ADVERTISEMENT
News

Adeverința de vaccinare, zero barat în fața restricțiilor! Ce trebuie să respecte românii

Autor: Alexandru Năstase | 29.12.2020 | 07:29
Adeverința de vaccinare, zero barat în fața restricțiilor! Ce trebuie să respecte românii
Greșeală gravă la vaccinare. Unui bărbat i s-a administrat ser Moderna, în locul celei Pfizer Sursa foto: hepta.ro

Adeverința de vaccinare este, deocamdată, zero barat în fața restricțiilor! Astfel, în ciuda debutului campaniei prin care românii vor fi imunizați prin vaccin, reprezentanţii Sindicatului Poliţiştilor Europol au ținut să transmită un mesaj ferm.

ADVERTISEMENT

Aceștia au explicat că, deși primesc o adeverință după ce se vaccinează, românii vor avea în continuare parte de restricţii, dar şi de testul PCR dacă vor să călătorească în afara ţării.

„Această adeverinţă de vaccinare a fost cu titlu formal eliberată de către autorităţi, sub o formă sau alta să ateste existenţa acestei vaccinări.

ADVERTISEMENT

Adeverința de vaccinare, zero barat în fața restricțiilor COVID-19

La acest moment, ea nu este de natură să producă efecte juridice. Ar fi imposibil ca să putem spune că persoanele vaccinate pot să servească masa la restaurant, în interioriul restaurantului, iar cele care nu sunt vaccinate să servească masa în afară.

Interdicţiile rămân în continuare şi pentru cei vaccinaţi şi pentru cei nevaccinaţi. Obligaţia de a prezenta un test PCR cu 48 sau 72 de ore înainte, depinde de la o ţară la alta, rămâne în continuare”, a declarat Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatului Europol.

ADVERTISEMENT

Pentru cei care lucrează în turism, adeverința de vaccinare ar putea reprezenta o adevărată salvare. Aceasta ar putea, într-adevăr, să înlocuiască testul PCR începând cu sezonul de vară.

Mai mult de atât, oamenii implicați în acest domeniu cred că vaccinul va readuce la viaţă business-urile din industrie.

ADVERTISEMENT

„Ce-ar însemna vaccinul? Ar însemn nu unul, doi paşi înainte. Ne putem face altfel planurile de vacanţă. Putem să vorbim de orice destinaţie turistică. După atâtea luni de izolare şi de restricţii, a răbufnit aşa dintr-odată dorinţa de a călători.

Adeverinţa aceea de vaccinare va fi noul paşaport către călătorii. Mai devreme sau mai târziu va fi introdusă de către toate destinaţiile receptoare de turişti. Putem să ne imaginăm, de exemplu, evenimente chiar şi în România cu participare de mii de persoane, cum sunt marile festivaluri, unde s-ar putea la un moment dat cineva să vină şi pe bună dreptate, să spună:

ADVERTISEMENT

Pentru siguranţa voastră şi a celor din jur acceptăm participarea dacă prezentanţ dovada că v-aţi vaccinat”, a spus Dumitru Luca, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

Cei din HORECA așteaptă și ei vaccinarea, dar trag și un semnal de alarmă. Aceștia nu cred că procedura va reprezenta un criteriu de selecţie a clienţilor la restaurante.

ADVERTISEMENT

„Ar trebui să însemne renaşterea noastră şi sperăm să se întâmple cât mai repede. Va fi un plus de încredere pentru oameni.

Oamenii vor ieşi din nou în spaţii mai aglomerate 100%. De-abia aştept. M-aş vaccina şi azi dacă s-ar putea. Nu cred că poţi să primeşti în restaurant doar oameni vaccinaţi”, a explicat Radu Dumitrescu, antreprenor HoReCa

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!