Carousel hot news

Adevărul despre roşiile cu ţugui, BOMBA de care trebuie să ne ferim

În ultimii ani, pieţele din România sunt invadate cu roşii al căror format nu era cunoscut. Este vorba despre acel ţugui despre care cercetătorii trag un semnal de alarmă, din cauza folosirii...
09.09.2016 | 16:04
Adevărul despre roşiile cu ţugui, BOMBA de care trebuie să ne ferim
Exclusiv. Decizie pentru protejarea produselor românești, anunțată de Ministrul Virgil Popescu la „Fan România”: „O dăm săptămâna viitoare” + dezvăluire despre fondul de stat: "Rezerva a fost goala! E inadmisibil"
ADVERTISEMENT

În ultimii ani, pieţele din România sunt invadate cu roşii al căror format nu era cunoscut. Este vorba despre acel ţugui despre care cercetătorii trag un semnal de alarmă, din cauza folosirii substanţelor chimice în exces pentru a ajunge la o coacere rapidă.

“Apariţia acestui tugui în zona vârfului fructului indică faptul că fructul a fost stimulat şi prin stimulare repetată el s-a acumulat”, declara un specialist în legumicultură, potrivit agrointel.ro.

ADVERTISEMENT

În cazul roşiilor cu chimicale apare un spaţiu între miez şi coajă. Roşiile cu moţ sunt cele mai periculoase, pentru că sunt tratate cu mult ETREL, moţul fiind chiar o malformaţie a fructului.

Acesta ascunde, de altfel, mult erbicid. Ţuguiul se formează din cauza folosirii în exces a unei substanţe chimice.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.realitatea.net

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri