Sport
notix pixel id

Barcelona e gata să plătească 40 de milioane de euro pentru un jucător cu origini române

FC Barcelona a intrat în cursa pentru transferul internaționalului german cu origini române Karim Adeyemi. Mare fan al acestuia, Xavi ar dori să-i ofere un contract pe cinci ani puștiului de la RB Salzburg.
17.11.2021 | 11:51
Barcelona e gata să plătească 40 de milioane de euro pentru un jucător cu origini române
Jucătorul cu origini române al lui Salzburg și al naționalei Germaniei, Karim Adeyemi, este pe lista de transferuri a Barcelonei. Credit foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Una dintre țintele importante ale marilor cluburi europene în perioada următoare este Karim Adeyemi, atacantul lui RB Salzburg. Rând pe rând, Chelsea, PSG sau Dortmund s-au înscris în cursa pentru un eventual transfer.

Iar ultima pe listă este FC Barcelona, care și-a anunțat și ea interesul pentru internaționalului german de 19 ani. Cel care a izbutit în această stagiune 11 goluri în campionat și 3 în UEFA Champions League pentru RB Salzburg.

Mai mult, Adeyemi a debutat în echipa mare a Germaniei, în acel 6-0 cu Armenia, din septembrie. Are deja 3 selecții la prima reprezentativă și a înscris un gol.

ADVERTISEMENT

Xavi, un admirator al jucătorului cu origini române

Este limpede, FC Barcelona vrea să se întărească în perioada de mercato din iarnă, în ciuda problemelor financiare. Iar compartimentul ofensiv este primul vizat.

Potrivit jurnalistului SPORT1 Patrick Berger, gruparea blaugrana este dispusă să plătească 40 de milioane de euro pentru jucătorul cu origini române.  Și, în egală măsură, Xavi a sugerat conducerii să-i pregătească acestuia un contract pe cinci ani.

ADVERTISEMENT

Dortmund, care pare clubul cel mai activ în operațiunea de racolare a atacantului lui RB Leipzig, îi oferă fotbalistului un contract pe aceeași perioadă. Însă, potrivit Sport 1, i-ar plăti grupării austriece doar 35 de milioane de euro, la care s-ar adăuga bonusuri.

Compartimentul ofensiv, o problemă pentru FC Barcelona

Compartimentul ofensiv este o problemă pentru FC Barcelona. Catalanii nu au reușit decât 19 goluri în 12 meciuri de campionat. Și au doar două reușite în patru partide susținute în grupele UEFA Champions League.

ADVERTISEMENT

În plus, compartimentul duce lipsă de jucători. Martin Braithwaite se reface după o operație. Dembele este mai mult accidentat. Ansu Fati a revenit recent după o pauză lungă și este extrem de fragil.

În plus, a apărut problema cu boala cardiacă a lui Sergio Aguero. Iar Luuk de Jong, adus în vară, nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor, și, este foarte probabil să plece, fie și doar împrumutat, în ianuarie. Astfel că Xavi riscă să rămână cu un singur punct cert, Memphis Depay.

ADVERTISEMENT

Un alt aspect care trebuie luat în seamă este faptul că Raheem Sterling, un alt jucător aflat pe lista catalanilor, nu pare dispus să plece vină. Și chiar dacă pleacă de la Manchester City, ar prefera să rămână în Anglia, unde, se pare, nu ar duce lipsă de oferte. În ceea ce-l privește, jucătorul și-ar dori să revină la Liverpool.

O altă soluție, în cazul în care aducerea lui Adeyemi pică, este Ziyech, de la Chelsea. Pe care să-l aducă inițial sub formă de împrumut în condițiile în care acesta nu prea evoluează pentru echipa lui Tuchel.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 116 pagini de emoții + poster GRATUIT, la NUMAI 10 lei
A apărut noua revistă Fanatik