Fotbal intern

Adevărul despre plecarea lui Iordănescu de la CFR! Ce a păţit antrenorul

26.07.2018 | 14:36
Adevarul despre plecarea lui Iordanescu de la CFR Ce a patit antrenorul

Adevărul despre plecarea lui Iordănescu de la CFR! A devenit clar ca lumina zilei că înfrângerea cu Malmo a produs un amplu cutremur în birourile din Gruia acolo unde oricum existau două tabere care se luptau pentru supremație. Astfel, după un conflict care a ars mocnit preț de mai bine de un an de zile acum toate cărțile au fost date pe față. Singur, Edward Iordănescu a căzut în mijlocul bătăliei și nicio parte nu a mai dorit să lucreze alături de el.

Prima informație conform căreia CFR-ul se gândește să se despartă de Iordănescu a apărut la puține ore după șocul din UEFA Champions League. Asta pentru că o parte a șefilor a simțit că este momentul oportun pentru a ataca. De remarcat că încă din stagiunea precedentă, la CFR Cluj s-au format doi poli de putere. Mureşan şi Zamfir reprezentau o facțiune, în timp ce tripleta Mara, Bilaşco și  Marian Copilu se aflau pe cealaltă baricadă. Încă de anul trecut însă patronul îi acordase lui Copilu întreaga forță de a decide, fapt care s-a și întâmplat. El a hotărât și ca Dan Petrescu să devină antrenorul formației, urmând ca acesta să fie susținut de Mara și de Bilașco. Cei trei au dat lovitura, deși puțini se așteptau și au reușit să câștige titlul, lucru care a adus încrederea patronului și pentru noua stagiune. Petrescu a fost primul care a părăsit însă corabia și dreptul de a decide noul antrenor a rămas tot la Copilul care l-a numit pe Iordănescu.

Jocul deloc ofensiv al echipei a fost însă mai mereu factorul decisiv adus în discuții de cealaltă tabără care a ieșit la atac imediat după eșecul din Liga Campionilor. În plus de asta nici rețeta financiară a anului trecut nu a fost chiar pe placul patronului care acum înclină să meargă pe siguranța oferită de Mureșan și Zamfir. A urmat o discuție în contradictoriu între Nelu Varga și Marian Copilu. Primul i-a reproşat managerului că au fost aduşi jucători pe bani mulţi, dar care nu o dată au rămas pe banca de rezerve. Cel mai la îndemână exemplu, Balde, vârful care şi-a reziliat chiar zilele trecute contractul şi căruia i s-au plătit nu mai puțin de 30.000 de euro pe lună pentru 14 meciuri disputate în tricoul ceferiștilor.

Adevărul despre plecarea lui Iordănescu de la CFR!

Un alt motiv de nemulțumire pentru omul cu banii de la CFR a fost și întârzierea sosirii echipamentelor pentru UEFA Champions League. Astfel, acestea au ajuns la Cluj la o zi după meciul cu Malmo, partidă pe care campionii au abordat-o cu un set de echipamente mai vechi, pe care de obicei le folosesc la partidele din Liga 1 Betano. Demisia lui Copilu pentru a mai detensiona atmosfera nu a avut darul de a limpezi apele și Edward Iordănescu și-a luat în primire rolul de victimă colaterală. A rămas fără susținere, prins în mijlocul unui război mult prea mare și nici rezultatele nu l-au ajutat. A fost aproape logic următorul cap solicitat de tabăra care tocmai a pus mâna pe putere la echipă.

Totuși un factor important este jucat și de bani.  Dacă vor să-l înlocuiască pe Iordănescu trebuie să-i plătească acestuia o clauză de demitere uriaşă pentru fotbalul românesc. Nu mai puţin de 600 de mii de euro trebuie să încaseze fiul fostului selecţioner al României, în condiţiile în care unele surse confirmă că suma a mai crescut cu o sută de mii de euro pentru că acesta a apucat să debuteze în Champions League.

Mai mult de atât, pentru clujeni urmează și o săptămână crucială. Joacă sâmbătă în deplasare la nou promovata Dunărea Călăraşi, pentru ca apoi să meargă în Suedia, unde trebuie să întoarcă soarta calificării din dubla turului doi preliminar al Champions League

4 titluri a câștigat în Liga 1 Betano CFR Cluj