News

Adevărul despre viața personală a Dianei Șoșoacă. Nu s-a știut până acum

23.12.2020 | 17:10
Adevarul despre viata personala a Dianei Sosoaca Nu sa stiut pana acum
Adevărul despre viața personală a Dianei Șoșoacă. Nu s-a știut până acum. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Diana Șoșoacă, avocata aleasă senator pe listele Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), este una dintre figurile de interes ale momentului în ceea ce privește personalitățile intrate în noul Parlament.

Recunoscută încă de dinaintea alegerilor din 6 decembrie pentru pozițiile critice față de măsurile luate de autorități în pandemie, Diana Șoșoacă a intrat și mai abrupt în spațiul public după ce și-a câștigat un loc în noul Legislativ pe listele AUR.

ADVERTISEMENT

Treptat, în media încep să apară tot mai multe detalii care mai de care mai interesante despre avocată în legătură cu originea ei, viața de familie și activitatea ei profesională de dinainte să devină cunoscută.

Detalii despre viața personală a Dianei Șoșoacă

Într-un interviu acordat recent jurnalistului Ion Cristoiu, Diana Șoșoacă, actual senator AUR din Parlamentul României a dezvăluit detalii mai puțin cunoscute despre viața personală. Aceasta a vorbit, printre altele, despre familie, despre origini și despre cât de aproape a fost să părăsească țara.

ADVERTISEMENT

Numele întreg al avocatei este Diana Iovanovici Șoșoacă. În legătură cu originea ei, senatoarea recunoaște că provine din Macedonia, numele ei de fată fiind ”Iovanovici”.

”Iovanovici este numele meu de fată. Sunt macedoneancă din Skopie. Noi suntem din Macedonia. Deci jumătate din mine se trage din Skopie. Bunicii mei paterni de acolo vin.

ADVERTISEMENT

Bunicii paterni împreună cu toată familia au fugit aici în România. Şoşoacă este numele soţului meu. Nu mă deranjează, să ştiţi. Am mai văzut un termen, al unui domn care nu mai e ziarist în ultima vreme. A inventat şoşochează.

Mă bucur din suflet că am reuşit să mai introduc un termen în dicţionarul român. Mama, Alice Florescu Bleotu, este un reputat medic ginecolog, care a militat întotdeauna pentru ţară şi pentru popor.

ADVERTISEMENT

Noi avem în familie, ca să zic aşa, eroi. Bunicul meu a luptat în al Doilea Război Mondial, la Cotul Donului. Un om care a iubit ţara enorm de mult. Am o mătuşă care a fost închisă pentru că a luptat împotriva regimului comunist”, a spus senatoarea în ” Interviurile lui Cristoiu”.

Cine este soțul Dianei Șoșoacă

Dacă numele de fată al senatoarei este ”Iovanovici”, cel de după căsătorie este ”Șoșoacă”, iar acesta vine de la actualul ei soț. Aceasta este căsătorită cu Dumitru – Silvestru Șoșoacă, angajat la o firmă care se ocupă cu activități de consultanță pentru afaceri și management.

Despre partenerul ei de viață, senatoarea dezvăluie că acesta nu este de acord cu anumite acțiuni pe care aceasta le-a avut în ultimele luni.

”El nu a fost de acord ca eu să merg foarte departe cu religia pentru că o să fiu caracterizată la un moment dat ca habotnică sau vor spune la un moment dat că am jucat teatru. Eu i-am spus ”îmi pare rău, este crezul meu, eu voi merge mai departe să apăr drepturile credincioșilor.”

Șoșoacă, la a treia căsătorie: ”Sunt destul de insuportabilă”

Dumitru – Silvestru Șoșoacă este al treilea mariaj al Dianei Șoșoacă. Aceasta recunoaște că este o persoană destul de insuportabilă și nu mai poate continua o relație atunci când nu mai există dragoste.

Pe de altă parte, deși s-a despărțit de primul soț, aceasta spune că se înțelege mai bine cu acesta acum, după despărțire, decât în perioada când erau împreună.

”Nu știu ce să zic, sunt destul de insuportabilă, un om foarte autoritar. Îmi place corectitudinea, detest minciuna, sunt om care dau foarte multe șanse. Dar când nu se mai poate, eu cred că e mai bine să te desparți când încă mai poți vedea o relație amicală pentru copii decât să mergi mai departe se ajungă la abuzuri fizice și psihice.

Eu am rămas prietenă cu primul meu soț. Chiar ne înțelegem mai bine decât în timpul căsătoriei. Există un moment când se termină, iar eu nu pot merge mai departe când nu există dragoste. Îmi pare rău, funcționez pe acest sentiment”, spune avocata.

Diana Șoșoacă, aproape de a se muta în Canada

Diana Șoșoacă a fost aproape de a părăsi România și de a se angaja pe un post în cadrul Ministerului Justiției din Canada. Dorul de casă a făcut-o să renunțe la statul din America de Nord.

În ceea ce privește subiectul ”Rusia”, pus în cârca celor de la AUR de unele voci din zona publică internă, avocata spune că nu are nicio legătură cu acest stat, deși i-ar plăcea să viziteze palatele din Moscova.

”Am stat în Canada o lună şi jumătate. Chiar am avut posibilitatea să mă angajez la Ministerul Justiţiei de acolo, însă n-am putut. Am venit acasă de de dor.

Nu am fost niciodată în Rusia. Mi-ar fi plăcut să merg să vizitez palatele, dar uite că nu a fost să fie. N-am nicio legătură cu Rusia. În Canada am fost la prietena mea.

Au fost nişte posibilităţi, dar le-am refuzat. Chiar lucram atunci în Departamentul de Comerţ Exterior, unde fusese schimbarea aceea, când câştigase PDL-ul. Eu eram pe cabinetul ministrului. Şi am plecat un timp pentru că erau acele discuţii cine rămâne, cine nu rămâne.

Eu oricum aveam profesia mea de avocat, nu mă interesa. Nu am vrut să particip la acele discuţii interminabile şi mi-am luat un concediu fără plată şi am plecat o lună şi jumătate la prietena mea în Canada”, spune Șoșoacă.

ADVERTISEMENT