News

Adevărul despre pensia lui Ion Iliescu! Câți bani încasează lunar fostul președinte al României

Ion Iliescu încasează lunar venituri din pensie și indemnizația care i se cuvine în calitate de fost președinte al României.
10.09.2022 | 11:43
Adevarul despre pensia lui Ion Iliescu Cati bani incaseaza lunar fostul presedinte al Romaniei
Ion Iliescu primește lunar pensie și indemnizație de fost președinte Foto: Facebook Ionuț Vulpescu
ADVERTISEMENT

La 92 de ani fostul șef de stat nu mai este o prezență atât de vizibilă în viața publică, dar subiectul veniturilor sale este încă unul care prezintă interes.

Câți bani încasează lunar fostul președinte al României, Ion Iliescu

Lunar, Ion Iliescu primește pensia plus o indemnizație pentru că a ocupat funcția de președinte al statului român.

ADVERTISEMENT

Potrivit b1tv.ro, fostul șef al statului avea în aprilie 2021 o pensie de 3.916 lei, în timp ce indemnizația de fost președinte pe care o încasa era în valoare de 5.331 de lei.

Veniturile fostului lider de la Cotroceni au crescut între timp, după majorarea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2023.

ADVERTISEMENT

Nici veniturile soției sale, Nina Iliescu, nu au scăpat de speculații, astfel încât, în 2019, aceasta a făcut precizări cu privire la veniturile sale.

„Intervin foarte rar în spațiul public. Discreția a fost alegerea mea. Dacă fac asta acum, este pentru că mă simt obligată cu o explicație colegilor mei de muncă, atâția câți mai sunt în viață…

ADVERTISEMENT

Nu, pensia mea nu a crescut ca în povești, ci s-a mărit, conform legii, în ultimii zece ani, până la o sumă lunară care depășește cu puțin 2.000 de lei.

Colegii mei n-au a se minuna”, transmitea Nina Iliescu pe blogul soțului ei.

Potrivit ultimei sale declarații de avere, fostul șef al statului deținea un apartament de 156 de metri pătrați în București, achiziționat în anul 1996, 16 tablouri ale unor pictori români și mici obiecte de artă.

ADVERTISEMENT

Ion Iliescu, mesaj după decesul Reginei Elisabeta a II-a

Într-una dintre rarele sale postări pe blog din ultima vreme, Ion Iliescu a publicat un mesaj după decesul suveranei britanice.

“Încetarea din viață a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a marchează sfârșitul unei epoci istorice, plină de schimbări, în care Marea Britanie a avut de jucat un rol de primă mână. […]

Am avut ocazia să o cunosc și să discut cu Regina, dincolo de constrângerile protocolului. O personalitate puternică, deschisă către problemele care dominau agenda publică, și cu simțul umorului.

Și care nu a uitat o clipă de interesele țării al cărui șef de stat era!

Păstrez o amintire puternică întâlnirii din 2004, în cadrul vizitei private în Marea Britanie, când Regina a oferit un dejun privat, la care a participat și marea noastră balerina Alina Cojocaru”, a scris fostul șef al statului.

ADVERTISEMENT