News

Adevărul despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin! Ce se întâmplă cu președintele Rusiei

20.11.2020 | 12:54
Adevarul despre starea de sanatate a lui Vladimir Putin Ce se intampla cu presedintele Rusiei
Starea de sănătate a lui Vladimir Putin ridică mai multe semne de întrebare. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune totul despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin, una care pare să ridice semne de întrebare serioase. De curând, Kremlinul a fost nevoit să dezmintă știrea conform căreia, președintele Rusiei ar putea fi bolnav de Parkinson şi ar urma să demisioneze la începutul anului viitor. Mai mulți consilieri au afirmat că este absurdă această idee.

Presa internațională a scris pe larg despre o apariție video a lui Putin în care șeful de stat ar fi fost văzut tremurând ciudat. Englezii de la The Sun au mers chiar mai departe și au descoperit și un expert rus, profesorul Valeri Solovei, care nu a ezitat și a transmis la un post de radio din Moscova, ca Putin ar fi sub presiunea anturajului său pentru a demisiona. Totul din cauza temerilor legate de starea sa de sănătate.

ADVERTISEMENT

O eventuală debarcare a lui Putin ar fi fost întărită și de faptul că parlamentarii au introdus un proiect de lege pentru a consolida imunitatea președintelui în faţa justiţiei după ce acesta îşi va încheia preşedinţia.

Adevărul despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin!

La doar câteva zile, zvonurile aveau să reapară! Într-o conferință video cu cei mai înalți oficiali ruși, Vladimir Putin a avut un acces de tuse repetat. Într-o încercare disperată de a minimaliza situația, secvența video a fost editată, pentru ca tusea să nu mai pară atât de severă.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, purtătorii de cuvânt au dorit să scoată în evidență faptul că președintele Rusiei se simte bine, iar starea sa de sănătate este una bună. Cu toate acestea, pe filmare se poate vedea cum Putin, în vârstă de 68 de ani, se străduiește să termine o propoziție printre episoade repetate de tuse.

Interesant este că jurnaliștii de la Radio Mayak au fost cei care au distribuit filmarea inițială. Aceștia s-au rezumat la un comentariu scurt. „Corzile vocale ale lui Putin s-au dat bătute, în timp ce acesta își punea Guvernul să lupte împotriva Covid-19”, au postat ziariștii.

ADVERTISEMENT

De ce nu s-a vaccinat Vladimir Putin de coronavirus

Trebuie remarcat că spre deosebire de alți lideri importanți, Vladimir Putin a reușit până acum să se țină departe de infecția cu COVID-19. Între timp, englezul Boris Johnson sau „amicul” Donald Trump au fost declarați pozitivi și au stat în izolare până la revenirea pe prima scenă.

Sursa foto – hepta.ro

Culmea este că Vladimir Putin a ținut să ia fața tuturor în materie de vaccinuri anticoronavirus. Astfel, în Rusia au apărut deja două vaccinuri, unul dintre ele fiind chiar testat de fiica sa, Katerina, de 34 de ani. Nu și de el. Putin a apărut la televizor, a explicat lumii cum Rusia are cel mai bun antidot, dar cam atât, acesta refuzînd să-și facă vaccinul până acum.

ADVERTISEMENT

De altfel, președintele Rusiei a preferat să stea mai degrabă izolat în mare parte din timp. A avut parte însă de o situație destul de tensionată în aprilie, atunci când a luat contact cu un medic infectat de la o clinică din Moscova.

Cine este Vladimir Putin, președintele Rusiei

În vârstă de 68 de ani, Putin se află la putere de două decenii, indiferent că a făcut-o ca preşedinte sau prim-ministru. Este, de altfel, liderul rus care a stat cel mai mult la conducere după Iosif Stalin. În prezent ocupă pentru a patra oară funcția de președinte al Federației Ruse.

A devenit președinte interimar al Rusiei la data de 31 decembrie 1999, după ce Boris Elțîn își dăduse demisia, iar apoi a câștigat alegerile prezidențiale din anul 2000. În 2004, el a fost reales pentru un al doilea mandat, care a durat până în 7 mai 2008.

Sursa foto – hepta.ro

Din cauza limitei prevăzute de Constituție, Putin nu a mai putut candida pentru un al treilea mandat prezidențial consecutiv în 2008, dar după victoria succesorului sprijinit de el, Dmitri Medvedev în alegerile prezidențiale, Putin a fost numit de acesta prim-ministru al Rusiei.

Putin a ocupat această funcție în intervalul 8 mai 2008 – 4 martie 2012. În 2012 a devenit pentru alți 6 ani președinte al Federației Ruse în urma modificării Constituției. În 18 martie 2018 Vladimir Putin a fost reales în funcția de președinte al Rusiei, tot pentru un mandat de 6 ani.

Cum a fost recrutat Vladimir Putin de KGB

După absolvirea universității, Putin a fost recrutat de KGB, în serviciul de contraspionaj. În 1976 a terminat cursul de perfecționare al KGB din Ohta, Leningrad. Apoi a servit la așa numita direcție nr. 5 a KGB-ului, care combătea opoziția politică.

De altfel, chiar ziarul Washington Post a indicat faptul că el s-a ocupat o vreme bună cu urmărirea unor cetățeni străini aflați la Leningrad. A primit ulterior oferta de a se transfera la serviciul de inteligență aflat în sarcina primei direcții a KGB și a fost trimis pentru antrenamente suplimentare vreme de un an la Școala Superioară Dzerjinski a KGB, din Moscova iar apoi, prin mijlocul anilor 1980, la Institutul KGB Yuri Andropov din Moscova.

Sursa foto – hepta.ro

Din 1985 până în 1990, KGB-ul l-a repartizat pe Putin la Dresda, pe atunci în Republică Democrată Germană. După prăbușirea regimului comunist al Germaniei de Est și a sistemului comunist din celelalte state satelite ale Uniunii Sovietice, Putin a fost rechemat în Uniunea Sovietică, la Leningrad, iar în iunie 1991 a ocupat un post la facultatea de relații internaționale a Universității din Leningrad. În această nouă calitate, Putin ar fi supravegheat colectivul studențesc și pe recruți.

Putin a demisionat formal de la serviciile de securitate a statului la 20 august 1991 în gradul de locotenent-colonel la 20 august 1991, a doua zi după anihilarea loviturii de Stat împotriva lui Mihail Gorbaciov.

Cum s-a supărat Putin pe Uniunea Europeană din cauza României

Atentatele teroriste din 11 septembrie 2001 de la New York i-au dat prilejul să-și justifice propria politică anti-teroristă, făcându-l aliat al puterilor occidentale în coaliția împotriva terorismului internațional.

Vladimir Putin este apreciat pentru stabilitate și reducerea drastică a corupției, dar și acuzat de o parte a opoziției de a fi inițiatorul metodelor de intimidare și aducere la tăcere a adversarilor politici.

Sursa foto – hepta.ro

De altfel, acesta și-a exprimat în termeni duri nemulțumirea la Conferința de la Helsinki din noiembrie 2006, că Rusia nu a fost consultată în ceea ce privește admiterea României și a Bulgariei în Uniunea Europeană. La presiunile sale, Georgia și Ucraina nu au fost admise ca membre NATO la Summit-ul din 2008 de la București.

Cum este văzut Vladimir Putin de ruși

În perioada celor două mandate succesive de președinte (2000-2008), Vladimir Putin a redat Rusiei demnitatea și forța politică pe plan internațional. De asemenea, Rusia a cunoscut o creștere economică fără precedent de la căderea Uniunii Sovietice, jucând un rol important pe piața globală de capital.

Vladimir Putin este apreciat de majoritatea conaționalilor săi, lucru relevat și prin faptul că succesorul propus și susținut de el la președinția Rusiei, Dmitri Medvedev, a reușit să câștige alegerile.

Sursa foto – hepta.ro

Datorită boom-ului de mărfuri din 2000, care include și prețurile record ale petrolului în timpul administrației lui Putin din perioada 2001-2007, economia a înregistrat creșteri reale de 7% pe an, Rusia situându-se pe locul 195 în lume privind puterea de cumpărare.

În 2007, PIB-ul Rusiei a depășit PIB-ul Rusiei în 1990, revenind după criza financiară din 1998 și recesiunea precedentă din anii 1990.

Cine este fosta soție a lui Vladimir Putin

Vladimir Putin a fost căsătorit cu Ludmila Putina, dar cei doi au divorțat în 2013. Aceștia au avut nunta în 1983 și din mariajul lor au rezultat două fete, Ekaterina și Maria.

Soția sa a studiat filologia la Universitatea din St. Petersburg. După ce și-a terminat facultatea, aceasta a lucrat ca stewardesă la Kaliningrad și apoi ca profesoară de limbi străine, vorbind curent germană, franceză și spaniolă.

Sursa foto – facebook

După divorț, aceasta a dezvăluit că viața alături de Putin a fost un coșmar.  Ludmila a acordat un interviu în care a dezvăluit detalii uluitoare despre căsnicia cu președintele Rusie. „M-am căsătorit cu un brav ofițer, dar cu cât deveneam mai apropiați cu atât înțelegeam mai bine că lucrurile pentru care îl iubeam se adevereau a fi imaginare.

Era un bărbat sever, aș putea zice „tiran”. Nu ținea cont de dorințele mele. Nu mă observa. Aș zice că avea nevoie de mine doar pentru a susține imaginea unui familist, doar în calitate de mamă a copiilor săi. Îmi este greu să vorbesc despre asta, mă bătea, mă umilea. Viața cu Vladimir era o tortură”, ar fi povestit femeia.

Sursa foto – facebook

Femeia nu a ezitat și a mai transmis că a încercat de mai multe ori să înainteze divorțul, dar pentru ai fi „închisă gura”, femeia era imediat internată într-o clinică de psihiatrie.

„Am trecut prin toate cercurile iadului… Droguri, substanțe psihotrope, umilințe. Eram deseori sechestrată în izolator și nu vedeam lumina zilei, nu vedeam oamenii. Dintr-o femeie puternică și sigură pe sine m-am transformat într-o umbră. Eram de acord să fac orice, doar să ies de acolo”, a povestit Ludmila.

Ce avere are Vladimir Putin

Potrivit unor surse neconfirmate, Putin ar putea fi cel mai bogat om din lume, având mai mulți bani chiar și decât CEO-ul Amazon Jeff Bezos, cel care deține oficial acest titlu.

Și totuși, oficial, acesta a anunțat că detine doar un apartament de 77 metri patrati, cu garaj. Foloseste si o locuinta de serviciu de 153 metri patrati. Mai are si doua masini, un GAZ M21 si o Lada Niva, plus o rulota, conform declaratiei de avere.

Sursa foto – facebook

Foști apropiați spun despre el că deține o colecţie impresionantă de ceasuri de lux şi costume de sport de cel puţin 3.000 de dolari bucata. Este doar partea la vedere din. Mult mai bine ascunse în companii offshore sunt însă zeci de miliarde de dolari în acţiuni şi chiar un yacht de 35 de milioane de dolari primit cadou de la Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea.

„Are un nivel de trai care depăşeşte cu mult ceea ce vedem în Occident chiar şi în cazul celor foarte bogaţi. Este genul de nivel de trai pe care îl vedem la prinţii saudiţi”, spune Karen Dawisha, scriitor, autorul cărţii “Cleptocraţia lui Putin” despre averea președintelui rus.

ADVERTISEMENT