Fotbal international

Adevărul despre plecarea lui Cristiano Ronaldo de la Real Madrid. “M-aţi păcălit!”

12.07.2018 | 17:39
Adevărul despre plecarea lui Ronaldo de la Real Madrid. Preşedintele Florentino Perez este cauza

Revista BernabeuDigital a publicat un articol exploziv în care se prezintă adevărul despre plecarea lui Cristiano Ronaldo de la Real Madrid. Autorul amplului material, Javier Martin Prieto, scoate la suprafaţă cauza reală a plecării lui Cristiano din locul unde multă vreme a declarat că ar dori să îşi încheie cariera. Şi acestă cauză are un nume, cel al preşedintelui clubului madrilen, Florentino Perez. Ronaldo a devenit oficial la începutul acestei săptămâni jucătorul lui Juventus, pentru 105 milioane euro.

Ceea ce părea de neconceput în urmă cu doi-trei ani, o răcire accentuată a relaţiilor dintre puterea numărul 1 în club, Florentino Perez şi fotbalistul numărul 1 al Realului a început la scurt timp după ce Cristiano s-a trezit în vâltoarea unui scandal legat de evaziunea fiscală comisă faţă de statul spaniol, suma imputată fiind de 14,8 milioane de euro. La această sumă, dacă nu este plătită în cel mai scurt timp, cel care se află în culpă riscă serios pedeapsa cu închisoarea.

Adevărul despre plecarea lui Cristiano Ronaldo de la Real Madrid. Scandal în biroul preşedintelui

Din acea zi de 13 iunie 2017, când Ronaldo a fost pus sub acuzare au început să se destrame relaţiile dintre jucător şi preşedinte. Semne mai existaseră, într-o oarecare măsură, şi în 2012, dar motivul ţinea de dorinţa portughezului de a avea cel mai mare salariu din lume. Şi cum Perez se făcea că nu aude, golgeterul lui Real a decis să nu mai sărbătorească golurile marcate în semn de protest şi a declarat că ştiu mai bine oamenii din club cauza tristeţii lui.

De această dată însă lucrurile erau mult mai serioase, pentru că implicau în mod real riscul unei pedepse cu privare de libertate. Imediat ce a primit somaţia din partea fiscului, jucătorul s-a dus glonţ la Perez, pentru a cere suport oficial din partea clubului, aşa cum procedase Barcelona în situaţia similară cu Leo Messi, şi el găsit vinovat de evaziune fiscală. Preşedintele i-a promis că Real va emite un comunicat oficial de susţinere pentru jucătorul emblemă al clubului.

Răspunsul lui Ronaldo a venit în A Bola

Ronaldo a socotit însă că e mult prea puţin ca susţinere publică şi pe 16 iulie a intrat din nou în biroul lui Perez, unde discuţia ar fi ajuns la un ton ridicat de ambele părţi. Discuţia dintre Cristiano şi preşedinte ar fi fost atât de aprinsă, încât a fost auzită de multă lume pe holurile de pe Concha Espina. “S-a discutat intens despre două subiecte delicate: politica societăţilor din Spania şi plata impozitelor” scrie BernabeuDigital.

Starul portughez a reproşat conducerii că nu l-a informat corect despre cum ar fi trebuit să se comporte în Spania, în relaţia cu Fiscul. Florentino Perez s-a trezit brusc într-unul din rarele momente în care şi-a pierdut cumpătul şi i-a explicat fotbalistului că toată aceasta situaţie este strict o problemă personală. Ronaldo a trântit uşa furios, spunându-i lui Perez: “M-aţi păcălit!”

Portughezul a cerut salariul lui Messi

Răspunsul lui Ronaldo, prin intermediul agentului său, Jorge Mendes, a fost oferit celui mai important cotidian din Portugalia, A Bola şi a constituit o bombă de presă la acel moment: “Ronaldo vrea să plece de la Real Madrid!”. Perez însă a scos pe loc documentul clauzei de eliberare a jucătorului şi a răspuns sec: “OK, pleacă, dar numai după ce se va plăti 1 miliard de euro clauza”

Mendes a sesizat pericolul şi i-a spus lui Ronaldo să rămână la Real, dar să ceară o mărire de salariu consistentă, 45 de milioane ca Leo Messi, (avea 21 de milioane de euro), pentru că un lucru era sigur: nu avea cum evita plata către fiscul spaniol, iar situaţia se agravase pe toate planurile: suma de plată urcase la 30 de milioane şi la această sumă închisoarea însemna nu mai puţin de 7 ani! Însă Real a închis uşa oricărei discuţii pe tema măririi salariale.

Kiev, anunţul despărţirii

Ronaldo a făcut un sezon excelent, a luat din nou Balonul de Aur şi brusc Perez a început să se gândească serios la a face o ofertă salarială de 30 de milioane de euro şi credea că în acest fel a îngropat securea războiului cu vedeta clubului. Real a luat al treilea Champions League la Kiev şi când nimeni nu se aştepta a venit acea frază scurticircuit a lui Ronaldo, care indica hotărât decizia sa de a pleca în acestă vară de pe Bernabeu: “A fost frumos să joc la Real Madrid!”

Adevărul despre plecarea lui Ronaldo de la Real Madrid. Perez nu l-a ajutat în scandalul cu fiscul şi a respins în 2017 cererea de mărire de salariu
Adevărul despre plecarea lui Ronaldo de la Real Madrid. Perez nu l-a ajutat în scandalul cu fiscul

Din acel moment, deşi Perez a mai încercat odată să arate cine e şeful, reinterând povestea cu 1 miliard clauza şi el ştia că povestea lui Cristiano la Real luase sfârşit. Deja Mendes luase legătura cu Juventus, italienii au spus că vor dar numai la 100 de milioane euro și Perez a cedat. L-a vândut la această sumă şi a încheiat în cele mai glaciale condiţii o legătură care începuse în 2009 cu promisiunea că Ronaldo va ieşi la pensie de la Real.