Fotbal intern

Adevărul despre punguțele lui Neubert, recunoscut chiar de german: „Le-au făcut mai mult rău decât bine jucătorilor”

25.12.2018 | 19:43
Adevarul despre pungutele lui Neubert recunoscut chiar de german Leau facut mai mult rau decat bine jucatorilor

În primul mandat al lui Laurențiu Reghecampf la FCSB, preparatorul fizic Thomas Neubert le oferea jucătorilor în timpul meciurilor importante punguțe din care aceștia trebuiau să bea o substanță menită să le ofere energie.

Roș-albaștrii au fost acuzați la acea vreme că ar folosi substanțe interzise de regulament, însă Neubert face lumină și spune că de fapt le-a făcut mai mult rău decât bine jucătorilor cu acele punguțe.

Adevărul despre punguțele lui Neubert

Neamțul a dezvăluit că fizioterapeuții care se ocupau de prepararea băuturilor greșeau competiția.

”În mod normal, nu aș vorbi despre procesul meu cu Steaua, dar nu s-a încheiat, aștept decizia! Legat de acele acuzații care mi s-au adus, vreau să precizez că aveam două componente în băuturi. Aveam carbohidrați, pe care-i foloseam înaintea și în timpul meciurilor, pentru că ai nevoie de carbohidrați, energie, putere și altele. Mai aveam o băutură pe bază de proteine. Dar nu proteină musculară, ci proteină pentru recuperare.

Fizioterapeuții noștri, care preparau băuturile, le făceau greșit. În acele meciuri, proteina nu era bună, pentru că încetinea metabolismul. În loc să fie ceea ce aveau nevoie jucătorii, îi încetinea. Făcea mai mult rău decât bine. Mai bine ar fi băut apă sau nimic, decât să bea asta. Pentru mine era o catastrofă, dar nu puteam schimba!”, a spus Thomas Neubert pentru TV Digi Sport.

Neamțul e nemulțumit de fotbaliștii români

Thomas Neubert este în prezent preparator fizic la ȚSKA Sofia. Neamțul este dezamăgit de atitudinea tinerilor fotbaliști români și bulgari, despre care spune că se mulțumesc cu puțin și nu își doresc să mai progreseze odată ajunși la nivelul unor cluburi de top precum FCSB sau ȚSKA Sofia.

FCSB nu a mai luat titlul de trei ani, ratând de puțin acest obiectiv în fiecare din precedentele două sezoane. În 2016/17 a încheiat sezonul la egalitate de puncte cu Viitorul, iar în precedenta stagiune s-a clasat la numai un punct în spatele CFR-ului.