut-o însă pentru “recompartimentări interioare, închidere și extindere terase acoperite”.

Ca beneficiar a fost trecut Medieval Select SRL, firmă administrată de Mihai Mitrache. Și în ciuda faptului că legea nu permitea decât construcții provizorii pe spațiul verde s-a ajuns la o clădire în toată regula, cu o suprafață desfășurată de 378 mp.

„Am datorii la stat”, hit-ul restaurantului Medieval în Orășelul Copiilor

Cetățeanul.net scrie că ultimul acord privind ocuparea domeniului public de către Medieval Select SRL a expirat la sfârșitul anului 2016. Mihai Mitrache trebuia să achite o taxă de 4.640 de lei, dar a refuzat să o plătească.

Drept pentru care, Primăria Sectorului 4 nu a mai dorit să elibereze un alt acord de ocupare a domeniului public, așa cum prevede legislația. Ba mai mult, proprietarii se extinseseră ilegal, așa cum s-a constatat în urma mai multor controale. În lipsa acestui acord, localul deținut de familia Mitrache nu a mai obținut nici autorizații de funcționare pentru alimentație publică, dar restaurantul a continuat să funcționeze până la demolare. Primăria a aplicat amenzi, a recalculat impozitele datorate de Mitrache, dar și penalizări pentru neplata acestora.

Epopeea clădirii este departe de final și pentru că, în 2018, clădirea restaurantului Le Medieval ajunge pe numele soacrei lui Mitrache, Paula Popescu. Atât Silvia Mitrache, cât și Paula Popescu au fost reprezentate în fața autorităților de către Alexandra Mitrache, soția lui Mihai Mitrache care, la rândul său, era reprezentantul SC Medieval SRL.

La sfârșitul anului 2019, taxele datorate statului pentru ocuparea domeniului public se ridicau la peste 335.000 de lei (Silvia Mitrache – 201.637 lei și Paula Popescu – 134.354 lei).

În tot acest timp, Mihai Mitrache, scrie psnews.ro, controla activitatea teraselor și cârciumilor din parcul „Orășelul Copiilor”. Ba chiar, susține sursa citată, oamenii de afaceri din zonă erau terorizați de „Câine”. Unii susțin ca au fost bătuți, alții spun că le-au fost amenințate soțiile, iar cei care păzesc parcul se plâng că au fost scuipați, înjurați și amenințați cu bătaia.

ADVERTISEMENT
Tags: