News

Adevărul despre moartea celor doi scafandri de la Eforie! Ar fi avut buteliile încărcate cu gaze nocive

10.04.2021 | 09:49
Adevarul despre moartea celor doi scafandri de la Eforie Ar fi avut buteliile incarcate cu gaze nocive
ADVERTISEMENT

Autoritățile au descoperit adevărul despre moartea celor doi scafandri de la Eforie! Vă readucem aminte că aceștia au fost scoși în stare de inconștiență din apele mării. Conform primelor informații ar fi vorba despre o eroare în ceea ce privește încărcarea buteliilor de aer. 

Cei doi bărbați, angajați ai unei firme care a câștigat licitația pentru monitorizarea mediului înaintea lucrărilor de înnisipare, n-au avut prea multe șanse.

ADVERTISEMENT

În ciuda ajutorului acordat de medici, din păcate, aceștia nu au supraviețuit. Se crede acum că cei doi și-ar fi încărcat buteliile de aer cu un compresor.

Adevărul despre moartea celor doi scafandri de la Eforie Nord!

Nu și-ar fi luat însă anumite măsuri specifice, iar compresorul a introdus în buteliile respective și gazele emanate de acesta. Concret, cei doi scafandri au respirat gaze de eșapament.

ADVERTISEMENT

Moartea lor este considerată un accident de muncă iar reprezentanții ITM Constanța s-au deplasat la fața locului pentru a începe ancheta.

Conform angajatorului, cei doi scafandri, unul de 32 de ani iar celălalt de 54 de ani, aveau rolul de a face cercetări preliminare înainte de începerea lucrărilor de înnisipare a plajei din Eforie Nord.

ADVERTISEMENT

Prietenii lui Emil Maftei, scafandrul mai în vârstă, spun despre el că era cel mai pregătit dintre toți scafandrii români, astfel încât îi putea învăța și pe alții această profesie.

”Era cel mai acreditat scafandru și supervizor pe care îl cunoaștem, cel mai bun dintre noi toți, care se putea scufunda la adâncimi mari. S-a întâmplat ceva acolo, altfel nu se explică.

ADVERTISEMENT

El nu era omul care să moară la o adâncime de numai 4 metri, pentru că de acolo se poate ieși la suprafață oricum, și dacă îți scoți centura, și dacă doar îți umfli vesta, tot ieși la suprafață, și dacă dai din mâini ieși, este o adâncime mică. Acolo s-a întâmplat altceva”, au declarat colegii și prietenii bărbatului pentru Focus Press

ADVERTISEMENT