Sport

Barcelona e gata să plătească 40 de milioane de euro pentru un jucător cu origini române

FC Barcelona a intrat în cursa pentru transferul internaționalului german cu origini române Karim Adeyemi. Mare fan al acestuia, Xavi ar dori să-i ofere un contract pe cinci ani puștiului de la RB Salzburg.
17.11.2021 | 11:51
Barcelona e gata sa plateasca 40 de milioane de euro pentru un jucator cu origini romane
ADVERTISEMENT

Una dintre țintele importante ale marilor cluburi europene în perioada următoare este Karim Adeyemi, atacantul lui RB Salzburg. Rând pe rând, Chelsea, PSG sau Dortmund s-au înscris în cursa pentru un eventual transfer.

Iar ultima pe listă este FC Barcelona, care și-a anunțat și ea interesul pentru internaționalului german de 19 ani. Cel care a izbutit în această stagiune 11 goluri în campionat și 3 în UEFA Champions League pentru RB Salzburg.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Adeyemi a debutat în echipa mare a Germaniei, în acel 6-0 cu Armenia, din septembrie. Are deja 3 selecții la prima reprezentativă și a înscris un gol.

Xavi, un admirator al jucătorului cu origini române

Este limpede, FC Barcelona vrea să se întărească în perioada de mercato din iarnă, în ciuda problemelor financiare. Iar compartimentul ofensiv este primul vizat.

ADVERTISEMENT

Potrivit jurnalistului SPORT1 Patrick Berger, gruparea blaugrana este dispusă să plătească 40 de milioane de euro pentru jucătorul cu origini române.  Și, în egală măsură, Xavi a sugerat conducerii să-i pregătească acestuia un contract pe cinci ani.

Dortmund, care pare clubul cel mai activ în operațiunea de racolare a atacantului lui RB Leipzig, îi oferă fotbalistului un contract pe aceeași perioadă. Însă, potrivit Sport 1, i-ar plăti grupării austriece doar 35 de milioane de euro, la care s-ar adăuga bonusuri.

ADVERTISEMENT

Compartimentul ofensiv, o problemă pentru FC Barcelona

Compartimentul ofensiv este o problemă pentru FC Barcelona. Catalanii nu au reușit decât 19 goluri în 12 meciuri de campionat. Și au doar două reușite în patru partide susținute în grupele UEFA Champions League.

În plus, compartimentul duce lipsă de jucători. Martin Braithwaite se reface după o operație. Dembele este mai mult accidentat. Ansu Fati a revenit recent după o pauză lungă și este extrem de fragil.

ADVERTISEMENT

În plus, a apărut problema cu boala cardiacă a lui Sergio Aguero. Iar Luuk de Jong, adus în vară, nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor, și, este foarte probabil să plece, fie și doar împrumutat, în ianuarie. Astfel că Xavi riscă să rămână cu un singur punct cert, Memphis Depay.

Un alt aspect care trebuie luat în seamă este faptul că Raheem Sterling, un alt jucător aflat pe lista catalanilor, nu pare dispus să plece vină. Și chiar dacă pleacă de la Manchester City, ar prefera să rămână în Anglia, unde, se pare, nu ar duce lipsă de oferte. În ceea ce-l privește, jucătorul și-ar dori să revină la Liverpool.

O altă soluție, în cazul în care aducerea lui Adeyemi pică, este Ziyech, de la Chelsea. Pe care să-l aducă inițial sub formă de împrumut în condițiile în care acesta nu prea evoluează pentru echipa lui Tuchel.

ADVERTISEMENT