Life

Adevărul despre succesul de la Cronica Cârcotașilor. Șerban Huidu, detalii din culise

Șerban Huidu, fondatorul emisiunii Cronica Cârcotașilor, a primit premiul pentru cea mai longevivă emisiune de satiră, la Gala Premiilor Radar de Media.
31.10.2022 | 23:09
Adevarul despre succesul de la Cronica Carcotasilor Serban Huidu detalii din culise
Șerban Huidu, despre succesul de la Cronica Cârcotașilor. Sursă foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Emisiunea Cronica Cârcotașilor cel mai probabil și-o amintește oricine. Debutul a fost în anul 2000, iar în cei 22 de ani de activitate, cu siguranță generații întregi au auzit câte ceva despre ea.

Șerban Huidu, despre succesul de la Cronica Cârcotașilor 

Nici măcar fondatorul ei, Șerban Huidu nu se aștepta la un asemenea succes. Într-un interviu acordat pentru click.ro, acesta a dezvăluit că cel mai probabil, Cronica Cârcotașilor a funcționat pentru că este un format care are la bază istoria televiziunilor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Șerban Huidu mai spune și că emisiunea are atitudine și se folosește de umor, lucru pe care românii l-au avut întotdeauna.

”Nu mă așteptam să dureze atât de mult emisiunea, dar văd că a funcționat pentru că e un format care se bazează pe istoria televiziunilor. (…). românii au avut, au și vor avea întotdeauna simțul umorului”, a declarat Șerban Huidu, pentru click.ro.

ADVERTISEMENT

Deși este una dintre cele mai longevive emisiuni din România, Cronica Cârcotașilor a suferit câteva modificări după ce Șerban Huidu a fost implicat într-un accident rutier.

De asemenea, între timp a dispărut din peisaj și Mihai Gănuișă, colegul său de la pupitru, care a decis să părăsească subit emisiunea.

ADVERTISEMENT

Schimbările au continuat, astfel că, Șerban Huidu a decis în final anul trecut să dispară de pe sticlă și să se ocupe de tot ce e în spate.

Drept urmare, acum, fondatorul Cronicii este cel care se ocupă de montaje, iar fiecare subiect scris în parte este de asemenea opera lui.

ADVERTISEMENT

Șerban Huidu, omul din spatele Cronicii Cârcotașilor

Mai mult de atât, Șerban Huidu nu consideră că emisiunea se va termina prea curând, atât timp cât el se va ocupa în continuare de acest proiect.

“Emisiunea e dorită în continuare şi este un tip de emisiune care nu există. Dacă m-aş retrage cu totul, proiectul n-ar mai exista. A fost o perioadă în care nu puteam să fac nimic (n.r. după accident) şi altcineva făcea emisiunile în locul meu. S-a văzut.

Emisiunea se face de către mine, subiectele sunt alese de către mine, montajul iniţial se face de către mine. Eu asta fac şi acum, asta am făcut de 21 de ani”, dezvăluia Șerban Huidu, pentru paginademedia.ro, imediat după retragrea sa de la pupitrul emisiunii.

ADVERTISEMENT