Fotbal international

Boicot înainte de Suedia – România. Adevăratul motiv pentru care starul lui United nu este la lot

19.03.2019 | 10:43
Boicot inainte de Suedia  Romania Adevaratul motiv pentru care starul lui United nu este la lot

Unul dintre cei mai buni internaționali suedezi, considerat de mulți chiar vedeta echipei, fundașul central al lui Manchester United Viktor Lindelof, a refuzat să se prezinte la lot în vederea primelor două meciuri din preliminariile Euro 2020, cu România și Norvegia. Și în presa din România a ajuns informația oferită de federația suedeză, conform căreia jucătorul ar fi explicat motivul refuzului prin faptul că la începutul lunii aprilie soția sa, Maja, urmează să nască.

Adevărul despre refuzul lui Viktor Lindelof de a veni la naționala Suediei

Chestionat asupra acestui subiect, selecționerul Janne Andersson a spus că este convins de faptul că Lindelof este un om de caracter, care a preferat să fie sincer și să explice motivul de a nu se prezenta la lot prin faptul că este o perioadă importantă în viața sa personală și că este mai bine să se concentreze pe minunatul eveniment care urmează să se petreacă în familia sa.

Cea care a venit și a scos la lumină cu totul alte cauze ale refuzului lui Viktor Nilsson Lindelof, care conduc spre ideea de boicot și nu a  unei probleme personale este publicația Fotbollskanalen.se, după care au preluat și marile cotidiane Aftonbladet sau Expressen. Lindelof a refuzat să se prezinte la echipa națională în semn de protest pentru faptul că prietenul său cel mai bun, atacantul John Guidetti, de la Alaves, nu a fost convocat.

Viktor Lindelof alături de bunul său prieten John Guidetti
Viktor Lindelof alături de bunul său prieten John Guidetti

John Guidetti a dat primul gol ca răspuns pentru selecționer

Guidetti a fost mult timp un jucător chemat constant de Janne Andersson, dar în acest sezon el nu marcase nici un gol pentru Alaves și selecționeru a preferat să apeleze la Alexander Isak, jucător aflat în prezent la echipa olandeză Willem II Tilburg și care în ultima etapă a contribuit decisiv la succesul cu Feyenoord.

Culmea este că și Guidetti, după ce a primit vestea neconvocării, a spart gheața la Huesca, primul lui gol stagional și a trimis un mesaj prin gesturi către Janne Andersson, cu mâna la ureche. Lindelof ar fi revenit la națională după o perioadă în care a stat în afara ei atât pentru că juca slab la United, cu Mourinho, cât și pentru că nu era la primul conflict cu selecționerul.

John Guidetti, bunul prieten al lui Viktor Lindelof

John Guidetti, bunul prieten al lui Viktor Lindelof

Janne Andersson, un selecționer cu probleme în vestiar

De altfel, nu se poate spune că între Janne Andersson și jucătorii din lot, în special cei exponențiali, relațiile au fost cele mai bune. În septembrie trecut Emil Forsberg părăsea cantonamentul naționalei chipurile pentru o problemă la inghinali, care era însă minoră și realitatea era că avusese discuții aprinse cu selecționerul.